Ιωάννινα: 3 χρόνια φυλάκιση στην καθαρίστρια μητέρα 13 παιδιών!

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ

3 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ – ΜΗΤΕΡΑ 13 ΠΑΙΔΙΩΝ

Ύστερα από την ερήμην καταδίκη της εργαζόμενης καθαρίστριας και μετά από άσκηση έφεσης,  το πενταμελές εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων αποφάσισε στις 8/4, με «περισσή… μεγαλοψυχία» (!)  την μείωση της ποινής σε 3ετή φυλάκιση με αναστολή της εργαζόμενης, μάνας 13 παιδιών.

Το «απεχθές έγκλημα» που διέπραξε η 50χρόνη, ήταν ότι «πλαστογράφησε» το απολυτήριο δημοτικού αλλάζοντας τον χρόνο αποφοίτησης κατά ένας μόλις χρόνο, έτσι ώστε να μπορέσει να πιάσει δουλειά ως καθαρίστρια στο νοσοκομείο Ιωαννίνων για να σώσει τα παιδιά της από την απόλυτη ανέχεια.  Πρωτόδικα το δικαστήριο την είχε κρίνει ένοχη και της επέβαλε συνολικά ποινή φυλάκισης 8 ετών. Το αποκορύφωμα της υπόθεσης είναι ότι η συνάδελφος είχε ζητήσει αναβολή λόγω σοβαρότατου προβλήματος με την καρδιά της (ζει με απινιδωτή), αλλά παρόλα αυτά το αίτημα αναβολής δεν έγινε δεκτό και καταδικάστηκε ερήμην.

Η οικογένεια της εργαζόμενης αντιμετωπίζει σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα. Δεκατρία παιδιά μεγαλωμένα σε ένα μόλις υπνοδωμάτιο, ντυμένα με παλιά ρούχα, ενώ συνολικά η οικογένεια δεν μπορεί να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες της και είναι εξαρτώμενη από την αλληλεγγύη των συγχωριανών τους.

Παρόλα αυτά η πρόταση του εισαγγελέα ήταν ότι η κατηγορουμένη, παρά τα ελαφρυντικά, είχε στόχο «τη βλάβη τρίτου και τον παράνομο πλουτισμό» των 150 χιλιάδων που ήταν οι μισθοί της από το 2003 ως το 2013. Με θράσος τόνισε, μάλιστα, ότι δεν γίνεται να αθωωθεί γιατί τότε όλοι με προβλήματα (οι φτωχοί δηλαδή) θα νιώσουν ελεύθεροι να προβούν σε παρανομίες… (!)

Οι εργαζόμενοι στο νέο σύστημα εκμετάλλευσης είναι καταδικασμένοι, να βουλιάζουν στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Είναι «έγκλημα» σύμφωνα με τους δικαστές να είσαι εργαζόμενος ή φτωχός. Είναι «έγκλημα» να παλεύεις για να επιβιώνεις, να μοχθείς για να βγάλεις ένα μεροκάματο και αυτό λειψό. Την ίδια στιγμή, οι πραγματικοί εγκληματίες εργοδότες που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους τους, το αστικό μνημονιακό πολιτικό προσωπικό, οι φασίστες δολοφόνοι, πέφτουν μόνιμα στα «μαλακά» ή δεν διώκονται καθόλου. Για τα μνημονιακά ρετάλια της κυβέρνησης Σύριζα και του υπόλοιπου μνημονιακού συρφετού η εξαπάτηση είναι προσόν που με μαεστρία διαθέτουν και επιδεικνύουν για να πλουτίζουν και να συνεχίζουν να βρίσκονται στην εξουσία. Ένοχοι είναι μόνο οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί, οι μετανάστες, οι αγωνιστές. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αστική δικαιοσύνη είναι  βαθιά ταξική και κατά κόρον εφαρμόζει πιστά το «Νόμος είναι το Δίκιο του Εργοδότη».

Φτάνει πια – Με τους αγώνες μας να τσακίσουμε την ασυδοσία και την εκμετάλλευση

Με οργάνωση και μαχητικούς αγώνες μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς πρέπει να υπερασπιστούμε τις ζωές και τα δικαιώματα μας, να επιβάλλουμε το δικό μας δίκαιο. Να βάλουμε ένα τέλος στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και στο Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης που απειλούν κυριολεκτικά τις ζωές και την αξιοπρέπεια μας.

Ως Αντεπίθεση των Εργαζομένων καταδικάζουμε την άδικη δικαστική απόφαση, απαιτούμε την πλήρη αθώωση της εργαζόμενης και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας.

·         Να αθωωθεί άμεσα η καθαρίστρια. Να επιστρέψει στη δουλειά της

·         Κάτω τα χέρια από όλους τους εργαζόμενους, να σταματήσουν όλες οι διώξεις

·         Ενότητα – Αλληλεγγύη – Οργάνωση – Αγώνας στους χώρους δουλειάς, για να μη ζήσουμε σαν δούλοι!

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ