Επιτροπή Αγώνα Διανομέων: Ανακοίνωση για την συνάντηση με τον Γ.Γ. του υπ. Εργασίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ Υ.ΜΑ.Θ

Την Τετάρτη 20/3 στο υπ. Μακεδονίας- Θράκης μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων και του Συνδικάτου μας, όπως σας είχαμε ενημερώσει, συναντηθήκαμε με τον Γ.Γ. του υπ. Εργασίας κ. Νεφελούδη.

Η επιτροπή μας έθεσε στο τραπέζι με σαφήνεια και αυστηρότητα όλα τα ζητήματα που αφορούν την ειδικότητα μας και γενικά τον κλάδο μας. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

1) Τα εργατικά δυστυχήματα/δολοφονίες: οι εργοδότες δεν τηρούν κανόνες και μετρά  υγιεινής και ασφάλειας ούτε  την πρόσφατη εγκύκλιο. Απαιτήσαμε να ψηφιστεί άμεσα ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που να κατοχυρώνει όλα τα δικαιώματα μας ( μηχανάκι, εξοπλισμό, βενζίνη, ΜΑΠ κτλ).

2) Απαιτούμε εκτεταμένους έλεγχους από τον ΕΦΚΑ και την Επιθεώρηση Εργασίας, πρόστιμα ακόμα και κλείσιμο της επιχείρησης για παραβίαση της εργατικής-ασφαλιστικής  νομοθεσίας και της εγκυκλίου από τους εργοδότες.

3) Για τα περιστατικά βίας και ποινικοποίησης των διεκδικήσεων μας. Απαιτούμε άμεσες αποφάσεις και παραδειγματικές τιμωρίες.

4) Για την κλαδική σύμβαση εργασίας που αφόρα τους διανομείς αλλά και το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου μας. Απαιτούμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και νομοθετικές αλλαγές ώστε να κηρυχτεί άμεσα υποχρεωτική.

Ο ΓΓ του υπ. Εργασίας δεσμεύτηκε ότι θα κατατεθεί προς ψήφιση νομοσχέδιο εντός του Απριλίου για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και θα αποσαφηνίζει τις ασάφειες της εγκυκλίου, ενώ για τα υπόλοιπα θέματα, θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες χωρίς όμως να δεσμευτεί σε συγκεκριμένες δράσεις.

ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!

Καλούμε τους διανομείς σε όλη τη χώρα, να συμμετέχουν μαζικά:  

Πέμπτη 11/4 στην ημέρα πανελλαδικών δράσεων διανομέων

Ήδη έχουν αποφασιστεί δράσεις σε αρκετές πόλεις της χώρας! Για τον καλύτερο συντονισμό, καλούμε τους διανομείς να επικοινωνήσουν ΑΜΕΣΑ μαζί μας.

Επιτροπή Αγώνα Διανομέων

Tηλέφωνο: 6982268508         blog: dianomeisthess.blogspot.gr