H αστική δικαιοσύνη τιμωρεί ξανά τον Δ. Κουφοντίνα για τις ιδέες του – Να αντισταθούμε στο «καθεστώς εξαίρεσης»

Λίγα χρόνια μετά την πρώτη άδεια που είχε λάβει ο Δ. Κουφοντίνας, και ενώ αυτή του είχε στερηθεί πιο πριν, επειδή δεν είχε κάνει δήλωση μετάνοιας, η αστική δικαιοσύνη τον τιμωρεί ξανά για τις ιδέες του. Το συμβούλιο πλημμελειοδικών Βόλου πήρε την απόφαση να μην χορηγήσει εκ νέου άδεια στον Δ. Κουφοντίνα, χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος σε σύγκριση με τις προηγούμενες αποφάσεις πέρα από το βέτο ενός εισαγγελέα.

Χαρακτηριστικό της αντιδραστικότητας της απόφασης είναι πως επιχειρηματολογεί λέγοντας πως δεν παίζει κανένα ρόλο η συμπεριφορά του στη φυλακή, αφού όπως λέει: «Οι δηλώσεις (του Κουφοντίνα) ‘να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρατία’ και ‘να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων’, οι οποίες παραπέμπουν ευθέως στη βία, όχι μόνο δεν αποτελούν ένδειξη μίας πορείας σωφρονισμού και σεβασμού της έννομης τάξης, αλλά αντιθέτως καταδεικνύουν ένα πρόσωπο, που εμπράκτως και σταθερά αποτάσσεται την έννομη τάξη». Είναι παραπάνω από φανερό ότι το συμβούλιο, σε ένα ρεσιτάλ παλιάς κοπής μακαρθισμού και αντικομμουνισμού ή ακόμα περισσότερο ποινικοποίησης κάθε αγωνιστικής ιδέας και πολιτικής αντίληψης, θεωρεί ότι το να αγωνίζεσαι ενάντια στη κρατική τρομοκρατία είναι αιτία όχι απλά για να μπαίνεις φυλακή, αλλά και να μην θεωρηθείς «σωφρωνισμένος» αρκετά ώστε να έχεις τα δικαιώματα που σου αντιστοιχούν σε άδειες!

Επιπλέον, αναφέρουν και την εξής καινοφανή ερμηνεία του δικονομικού κώδικα, ότι «δεν είναι δυνατή η χορήγηση τακτικής άδειας στην περίπτωση που ο κρατούμενος έχει καταδικαστεί σε πλείονες της μίας ποινών ισόβιας κάθειρξης». Δηλαδή στερούν το δικαίωμα δια παντός και στον Δ. Κουφοντίνα και σε όσους έχουν καταδικαστεί πολλές φορές σε ισόβια, δημιουργώντας έναν προθάλαμο για ειδικές φυλακές τύπου Γ, όπου θα γίνονται μικρά ξερονήσια εξορίας και καταπάτησης κάθε στοιχειώδους δικαιώματος για τους κρατούμενους και αγωνιστές.

Αυτή η αστική δικαιοσύνη τους είναι αδίστακτη και η επίθεση ακόμα και στα πιο βασικά δικαιώματα, ενάντια σε κάθε ιδέα που αντιμάχεται το σάπιο σύστημά τους, όχι μόνο δεν λέει να τελειώσει αλλά και θα γίνεται ολοένα πιο σκληρή. Για το αστικό καθεστώς και για τους ιμπεριαλιστές, με επικεφαλής τον «έπαρχο» της πρεσβείας των ΗΠΑ, οι κραυγές «ενάντια στην τρομοκρατία» είναι απαραίτητες στην επιχείρησή τους να επιβάλλουν το μνημονιακό και φιλοϊμεπριαλιστικό δόγμα «Νόμος και Τάξη».

Απαιτούμε άμεσα να σταματήσει κάθε πολιτική δίωξη/παραβίαση δικαιωμάτων ενάντια στον Δ. Κουφοντίνα, ενάντια σε κάθε κρατούμενο και αγωνιστή. Ενάντια στη συνεχιζόμενη αντιδημοκρατική αναδίπλωση και στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, που θέλει να επιβάλει τα μνημόνια επ’ αόριστον και τον εργοδοτικό δεσποτισμό πάνω στα κουφάρια μας, οι εργαζόμενοι και η νεολαία έχουμε καθήκον να υπερασπιστούμε μαχητικά τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.