Άλλοι τρεις εργαζόμενοι νεκροί… Συνεχίζονται οι εργατικές δολοφονίες

Στις 14/2 σε εργοστάσιο αλουμινίου στα Οινόφυτα, σκοτώθηκε 51χρονος εργάτης από το Πακιστάν. Ο συνάδελφος καταπλακώθηκε από ράβδους αλουμινίου που μετέφερε, κατόπιν λάθους χειρισμού γερανοφόρου.

Στις 18/2 32χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του, πέφτοντας από μεγάλο ύψος σε λατομείο στην περιοχή Οχυρό της Δράμας.

Στις 26/2 την  τελευταία του πνοή άφησε 50χρονος εργαζόμενος του Δήμου Τρικκαίων, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια εργασιών δενδροκομίας, και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, χτυπήθηκε από ρεύμα υψηλής τάσης. Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, ο 50χρονος ήταν από τους καλύτερους και πιο έμπειρους υπαλλήλους της υπηρεσίας.

Τα συνεχή εργατικά «δυστυχήματα» είναι μέρος της πραγματικότητας που έχουν επιβάλει μνημόνια, Νεό Σύστημα Εκμετάλλευσης, κεφάλαιο και εργοδότες στην εργατική τάξη. Κουβέντα δεν βγάζουν τα μνημονιακά σκουπίδια και τα επιτελεία τους, για το κοινωνικό έγκλημα που συντελείται σε βάρος των εργαζομένων. Πανηγυρίζει η Υπ. Εργασίας, μαζί με την άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για την αύξηση του κατώτατου μισθού και για το «ένα μόνο βήμα στη μεγάλη πορεία για την αποκατάσταση των αδικιών και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας και αλληλεγγύης», την ίδια στιγμή που η εργατική τάξη αποδεκατίζεται και χύνει το αίμα της στον αγώνα για την εξασφάλιση του μεροκάματου. Οι μέρες τους είναι μετρημένες. Οι εργαζόμενοι πρέπει, μπορούμε και θα απαντήσουμε. Μέσα από τους σκληρούς και μαχητικούς αγώνες μας, έχοντας ως όπλα την ενότητα και την αλληλεγγύη μας. Για να επιβάλουμε την αξιοπρέπεια και το δίκιο μας.

Η Αντεπίθεση των Εργαζομένων εκφράζει τη βαθιά θλίψη και τα συλλυπητήριά της, στις οικογένειες των νεκρών συνάδελφων.