Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο ΜΟΡΝΟΣ

Οι 330 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ΜΟΡΝΟΣ, που βρίσκεται στην Θήβα, μαζί με το Σωματείο τους βρίσκονται σε απεργιακό αγώνα από τις 13/2 με συνεχόμενες 2ωρες στάσεις εργασίας. Οι εργαζόμενοι ζητούν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς τους. Η εργοδοσία απάντησε απειλώντας με απολύσεις και αντικατάσταση των μόνιμων θέσεων με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους. Το σωματείο προχώρησε σε επαναλαμβανόμενες 2ωρές στάσεις εργασίας ανά βάρδια και απαιτεί να υπογραφεί η Σύμβαση και να μην χαθεί καμία θέση εργασίας.

Οι εργάτες στο εργοστάσιο του Μόρνου μας δείχνουν τον δρόμο. Η οργάνωση και ο αγώνας μέσα στον χώρο δουλειάς είναι ο μόνος που μπορεί να ανατρέψει την επίθεση των εργοδοτών που με τις πλάτες της Κυβέρνησης και των μνημονίων μας έχουν επιβάλει το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε δουλοπάροικους.

Απέναντι στους μισθούς και τις αυξήσεις πείνας της Κυβέρνησης Τσίπρα και όλων των μνημονιακών Κυβερνήσεων πρέπει να προετοιμάσουμε την Αντεπίθεση Των Εργαζομένων για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, το ξήλωμα  των μνημονίων και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Αντεπίθεση Των Εργαζομένων