Ξεπέρασαν κάθε όριο οι επιθέσεις της ηγεσίας του ΕΕΚ ενάντια στην ΟΚΔΕ

Στην ιστοσελίδα του ΕΕΚ, σε κείμενο με ημερομηνία 6/2 (ανάρτηση 11/2 – https://eek.gr/index.php/concerninglabor/6095-kalesma-gia-mia-taksiki-syndikalistiki-kinisi), διαβάζει κανείς το εξής προκλητικό για την απεργία στις 30 Μάη 2018: «Στο πλευρό του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού αυτή τη φορά συντάχθηκε το ΠAME, αλλά και η ΛAE, το τμήμα της ANTAPΣYA/ΣEK και η OKΔE».

Η ηγεσία του ΕΕΚ, μέσα σε ένα αριστερίστικο κρεσέντο, κατατάσσει την ΟΚΔΕ στο πλευρό του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού. Και μάλιστα μαζί με κομμάτια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας όπως το ΠΑΜΕ, που φαίνεται όμως ήταν «ταξικό» και «από τα κάτω» στις 12 Γενάρη, πριν αργότερα αφήσει σύξυλους όσους έσπευσαν να το χαιρετίσουν (μαζί και το ΕΕΚ).

Πραγματικά, ξεπέρασαν κάθε όριο αυτές οι συκοφαντικές διαστρεβλώσεις, χυδαίοι χαρακτηρισμοί, επιθέσεις από την ηγεσία της συγκεκριμένης οργάνωσης ενάντια στην ΟΚΔΕ. Δεν μας κάνει εντύπωση. Η ιστορία της είναι γεμάτη από συκοφαντίες και λασπολογίες ενάντια στην 4η Διεθνή, στην ΟΚΔΕ και στα ιστορικά και ηγετικά τους στελέχη. Αυτοί οι χυδαίοι συκοφάντες και οπορτουνιστές είχαν σιγήσει για μερικά χρόνια –λόγω της καταδίκης τους από το παγκόσμιο κίνημα–, αλλά δε φαίνεται να άλλαξαν. Τους παραδίνουμε και πάλι στην περιφρόνηση του εργατικού και επαναστατικού κινήματος και τους υπενθυμίζουμε το οικτρό τέλος της λεγόμενης Διεθνούς Επιτροπής του Λονδίνου.

Αναμένουμε, δυστυχώς, ακόμα πιο χυδαίες επιθέσεις, γιατί αυτό έμαθαν να κάνουν. Η ΟΚΔΕ θα συνεχίσει, με σταθερότητα και επιμονή, να εφαρμόζει την πολιτική της για την οργάνωση της εργατικής τάξης, την οικοδόμηση μιας στέρεας επαναστατικής–κομμουνιστικής δύναμης. Αυτόνομα αλλά με απόλυτο σεβασμό στην εργατική δημοκρατία, στις πραγματικές θέσεις των οργανώσεων του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος (δες Εργατική Πάλη Μαΐου και Ιουνίου 2018), κάτι που φαίνεται είναι «άγνωστη γη» για την ηγεσία του ΕΕΚ.