Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας – Προκήρυξη της ΟΚΔΕ

Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας
Να Διώξουμε τη Χούντα Παπαδήμου, την Τρόικα, την ΕΕ

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Τρίτη 17 Γενάρη, 11πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Ένας πρωτοφανής εκβιασμός των εργαζόμενων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας έχει ξεκινήσει από την τροϊκανή κυβέρνηση του Παπαδήμου, τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους, τους μεγαλοδημοσιογράφους, διάφορους πανεπιστημιακούς και άλλους αλήτες, για το τι θα σημάνει η έξοδο της χώρας από το ευρώ και την ευρωζώνη. Λένε: «θα γίνουμε Αλβανία και Β. Κορέα», «δεν θα έχουν τα παιδιά μας (!) γάλα», «δεν θα έχουμε νοσοκομεία και σχολεία», «δεν θα έχουμε πετρέλαιο και ηλεκτρικό ρεύμα», «θα γυρίσουμε στην δεκαετία του ’50», «το εθνικό νόμισμα είναι κόλαση» και πλήθος παρόμοιων απειλών που επεξεργάζονται τα πιο αντιδραστικά επιτελεία.    Αλλά ποιοι είναι αυτοί που τα λένε; Είναι οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, οι τεχνοκράτες κλπ, που χρεοκόπησαν την χώρα, που έχουν δημιουργήσει 3 εκ. συνανθρώπους μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, 1,5 εκ. ανέργους και άλλους τόσους υποαπασχολούμενους, που κατέστρεψαν τις εργασιακές σχέσεις, τα συστήματα υγείας, παιδείας και κοινωνικών ασφαλίσεων…που κατάργησαν το Σύνταγμα, την λαϊκή και εθνική κυριαρχία και κυβερνούν πραξικοπηματικά  μαζί με τους γερμανούς και γάλλους γκαουλάιτερ… που όσο παραμένουν στην εξουσία, οδηγούν τη χώρα όχι στη δεκαετία του ’50 αλλά στο μεσαίωνα. Γιατί τα λένε; Γιατί θέλουν να τρομοκρατήσουν τον ελλ. λαό ώστε να μπορέσουν να πάρουν καινούργια έκτακτα μέτρα τουλάχιστον 3 δις ευρώ (μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέοι φόροι κλπ), γιατί θέλουν να υπογράψουν νέο μνημόνιο (2012-2015 που θα έχει μέτρα ύψους 25 δις ευρώ!) και τη νέα δανειακή σύμβαση (θα υποθηκεύει όλη την δημόσια περιουσία με βάση το αγγλικό δίκαιο!). Γιατί θέλουν να παρατείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο την ημερομηνία των εκλογών, κυβερνώντας πραξικοπηματικά και αποφεύγοντας όσο το δυνατόν την ετυμηγορία του ελληνικού λαού.
Βέβαια το σενάριο και τελετουργικό της τρομοκρατίας και εκβιασμού είναι γνωστό και επαναλαμβάνεται κάθε φορά που θέλουν να πάρουν μέτρα και να φορτώσουν στις πλάτες του ελληνικού λαού την αποτυχία τους και την χρεοκοπία τους. Αυτή τη φορά όμως έχουν ξεπεράσει κάθε όριο θρασύτητας.

Ο δοτός της συγκυβέρνησης, των τραπεζών, της τρόικας και της ΕΕ απειλεί    

Η συγκυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) Παπαδήμου σχεδιάζει να πάρει νέα απίστευτης σκληρότητας μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους, όπως:
1. Μείωση του κατώτατου μισθού των 751 ευρώ (μεικτά) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης. Με αυτό το μέτρο μειώνεται η ισχύς και αξία των συλλογικών συμβάσεων, αφού δε θα υπάρχει ούτε αυτό το κατώτερο όριο. Στην πράξη, θα δημιουργηθούν μισθοί πείνας, από 300 μέχρι 500 ευρώ και επιπλέον θα ανοίγει ο δρόμος για τη γενικευμένη εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων.
2. Κατάργηση δώρων γιορτών και αδείας (13ος – 14ος μισθός). Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι μισθοί αυτόματα θα μειωθούν κατά 15% και αντίστοιχα θα ευνοηθούν οι εργοδότες και το κεφάλαιο.
3. Κατάργηση όλων των μισθολογικών ωριμάνσεων (τριετίες) που λαμβάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι. Η κατάργησή τους θα οδηγήσει άμεσα σε μείωση, κατά ένα σημαντικό ποσοστό, των μισθών των εργαζομένων.
4. Επέκταση όλων των μορφών «ελαστικής απασχόλησης». Στόχος είναι η γενικευμένη και καθολική εφαρμογή στις επιχειρήσεις της εκ περιτροπής εργασίας και άλλων μορφών μερικής απασχόλησης.
5. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών. Η μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους» θα προσφέρει αντίστοιχες «ελαφρύνσεις» στους εργοδότες και τους καπιταλιστές και θα γκρεμίσει τα ασφαλιστικά ταμεία και άλλους Οργανισμούς (ΟΑΕΔ, ΟΕΚ κ.ά.).
6. Κατάργηση των «κανονισμών εργασίας» στις πρώην ΔΕΚΟ, πράγμα που θα επιφέρει νέες δραστικές μειώσεις μισθών και ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων.
7. Τέλος, δραστική μείωση ακόμη και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.
Προκειμένου να περάσει αυτά τα βάρβαρα μέτρα ο Παπαδήμος, σαν άλλος Βοναπάρτης, απειλεί ότι θα καταφύγει στο φασιστικό μέτρο της Πράξης νομοθετικού περιεχομένου!

                  Μια μόνο διέξοδος: ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ
     Για μια Σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, με εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις – και μόνο σ’ αυτές. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από κανέναν «σωτήρα», από τους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ (που συζητούν το «μη μισθολογικό κόστος»!), ούτε από τις ρεφορμιστικές ηγεσίες και πολύ περισσότερο από εκείνους που όψιμα ανακάλυψαν ότι το μνημόνιο ήταν λάθος! Ο δρόμος των εργατών της Χαλυβουργίας, του ALTER κλπ, είναι ο δρόμος που οδηγεί στη νίκη και πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι μας.
Χρειάζεται να ενισχύσουμε παντού τη δική μας οργάνωση και αλληλεγγύη. Στους χώρους δουλειάς και στις σχολές. Στις γειτονιές και στις πλατείες, ενισχύοντας τις Λαϊκές Συνελεύσεις για να οργανώσουμε ένα κύμα αντίστασης στη διάλυση της ζωής μας μέσα από κινητοποιήσεις και κινηματικές δομές αλληλουποστήριξης και αλληλεγγύης. Μπορούμε όπως ανατρέψαμε τον Τσολάκογλου–Παπανδρέου, να προετοιμάσουμε τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, για να ρίξουμε τη μαύρη συγκυβέρνηση των αστικών κομμάτων, των τραπεζών, της τρόικας, της ΕΕ και να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις.

– Να φύγουν όλοι όσοι ευθύνονται για την χρεοκοπία της χώρας.
– Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας παντού, στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία κ.α. Για να ρίξουμε τη χούντα της συγκυβέρνησης, που χωρίς καμία νομιμοποίηση προσπαθεί να μας επιβάλλει τα νέα έκτακτα μέτρα, τη νέα δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο.
Συντακτική Συνέλευση, για ν’ αποφασίσει ο ελληνικός λαός για μια άλλη οργάνωση και λειτουργία της οικονομίας, της κοινωνίας, της πολιτικής, που θα στηρίζεται:

(α) Σε κινηματικές δομές και όργανα εργατικού ελέγχου σε κάθε επιχείρηση, συνοικία, νομό, βιομηχανικό κλάδο, σε Λαϊκές Συνελεύσεις στις γειτονιές ή όπου αλλού χρειάζεται, με όλα τα όργανα εκλεγμένα και ανακλητά.

(β) Στην κινητοποίηση των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας για να επιβάλουν απέναντι στην κρίση ένα άμεσο πρόγραμμα σωτηρίας με πρωταρχικά μέτρα τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση όλων των τραπεζών, μεγάλων επιχειρήσεων και ΔΕΚΟ χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο, την απαγόρευση των απολύσεων.

Να χτίσουμε μια επαναστατική δύναμη, που θα μπορέσει να συγκρουστεί με το σύστημα και το κράτος του, και θ’ ανοίξει το δρόμο για την εξουσία των εργαζομένων και τη Σοσιαλιστική Δημοκρατία

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ