Να μην αφήσουμε αναπάντητες τις επιθέσεις των εργοδοτών! Kινητοποίηση Πέμπτη 10/1 στο σουβλατζίδικο «ΒΕΑΚΗ 56» στο Περιστέρι

Να μην αφήσουμε αναπάντητες τις επιθέσεις των εργοδοτών

Να δικαιωθεί άμεσα ο συνάδελφος Shakil Chaudhry Mohammad!

Όλοι στην κινητοποίηση την Πέμπτη 10/1, ώρα 18.00 στο σουβλατζίδικο «ΒΕΑΚΗ 56»

O Shakil Chaudhry Mohammad, μετανάστης από το Πακιστάν, εργαζόταν στο σουβλατζίδικο «Βεάκη 56» στο Περιστέρι ως διανομέας. Παρόλο που δούλευε 6 έως 12 ώρες, ο εργοδότης του τον ασφάλιζε για πολύ λιγότερες με αποτέλεσμα τα ένσημα να μην επαρκούν για την ανανέωση της άδειας παραμονής του, ο μισθός που του έδινε δεν αντιστοιχούσε στις πραγματικές ώρες εργασίας και δεν του κατέβαλλε τις νόμιμες προσαυξήσεις. Ο συνάδελφος προχώρησε σε καταγγελία διεκδικώντας τα δικαιώματά του. Ο εργοδότης τον απέλυσε αμέσως. Μάλιστα, φρόντισε να «πληροφορήσει» και τον επόμενο εργοδότη που έπιασε δουλειά ο συνάδελφος με αποτέλεσμα να τον απολύσουν και από κει.

Ο Mohhamad δεν υπέκυψε στις συνεχείς απειλές του πρώτου εργοδότη που του ζητούσε να αποσύρει την καταγγελία. Έτσι, ο εργοδότης και ένας μπράβος του τού έστησαν καρτέρι. Κρατώντας μαχαίρι, του ζήτησαν να υπογράψει ότι έχει πληρωθεί κανονικά και να αποσύρει τις καταγγελίες. Όταν εκείνος αρνήθηκε τον χτύπησαν τόσο άσχημα που χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ειδικά στον κλάδο του επισιτισμού, τέτοια περιστατικά συμβαίνουν ολοένα και συχνότερα. Οι συνάδελφοι δουλεύουν ανασφάλιστοι, πληρώνονται όποτε και αν θελήσουν οι εργοδότες τους, πέφτουν θύματα τραμπουκισμού και ύβρεων, κτλ.. Οι διανομείς μετράνε συνεχώς τραυματίες και νεκρούς.

Σε αυτήν την εξαθλίωση μας οδήγησαν τα βάρβαρα μνημόνια που προσπαθούν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους και τους εργοδότες σε δεσπότες. Η κατάσταση αυτή μας αφορά όλους και πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα του συνάδελφου Μohammad. Τέτοιες μαφιόζικες επιθέσεις δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες!

Με όπλο τη συναδελφικότητα και την αλληλεγγύη μας υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας. Είμαστε εργαζόμενοι, όχι δούλοι!

Καλούμε όλους τους κάτοικους στο Περιστέρι να στηρίξουμε τον δίκιο αγώνα του συναδέλφου μας, να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα, τα ένσημα και να τιμωρηθεί η μαφιόζικη εργοδοσία. Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του συναδέλφου μας  με την οργάνωσή μας στους χώρους δουλειάς, με τους μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες μας, για να συντρίψουμε το μνημονιακό καθεστώς και όσους εργοδότες το υπηρετούν. Καλούμε όλες τις οργανώσεις και συλλογικότητες που παλεύουν για τα δικαιώματα των εργαζομένων να στηρίξουν τον συνάδελφο και τον αγώνα του.

– Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα και τα ένσημα

– Να τιμωρηθεί άμεσα η μαφιόζικη εργοδοσία

Ανοιχτή επιτροπή αλληλεγγύης στον διανομέα Shakil Chaudhry Mohammad

Τηλ. επικοινωνίας 6951089409