Κινητοποίηση στο Περιστέρι στις 3/1 για τον ξυλοδαρμό εργαζόμενου από τον εργοδότη του. Με οργάνωση και αγώνες απαντάμε οι εργαζόμενοι

Κινητοποίηση της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων στις 3/1 στο σουβλατζίδικο “ΒΕΑΚΗ 56” στο Περιστέρι

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΙ – ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!

Με οργάνωση και αγώνες απαντάμε οι εργαζόμενοι

O Shakil Chaudhry Mohammad, μετανάστης από το Πακιστάν, εργάζονταν στο σουβλατζίδικο «ΒΕΑΚΗ 56» στο Περιστέρι. Κατά την γνωστή προσφιλή τακτική των εργοδοτών, ενώ ο συνάδελφος δούλευε 6 έως 12 ώρες τη μέρα, ο εργοδότης τον ασφάλιζε για πολύ λιγότερες, με αποτέλεσμα τα ένσημά του να μην επαρκούν για να ανανεώσει άδειας παραμονής του. Σαν να μην έφτανε αυτό ο εργοδότης δεν του κατέβαλε ούτε τον νόμιμο μισθό με τις αντίστοιχες προσαυξήσεις. Ο εργαζόμενος προχώρησε σε καταγγελία, διεκδικώντας τα δικαιώματά του. Αυτός τον απέλυσε αμέσως και «φρόντισε» να «πληροφορήσει» και την επόμενη επιχείρηση που έπιασε δουλειά ο συνάδελφος, η οποία και τον απέλυσε!

Ο συνάδελφος αναζήτησε και βρήκε ξανά ανάλογη εργασία και δεν υπέκυψε στις συνεχείς απειλές του πρώτου εργοδότη για να αποσύρει την καταγγελία, την οποία είχε κάνει στην επιθεώρηση εργασίας ζητώντας τα νόμιμα δικαιώματά του. Τότε εκείνος έστησε καρτέρι  στον συνάδελφο διανομέα, μαζί με κάποιον δικό του μπράβο. Ο εργοδότης μαζί με τον μπράβο που κρατούσε μαχαίρι, ζήτησαν από τον συνάδελφο να υπογράψει έγγραφα τα οποία ανέφεραν πως έχει πληρωθεί κανονικά από τον πρώην εργοδότη του και πως αποσύρει τις καταγγελίες που είχε κάνει στην επιθεώρηση εργασίας. Εκείνος αρνήθηκε και τον ξυλοκόπησαν άγρια με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Αττικό νοσοκομείο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι τυχαίο και δεν είναι το μόνο. Είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών και της πλήρους διάλυσης της εργατικής νομοθεσίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι προκάτοχοί της, με τα μνημόνια διάρκειας που συνεχώς ψηφίζουν, έχουν επιβάλει ένα Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης, που έχει παραδώσει την εργατική τάξη γυμνή-ιδιαίτερα τα πιο αδύναμα κομμάτια της- στις ορέξεις και τις επιταγές του κεφαλαίου και των εργοδοτών, μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους και τους εργοδότες σε άρχοντες δεσπότες. Δουλεύουμε ανασφάλιστοι/μισοασφαλισμένοι, μας πληρώνουν ότι θέλουν, μας περιμένουν έξω από τα ΑΤΜ για να τους επιστρέψουμε τα δώρα, παρενοχλούν σεξουαλικά συναδέλφους-ισσες, καταπατούν την εργατική νομοθεσία και σα να μη φτάνουν όλα αυτά μας ξυλοκοπούν κι από πάνω.

Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε! Δεν πρόκειται να αφήσουμε αναπάντητες τέτοιες μαφιόζικες επιθέσεις από εργοδότες σε συναδέλφους μας. Δεν πάει άλλο! Κανένας συνάδελφος δεν είναι μόνος του. Αυτή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει μόνο από εμάς τους ίδιους. Με την οργάνωσή μας σε κάθε χώρο δουλειάς, με τους μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες μας. Έχοντας ως όπλα την συναδελφικότητα και την αλληλεγγύη μας. Για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας, για να συντρίψουμε το μνημονιακό καθεστώς και όσους το υπηρετούν. Για να κάνουμε νόμο το δίκιο μας. Το δίκιο των εργαζομένων.

 –

Να δικαιωθεί άμεσα ο συνάδελφος Shakil Chaudhry Mohammad!

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ – ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ – ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΟΥΛΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΤΕΣ!

Αντεπίθεση των Εργαζομένων