27χρονος διανομέας σκοτώθηκε την ώρα που πάλευε για το μεροκάματο

27χρονος διανομέας σκοτώθηκε την ώρα που πάλευε για το μεροκάματο

Λίγο πριν τη έλευση της νέας χρονιάς, ένας ακόμη 27χρονος διανομέας βρήκε τραγικό θάνατο στην Κρήτη, την ώρα που πάλευε για μεροκάματο. Ο συνάδελφος σκοτώθηκε ακαριαία, όταν έχασε τον έλεγχο του δικύκλου που οδηγούσε και κατέληξε σε χωράφι, στην περιοχή της Χαλέπας. Ήταν πατέρας δύο μωρών και έκανε δύο δουλειές για να συντηρεί την οικογένεια του. Το πρωί εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων και το βράδυ ως διανομέας.

Η ανεργία/υποαπασχόληση, οι μισθοί πείνας, η ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, οι ξυλοδαρμοί από τους εργοδότες, οι δολοφονίες εργατών, η συντριβή της εργατικής αξιοπρέπειας, το καθημερινό άγχος της επιβίωσης κ.ά., είναι η κανονικότητα που έχουν επιβάλει στην εργατική τάξη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλοι οι προκάτοχοί της, και το Νέο Σύστημα  Εκμετάλλευσης και το μνημονιακό καθεστώς.

Όμως μπορούμε και πρέπει να τους νικήσουμε. Είμαστε εργάτες και όχι δούλοι! Δεν πληρώνουμε άλλο φόρο αίματος στο κεφάλαιο, στα μνημόνια, στις παρασιτικές αστικές ελίτ. Είναι επιτακτική ανάγκη να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας, με την οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, μ’ ένα σχέδιο μαχητικών και ανυποχώρητων αγώνων, με όπλα την ενότητα και την αλληλεγγύης μας. Για να τιμήσουμε τους νεκρούς συναδέλφους μας. Για να συντρίψουμε το μνημονιακό καθεστώς και όλους τους υπηρέτες του.

Η Αντεπίθεση των Εργαζομένων εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για τον χαμό του συναδέλφου και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.