Έκλεισε  η Χαλυβουργική

 Έκλεισε  η Χαλυβουργική μετά από 80 χρόνια 

Η Χαλυβουργική της οικογένειας Αγγελόπουλου δημιουργήθηκε το 1938 και ήταν η πρώτη βιομηχανία χάλυβα στην Ελλάδα. Η οικογένεια ξεκίνησε να θησαυρίζει και μεταπολεμικά ήταν ένα από τα σύμβολα-ναυαρχίδες της εκβιομηχάνισης και ανάπτυξης του καπιταλισμού. Η σημερινή κατάρρευση  ύστερα από 80 χρόνια από  συμβολίζει παραστατικά και την πλήρη χρεοκοπία και κατάρρευση του ελληνικού καπιταλισμού.
Μεταπολιτευτικά και  με την εμφάνιση της κρίσης, η χαλυβουργία άρχιζε να εμφανίζει πτώση στην πώληση χάλυβα και σιδήρου  με αποτέλεσμα από το 1996 μέχρι το 2012 να υπάρχει  τρομακτική συρρίκνωση της Χαλυβουργικής και γενικά της βιομηχανίας.  Το 2015 η εταιρία ανέστειλε την λειτουργία κρατώντας ουσιαστικά μόνο ένα προσωπικό ασφαλείας περίπου 170 εργαζομένων. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στη «Χαλυβουργική»  καθώς η οικογένεια Αγγελόπουλου χρωστά 32 εκατομμύρια ευρώ ενώ παράλληλα χρωστά στις τράπεζες 400 εκατομμύρια ευρώ.Στον αέρα βρίσκονται οι περίπου 170 εργαζόμενοι που από το 2015 απασχολούνταν εκ περιτροπής για τη συντήρηση του εργοστασίου.
Απέναντι στα λουκέτα των εργοστασίων  οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Πρέπει να απαλλαγούμε από καπιταλιστές αρπαχτικά όπως οι Αγγελόπουλοι  που θησαυρίζουν σχεδόν εδώ  και ένα αιώνα από τους εργαζόμενους.  Πρέπει να απαλλαγούμε από τις μνημονιακές κυβερνήσεις όπως αυτή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και  να κάνουμε ένα αποφασιστικό  βήμα για μια εργατική διέξοδο απ’ την κρίση, που θα έρθει μέσα απ’ την εθνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων και τομέων–κλειδιών της οικονομίας. Αυτό το βήμα  μπορεί να το εγγυηθεί μόνο μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων.
 –

Αντεπίθεση Των Εργαζομένων