“Αυτή είναι η πρακτική και σε όποιον αρέσει” – Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους και οι 4 αστυνομικοί, κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου!

Χωρίς να τους επιβληθεί κάποιος περιοριστικός όρους αφέθηκαν ελεύθεροι και οι τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν κληθεί να απολογηθούν στον ανακριτή για την στυγνή δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας. Οι αστυνομικοί, που είναι αντιμέτωποι με το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, υποστήριξαν ότι ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους και σύμφωνα με όσα προβλέπουν τα εγχειρίδια της αστυνομίας για τη χειροπέδηση. Οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι, ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης, έχουν απολογηθεί επίσης για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης –και όχι για ανθρωποκτονία από πρόθεση όπως ζητούσε η οικογένεια του θύματος- και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με αστείους περιοριστικούς όρους.

Τι κι αν η ιατροδικαστική έκθεση και το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου επιβεβαιώνουν ότι ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε εξαιτίας των πολλαπλών χτυπημάτων που δέχτηκε κατά το λιντσάρισμά του και τα οποία τού προκάλεσαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου;

Τι και αν το υλικό των βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει δείχνει την βάναυση επίθεση που δέχτηκε πρώτα από τον κοσμηματοπώλη και τα παρευρισκόμενα φασιστοειδή, και στη συνέχεια από τους αστυνομικούς;

Τι κι αν φαίνεται καθαρά ότι το θύμα δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, αντίθετα κείτεται αιμόφυρτος, την ώρα που του περνούσαν χειροπέδες;

Τι κι αν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία αντέκρουσαν τις κατηγορίες περί «επίδοξου ληστή οπλισμένου με μαχαίρι»;

Ο ανακριτής «πείστηκε» από τον ισχυρισμό των αστυνομικών ότι έπραξαν όπως προβλέπεται! Ευθυγραμμίστηκε έτσι πλήρως με τις κτηνώδεις –αλλά και ειλικρινείς, πρέπει να του αναγνωρίσουμε- δηλώσεις, που ξεστόμιζε ο πρόεδρος των αστυνομικών, λίγο μετά την δολοφονία, όταν δήλωνε ότι “Αυτή είναι η πρακτική και σε όποιον αρέσει”!

Σε διατεταγμένη υπηρεσία και τα ΜΜΕξαπάτησης για να ξεπλύνουν τους δολοφόνους. «Τα βίντεο δείχνουν τους κατηγορούμενους να έχουν σωματική επαφή με τον Ζακ Κωστόπουλο την ώρα που του περνούν χειροπέδες»: έτσι περιγράφουν τις σπρωξιές, τις κλωτσιές, το πάτημα στο λαιμό, στο χέρι και στο πόδι, που δέχτηκε το θύμα την ώρα που συλλαμβανόταν έξω από το κοσμηματοπωλείο.

Η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου και η απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι εμπλεκόμενοι, δεν είναι ένα ακόμη ακραίο περιστατικό. Η αυθόρμητη απάντηση του αρχιμπάτσου «Αυτή είναι η πρακτική και σε όποιον αρέσει» συνοψίζει με ακρίβεια την βάρβαρη, μισάνθρωπη και αντιδραστική ιδεολογία, ηθική και πρακτική του καπιταλισμού, ειδικά στην εποχή της ιστορικής παρακμής και κρίσης του. Ναι, «οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από όσα προβλέπονται στα εγχειρίδια της ΕΛΑΣ». Για τον απλούστατο λόγο ότι τα εγχειρίδια, όπως και όλος ο μηχανισμός καταστολής (αστυνομία, στρατός) υπάρχουν για να προστατεύουν τα συμφέροντα του αστικού κράτους, συντρίβοντας τους κοινωνικά αδύναμους, ενθαρρύνοντας τις φασίζουσες συμπεριφορές. Ναι, αφήνονται ελεύθεροι οι δολοφόνοι του Ζακ παρά το πλήθος των αποδεικτικών στοιχείων σε βάρος τους, αλλά φυλακίζεται η καθαρίστρια που κατέθεσε «πλαστό» απολυτήριο δημοτικού για να βρει δουλειά. Γιατί η αστική «δικαιοσύνη» είναι βαθιά ταξική, και πρέπει να προστατεύει τους εκπροσώπους και υπηρέτες αυτού του συστήματος αλλά να τιμωρεί και να εκδικείται τα θύματά του. Ναι, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την «έξοδο από τα Μνημόνια», αλλά ετοιμάζεται να ψηφίσει έναν ακόμη ούλτρα-μνημονιακό προϋπολογισμό, με τον οποίο θα μειωθούν κι άλλο οι ρημαγμένοι μισθοί και συντάξεις, αλλά θα δοθούν νέες φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στο κεφάλαιο.

Κυβέρνηση, ΕΕ, κεφάλαιο μας έχουν κηρύξει μια ολομέτωπη ταξική επίθεση στην οποία οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να απαντήσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και σκληρότητα. «Αυτή είναι η πρακτική σας και δεν μας αρέσει»! «Αυτή είναι η κοινωνία σας και θα την αλλάξουμε»! Να οργανωθούμε και να παλέψουμε ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό, να αφοσιωθούμε στην μεγάλη υπόθεση, υπόθεση ζωής ή θανάτου για μια κοινωνία δίκαιη, ανθρώπινη, σοσιαλιστική!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ