Απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά η αίτηση αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού λόγω προβλημάτων υγείας. To Συμβούλιο έκρινε ότι πάρα το ότι «η περίπτωσή του εμπίπτει στο άρθρο 110 Α του Ποινικού Κώδικα, θα πρέπει να εκτίσει 25 πραγματικά χρόνια» ώστε να αποφυλακιστεί. Της απόφασης αυτής είχε προηγηθεί πρόταση τού αντιεισαγγελέα Εφετών Οδυσσέα Τζορμπατζόγλου, η οποία απέρριπτε τη σχετική αίτηση για την υφ’ όρων απόλυση του Σάββα Ξηρού λέγοντας πως «αν αφεθεί ελεύθερος με δεδομένη την προηγούμενη δράση του και το γεγονός ότι δεν έχει μετανοήσει καθόσον οι κατά καιρούς δηλώσεις από μέρους του, προσχηματικής και υποκριτικής συγγνώμης δεν πείθουν…θα καταστεί πόλος έλξεως, καθοδηγητής, αλλά και ιδεολογικός στρατολόγος».

Ο Σάββας Ξηρός προσέφυγε στο Συμβούλιο ζητώντας την «υφ’ όρων απόλυσή του» επικαλούμενος λόγους υγείας με βάση το άρθρο 110Α του Ποινικού Κώδικα. Το εν λόγω άρθρο (τροποποιήθηκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου) δίνει δυνατότητα σε περιπτώσεις ισοβιτών κρατουμένων με ποσοστό αναπηρίας 80% και εφόσον έχουν εκτίσει δέκα έτη, σε περιπτώσεις ανθρωποκτονίας, να εκτίουν το «υπόλοιπο της ποινής τους στην κατοικία τους». Με 98% αναπηρία, ο Σ.Ξ έχει από χρόνια εκτίσει την προβλεπόμενη ποινή κατά τον σωφρονιστικό κώδικα και έχει κατοχυρώσει νομικά το δικαίωμα της αποφυλάκισής του.

Παρόλα αυτά για τον σύγχρονο μνημονιακό φασισμό και το μονιμοποιημένο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης θα συνεχίζει να βρίσκεται έγκλειστος σε καθεστώς ιδιότυπης εξαίρεσης, εκδίκησης, φυσικής εξόντωσης και εξευτελισμού της ανθρώπινης υπόστασης.

Η απόφαση αυτή (κομμένη και ραμμένη άλλωστε στα μέτρα της φιλοϊμπεριαλιστικής–φιλοαμερικανικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ) όπως και δεκάδες άλλες αντεργατικές και αντιλαϊκές δικαστικές αποφάσεις (10ετή φυλάκιση καθαρίστριας στον Βόλο, νόμιμες απολύσεις εγκύων κ.ά.) στρώνουν τον δρόμο για την στερέωση ενός «παρασυντάγματος» και ενός «παράλληλου» μνημονιακού δικαίου τα οποία θα γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια ακόμα και την ίδια την δική τους αστική δικαιοσύνη και τους νόμους της. Απαραίτητο στοιχείο για να πέφτουν στα μαλακά κάθε είδους πολιτικά λαμόγια και σύγχρονοι μαυραγορίτες και να εξοντώνονται οικονομικά, κοινωνικά, ηθικά και φυσικά οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί, όσοι αντιστέκονται και αγωνίζονται ενάντια στο νέο τερατώδες σύστημα εκμετάλλευσης της εργασίας στο οποίο ζούμε.

– Όχι στο καθεστώς εξαίρεσης, στην φυσική εξόντωση και τον εξευτελισμό του φυλακισμένου Σ. Ξ. Εφαρμογή του άρθρου 110Α ΠΚ, όχι στην εκδικητική μεταχείριση και τις μετεμφυλιακές πρακτικές.

– Ενάντια στην μνημονιακή φασιστικοποίηση των κρατικών μηχανισμών, μαχητικοί αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας.

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ