Μαθητική Αντεπίθεση: 6 Δεκέμβρη, όλοι στις Διαδηλώσεις ενάντια σε αυτούς που δολοφονούν το παρόν και το μέλλον μας!

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

Όλοι στις διαδηλώσεις Πέμπτη 6 Δεκέμβρη!

Αθήνα 12:00 και 17:00 Προπύλαια

Θεσαλονίκη 12:00 Καμάρα

 –

Δέκα χρόνια πριν, στις 6 Δεκέμβρη 2008, δολοφονείται εν ψυχρώ ο μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος, την ώρα που βρίσκονταν με τους φίλους του, από τους δολοφόνους- ειδικούς φρουρούς Ε. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη. Η δολοφονία του πυροδότησε ένα δυναμικό και μαχητικό κίνημα, μια εξέγερση της νεολαίας ενάντια στις δυνάμεις καταστολής και την κυβέρνηση (τότε της ΝΔ). Μαθητές και νεολαία, σε όλες τις πόλεις της χώρας, πραγματοποιούσαν καθημερινά διαδηλώσεις και συγκρούσεις καθώς και αποκλεισμούς αστυνομικών τμημάτων με αιτήματα τον αφοπλισμό της αστυνομίας και την πτώση της κυβέρνησης των δολοφόνων. Η κυβέρνηση απάντησε με χυδαία συκοφάντηση της εξέγερσης και απροκάλυπτη λασπολογία ενάντια στους μαθητές και την νεολαία που εξεγέρθηκε. Μάλιστα προσπάθησε να αποκρύψει τη δολοφονία και να καταστείλει την εξέγερση. Στα δελτία ειδήσεων δεν δίστασαν ακόμα και να παραποιήσουν (προσθέτοντας ήχους επεισοδίων) το βίντεο-ντοκουμέντο που αποτύπωνε ξεκάθαρα την στυγνή δολοφονία του Αλέξη. Τα ΜΜΕ μιλούσαν για «μεμονωμένο περιστατικό» και η νεολαία και οι εργαζόμενοι που πλημμύριζαν τους δρόμους ήταν για αυτούς μπαχαλάκηδες και τρομοκράτες με μοναδικό σκοπό να κάψουν την Αθήνα. Η εξέγερση του Δεκέμβρη στηρίχθηκε από όλη την νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα καθώς εξέφρασε το αδιέξοδο που αισθάνονταν: ότι δεν είχαν κανένα μέλλον, καμία προοπτική και επιπλέον την δολοφονούν. Ο Δεκέμβρης του 2008 και τα γεγονότα του δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία», ήταν μία εικόνα από το μέλλον, αυτή των μνημονίων και της επίθεσης στις ζωές μας αλλά και των μεγάλων κοινωνικών αγώνων που ακολούθησαν ενάντια στα μνημόνια.

Δέκα χρόνια μετά, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι αιτίες της εξέγερσης είναι πιο επίκαιρες από ποτέ. Σαν μαθητές έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια σειρά από προβλήματα: τις συνθήκες που βιώνουμε καθημερινά στα σχολεία, το νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο του Γαβρόγλου, που θα κατέβει προς ψήφιση το επόμενο διάστημα, το οποίο θέλει να στείλει την πλειοψηφία των μαθητών στην τεχνική εκπαίδευση και την μαθητεία και να πετάξει ένα μεγάλο κομμάτι μαθητών εκτός εκπαίδευσης. Το κύριο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε κανένα μέλλον, μας αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδια. Γίνεται ολοένα δυσκολότερο να σπουδάσουμε καθώς για πολλούς από εμάς είναι απαραίτητο να ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε με το που τελειώσουμε το σχολείο ή και νωρίτερα αλλά έτσι κι αλλιώς μας περιμένουν εργασιακές συνθήκες ζούγκλας χωρίς δικαιώματα την ώρα που η ανεργία στους νέους είναι 60%. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά σπέρνουν διαιρέσεις μεταξύ των λαών για να μας προετοιμάσουν να γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους.

Η 6η Δεκέμβρη δεν είναι απλά μια επέτειος. Είναι ημέρα μνήμης και αγώνα. Θυμόμαστε ποιο μέλλον μας περιμένει και αγωνιζόμαστε για να το αλλάξουμε ώστε να επιβάλλουμε τις ανάγκες μας στην πράξη. Για να σταματήσει η τρομοκρατία των μνημονίων, της κυβέρνησης,  των ΜΑΤ, για να διεκδικήσουμε το μέλλον που θέλουμε κι όχι αυτό που μας ετοιμάζουν. Για να απομονώσουμε το εθνικιστικό δηλητήριο. Για μια κοινωνία δίκαιη και ελεύθερη χωρίς καταστολή, πολέμους, εθνικιστικά μίση και εκμετάλλευση. Δεν ξεχνάμε τον Δεκέμβρη του 2008, δεν συγχωρούμε αυτούς που δολοφονούν το παρόν και το μέλλον μας.

  • Να μην περάσει το νομοσχέδιο για το «Νέο Λύκειο»!
  • Κάτω τα Μνημόνια Διαρκείας – Κάτω παλιοί και νέοι μνημονιακοί.
  • Να τσακίσουμε τους φασίστες και το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

ΜΑΘΗΤΙΚΗ  ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ