Κάτω τα χέρια από το άσυλο και τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση

Κάτω τα χέρια από τη δημόσια εκπαίδευση και το άσυλο

Νέο επικοινωνιακό σόου έστησαν την Παρασκευή 23/11 στη Βουλή Τσίπρας και Μητσοτάκης, ανταγωνιζόμενοι σε γελοιότητα. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, παρά τα ψεύτικα δίπολα που στήνουν, έχουν έναν κοινό στόχο: τη διαρκή και ολοκληρωτική εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στη χώρα μας ως το 2060! Για να το καταφέρουν αυτό πρέπει να εγκαθιδρύσουν ένα Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, το οποίο θα καταστέλλει κάθε αγώνα, θα ποινικοποιεί κάθε αγωνιστική και συνδικαλιστική δράση και θα σέρνει στα δικαστήρια τους αγωνιστές. Φυσικά σε ένα τέτοιο πολιτικό πλαίσιο και με τη δημόσια εκπαίδευση να δέχεται μεγάλες επιθέσεις, το πανεπιστημιακό άσυλο μπαίνει στο μνημονιακό στόχαστρο.

Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι μια από τις σημαντικότερες κατακτήσεις του φοιτητικού και εργατικού κινήματος, που κέρδισαν με την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τους αγώνες τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης. Σήμερα, τα μνημονιακά κόμματα (ανεξάρτητα από ορισμένες διαφοροποιήσεις στα λόγια) σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕξαπάτησης προχωρούν σε μια πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας για να το χτυπήσουν. Στόχος τους δεν είναι η ανομία ή η διακίνηση ναρκωτικών αλλά το φοιτητικό κίνημα και οι αγώνες τους ενάντια στη διάλυση της εκπαίδευσης. Θέλουν να απαγορέψουν τις κινητοποιήσεις και τον συνδικαλισμό στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, να χτυπούν με τα ΜΑΤ όποιον αγωνίζεται, να εφαρμόζου το δόγμα «Νόμος και Τάξη».

Στον λόγο του ο Μητσοτάκης μίλησε για «συμμορίες που έχουν καταλάβει τα πανεπιστήμια!», για «Παραβατικό Άσυλο» και για «την μετατροπή της επετείου του Πολυτεχνείου σε διαγωνισμό ρίψης μολότωφ!». Πράγματα που καμία επαφή δεν έχουν με την πραγματικότητα: οι συμμορίες που προσπαθούν να καταλάβουν τα πανεπιστήμια είναι οι εγκάθετοι πρυτάνεις και αυτές των μνημονιακών κομμάτων. Το πιο μεγάλο και σκληρό έγκλημα που τελείται είναι η υποχρηματοδότηση και η διάλυση των ΑΕΙ-ΤΕΙ με την εφαρμογή των μνημονίων. Αυτές οι πολιτικές είναι που μέρα με τη μέρα διαλύουν τον όποιο δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα είχε η τριτοβάθμια εκπαίδευση, καταργούν τα δικαιώματα μας και τα πτυχία μας, κλείνουν τις σχολές μας κτλ.

Συνεχίζοντας τις αθλιότητες του ο Μητσοτάκης έκανε λόγο πως «Η μήτρα της εγχώριας ελληνικής τρομοκρατίας είναι η άκρα εξωκοινοβουλευτική αριστερά». Πρώτα από όλα κάτι τέτοιο είναι εντελώς ανιστόρητο, καθώς στη χώρα μας τα 4/5 του περασμένου αιώνα, ο ελληνικός λαός ζούσε υπό την τρομοκρατία της δεξιάς και της άκρας δεξιάς (με τα ιδιώνυμα, τις φυλακίσεις, τις εξορίες, τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων του μετεμφυλιακού κράτους, με τη χούντα κτλ.). Έπειτα κάνοντας αυτή τη σύνδεση επιδιώκει ξεκάθαρα να ποινικοποιήσει την ύπαρξη των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, εφαρμόζοντας νέα ιδιώνυμα, ποινικοποιώντας ακόμα την πρόθεση για δράση και αγώνα. Όλοι αυτοί οι γελοίοι είναι ξεκάθαρο ότι μισούν τη δημόσια εκπαίδευση και κάθε κατάκτηση των εργαζομένων και της νεολαίας. Πάνω από όλα τρέμουν την πολιτική τους γύμνια που κρύβεται πίσω από των σκισμένο μανδύα των μνημονίων και της ΕΕ, τρέμουν τους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων.

Απέναντι σε όλα αυτά η νεολαία πρέπει να ξεσηκωθεί και να αντιδράσει αγωνιστικά και μαχητικά. Είναι υπόθεση κάθε φοιτητή αλλά και κάθε εργαζόμενου και φτωχού να υπερασπιστεί το πανεπιστημιακό άσυλο και τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Μέσα από την πολιτική αφύπνιση, τη δραστηριοποίηση του φοιτητικού κινήματος και το πολιτικό και πολιτιστικό ζωντάνεμα των σχολών μας μπορούμε να υπερασπιστούμε το άσυλο. Με την αυτοοργάνωση και τους αγώνες μας να μην επιτρέψουμε σε κανένα μνημονιακό να καταργήσει το άσυλο και τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση!