Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές – Άμεση απόσυρση των κατηγοριών στα μέλη του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΑΕΕ

Στις 19/11/ στην κατάληψη της Διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής του πρώην ΟΑΕΕ συνελήφθησαν οι εργαζόμενοι και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, Ελένη Μανουρά και Χρήστος Βαγενάς. Διώκονται αυτεπάγγελτα και παραπέμπονται στον εισαγγελέα, όπως αυτεπάγγελτα πιθανότατα θα διωχθούν όλα τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΣΕ ΟΑΕΕ. Η προσαγωγή και η παραπομπή σε δίκη έγινε για την συμμετοχή τους σε περιφρούρηση της κατάληψης του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ – ΟΑΕΕ στο νέο Ηράκλειο. Η κατάληψη έγινε γιατί οι εργαζόμενοι ζητάν το αυτονόητο, νέες προσλήψεις λόγω της δραματικής υποστελέχωσης των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ. 

Η ξεπουλημένη κυβέρνηση Τσίπρα προσπαθεί για άλλη μια φορά να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ποινικοποιώντας τους αγώνες και στέλνοντας συνδικαλιστές και αγωνιστές του εργατικού κινήματος στα δικαστήρια και στις φυλακές. Δεν είναι η πρώτη φορά. Η δίκη των 35 μελών του Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ποινή 10ετούς (!) κάθειρξης σε καθαρίστρια επειδή «πλαστογράφησε» απολυτήριο Δημοτικού που βρίσκεται ήδη στην φυλακή, οι διώξεις σε αγωνιστές του εργατικού κινήματος κ.ά., είναι μόνο η αρχή. Η σκλήρυνση του Κράτους Εκτατής Ανάγκης και των μηχανισμών καταστολής, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να σταθεροποιηθεί το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης που έχει επιβληθεί στους εργαζόμενους από κυβερνήσεις-μνημόνια-ΕΕ.

 Οι εργαζόμενοι πρέπει να τελειώνουμε αυτή την αθλιότητα! Να προχωρήσουμε σε δυναμικούς και μαχητικούς αγώνες, ενάντια στα φρικτά αντεργατικά μέτρα. Για να καταργήσουμε τα  βάρβαρα μνημόνιά τους στην πράξη. Με τους αγώνες μας, να υπερασπίσουμε και να επιβάλουμε το δίκιο μας.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων