Αντεπίθεση Των Εργαζομένων: Η εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ σέρνει σε δίκη εργαζόμενους που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους

Η εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ σέρνει σε δίκη εργαζόμενους που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους

 
             –
Η  εργοδοσία της ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ, της οικογένειας Καλογρίτσα, εδώ και 5 μήνες έχει σταματήσει να πληρώνει τους εργαζόμενούς της ενώ χρωστάει μεγάλα ποσά από μισθούς και δώρα του 2017. Σαν να μην έφτανε αυτό, έχει το θράσος να στρέφεται  και κατά του αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι για να διεκδικήσουν το αυτονόητο, να δουλεύουν και να πληρώνονται. Η εταιρία αξιοποίησε το νόμο της άθλιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το μπλοκάρισμα των απεργιακών κινητοποιήσεων με το αιτιολογικό της μη τήρησης του ορίου του 50%+1 στη συμμετοχή, σε γενική συνέλευση που έκαναν οι εργαζόμενοι. Δεν σταμάτησε όμως ούτε εκεί , καθώς τον Σεπτέμβρη του 2018 έσυρε σε δίκη περίπου 100 εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Έστειλε  μία εξώδικη δήλωση και μία αγωγή “για παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά που προκαλεί σημαντική ζημία και σοβαρές οργανωτικές δυσχέρειες στην εταιρεία’”(!), με στόχο να κηρυχθεί από το δικαστήριο η επίσχεση εργασίας παράνομη και καταχρηστική.
Αυτή η κίνηση της εργοδοσίας μόνο τυχαία δεν είναι. Η  μνημονιακή κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα σκουπίδια του Αρείου Πάγου με τους αντεργατικούς τους νόμους και τις αντιδραστικές τους αποφάσεις, έχουν ανάψει το πράσινο φως στους εργοδότες να καταπατούν ακόμη και στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζόμενων, όπως το να πληρώνονται. Να θυμίσουμε  αντιδραστική απόφασή του Άρειου Πάγου (στην περίπτωση εργαζόμενης σε αλυσίδα κομμωτηρίων η οποία προχώρησε μαζί με 8 συναδέλφους της σε επίσχεση εργασίας αφού ήταν σχεδόν τέσσερις μήνες απλήρωτοι) με την υπ’ αριθ. 114/2017 απόφαση  που  όριζε ότι η επίσχεση εργασίας  θεωρείται… “οικειοθελής αποχώρηση” του εργαζόμενου και άρα λύση της σύμβασής του χωρίς αποζημίωση.
Το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης οδηγεί τους εργαζόμενους στο Μεσαίωνα, τους μετατρέπει σε δουλοπάροικους χωρίς κανένα δικαίωμα, ούτε καν το δικαίωμα να αμείβονται για την εργασία τους. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα με μαχητικούς και αποφασιστικούς αγώνες πρέπει να πετάξουμε στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας τα μνημονιακά σκουπίδια, να τσακίσουμε το μνημονιακό καθεστώς και να επιβάλλουμε την Κυβέρνηση Των Εργαζομένων. 
Αντεπίθεση Των Εργαζομένων