Αντεπίθεση των Εργαζομένων: Νεκρός εργατης και ενας τραυματίας  στον δήμο Ασπροπύργου

Νεκρός εργατης και ενας τραυματίας  στον δήμο Ασπροπύργου

Τα εργατικά δυστυχήματα-δολοφονίες συνεχίζονται…

Να τελειώνουμε με τις μνημονιακές πολιτικές που δολοφονούν εργάτες

Ακόμα ένας νεκρός και ένας τραυματίας προστίθενται στον μακρύ κατάλογο των εργατικών δυστυχημάτων της μνημονιακής εποχής. Μέσα σε ένα χρόνο αυξήθηκαν κατά 9% ενώ την τελευταία πενταετία αυξήθηκαν κατά 34,6%.Σήμερα προστίθενται ένας νεκρός και ένας τραυματίας, εργάτες καθαριότητας του δήμου Ασπροπύργου οι οποίοι κατά την ώρα εργασίας τους παρασύρθηκαν από ΙΧ αυτοκίνητο. Οι δύο εργάτες του δήμου, ενώ εκτελούσαν εργασίες καθαριότητας πεζοδρομίων επί της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα που ανατράπηκε και στη συνέχεια τους χτύπησε. Ο ένας έχασε τη ζωή του και ο άλλος νοσηλεύεται στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο. Ο  νεκρός ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες και προσλήφθηκε με τους προσωρινούς πίνακες της 3Κ του ΑΣΕΠ. Ο τραυματίας εργάζεται στην καθαριότητα μέσω προγράμματοςκοινωφελούς εργασίας με 8μηνη σύμβαση, με αποδοχές 495 ευρώ.
Οι ατελείωτες δολοφονίες των συναδέλφων μας, που έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, είναι αποτέλεσμα των βάρβαρων μνημονίων  και της βίαιης εκμετάλλευσης που μας έχουν επιβάλλει. H ξεπουλημένη κυβέρνηση του Τσίπρα και της παρέας του, με τις μνημονικές πολιτικές τους, συντηρούν και ενισχύουντο Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης των εργαζομένων  βυθίζοντας κι άλλο την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση ολοκληρώνοντας  την μετατροπή τους σε δούλους, 
Το παρόν και το μέλλον που μας έχουν επιβάλει κυβερνήσεις-ΕΕ-κεφάλαιο είναι να δουλεύουμε σαν ζώα για ένα κομμάτι ψωμί κάτω από άθλιες συνθήκες και η ζωή μας να μην έχει καμία αξία. Πρέπει να  βάλουμε τέλος σε αυτή τη άθλια κατάσταση. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να εξεγερθούμε απέναντι στον πόλεμο που  μας έχουν κηρύξει . Με μαχητικούς και αποφασιστικούς αγώνες, να πετάξουμε στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας τα μνημονιακά σκουπίδια  και το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που τα παράγει.
Αντεπίθεση των Εργαζομένων