Αντεπίθεση των Εργαζομένων: Συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσ/νίκης Τετάρτη 31/10

Δελτίο Τύπου

ΧΕΙΡΟΔΙΚΙΕΣ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ «YES Stores» Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!

ΌΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 9πμ

Την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου, εκδικάζεται η μήνυση που υπέβαλε ο συνάδελφος Χ.Α, πρώην εργαζόμενος στην αλυσίδα ψιλικών-καφέ «Yes stores» στην Θεσσαλονίκη και μέλος του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Θες/νίκης-Χαλκιδικής-Πιερίας, προς έναν από τους μετόχους της εταιρίας, για εξύβριση και ξυλοδαρμό.

Τα ξημερώματα της 22 Απριλίου ο συνάδελφος Χ.Α μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του κλήθηκαν να ‘’βοηθήσουν’’ στην ανακαίνιση ενός από τα καταστήματα της αλυσίδας φυσικά αμισθί. Υπεύθυνος της διαδικασίας ήταν ο συγκεκριμένος μέτοχος, που διατηρεί μετοχές αλλά και φιλικές σχέσεις με τον ιδιοκτήτη. Καθ’ όλη την διάρκεια της ανακαίνισης, ήταν προσβλητικός προς όλους τους εργαζόμενους, μάλιστα κάποιους τους έβλεπε και πρώτη φορά! Στις 8:30 π.μ., έπειτα από σχεδόν 9 ώρες απλήρωτης εργασίας, ο συγκεκριμένος μέτοχος κατευθύνθηκε προς τον συνάδελφο Χ.Α, τον εξύβρισε με βαρείς χαρακτηρισμούς άνευ λόγου και αιτίας, τον έπιασε από τον λαιμό και στην συνέχεια τον χτύπησε στο πρόσωπο. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, συνέχισε να βρίζει τον συνάδελφο και στην συνέχεια τον έδιωξε από τον χώρο εργασίας του, με αποτέλεσμα να απολυθεί. Ταυτόχρονα, για όλο το διάστημα που εργαζόταν ο συνάδελφος Χ.Α. στο συγκεκριμένο κατάστημα, δεν του καταβάλλονταν  τα νόμιμα δεδουλευμένα. Έτσι στη συνέχεια, με την βοήθεια του Συνδικάτου και της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων, ο συνάδελφος Χ.Α. κατέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας κάνοντας καταγγελία και πήρε τελικά τα χρωστούμενα δεδουλευμένα του.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του νέου Συστήματος Εκμετάλλευσης της Εργασίας που θέλουν να μας επιβάλλουν, δηλαδή εργοδότες να κάνουν ότι θέλουν και να μας συμπεριφέρονται όπως θέλουν, να βγάζουν κέρδος από αδήλωτη και υπό-ασφαλισμένη εργασία. Δεν αρκούνται να ασκούν ψυχολογική πίεση και να απολύουν όποτε αυτοί θέλουν. Δεν αρκούνται να βάζουν το χέρι στην τσέπη των υπαλλήλων τους, αλλά το απλώνουν και πάνω τους!

Αυτή την κατάσταση πρέπει να την αλλάξουμε. Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί, νεολαία, φτωχά λαϊκά στρώματα, με μαχητικούς και διαρκείς αγώνες, με αυτόοργάνωση, με επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές. Μόνο εμείς οι ίδιοι έχουμε την δύναμη να αλλάξουμε την κοινωνία και την άθλια κατάσταση την οποία ζούμε!

 –

Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό