Ανακοίνωση της ΣΣΠ για το «λοκ-άουτ» στην ΑΣΟΕΕ

ΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

ΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!

Την Πέμπτη 18/10 το ψήφισμα της συγκλήτου του ΟΠΑ δήλωσε αδυναμία να λειτουργήσει εύρυθμα η σχολή «λόγω της ανεξέλεγκτης παρουσίας τοξικοεξαρτημένων ατόμων γύρω από και μέσα στο Ίδρυμα». Μάλιστα, στο κείμενο αναφέρεται ότι «η σύγκλητος θα παραμείνει σε διαρκή συνεδρίαση προκειμένου να εξετάσει αν είναι εφικτή η συνέχιση της λειτουργίας του Ιδρύματος». Ουσιαστικά, η πρυτανεία προειδοποίησε για «λοκ-αουτ» όπως είχε γίνει τον περασμένο Νοέμβρη και μάλιστα αυτή την φορά για ένα παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Μάλιστα στην Σύγκλητο της Τρίτης 23/10 προχώρησε σε «λοκ-αουτ» του ΟΠΑ για την Τετάρτη 24/10! Ήδη έχουν οργιάσει τα ΜΜΕ, για την «οριακή κατάσταση με του ναρκομανείς», για το «παρεμπόριο», την «έλλειψη αστυνόμευσης», υπερπροβάλλοντας το συγκεκριμένο ζήτημα με μια «ευαισθητοποιημένη» χροιά.

Η Πρυτανεία νομίζει ότι απευθύνεται σε ένα κοινό ηλιθίων. Μιλώντας χυδαία προς την ευάλωτη ομάδα των τοξικοεξαρτημένων για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα(«τους λυπάμαι, αλλά να πάνε κάπου αλλού να πεθάνουν γιατί βρωμάνε και δεν μ αρέσει να τους βλέπω»), δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την αντιμετώπιση του. Άλλωστε, και στο ψήφισμα στρέφει τα πυρά της στους τοξικοεξαρτημένους και δεν γράφει ούτε λέξη για τους εμπόρους ναρκωτικών. Το μοναδικό πράγμα που νοιάζει  την Πρυτανεία είναι πως θα σταματήσει να υπάρχει άσυλο και φοιτητικό κίνημα που ν’ αγωνίζεται για τα δικαιώματα του και τις ανάγκες του. Για εμάς, οι τοξικοεξαρτημένοι είναι θύματα που δημιουργεί και εκμεταλλεύεται το καπιταλιστικό σύστημα, για να κερδίζει μια ισχνή μειοψηφία της κοινωνίας, μεταξύ των οποίων έμποροι ναρκωτικών κ.α.

Η στάση της Πρυτανείας δεν είναι ξεκομμένη από την στάση της κυβέρνησης Τσίπρα, της μνημονιακής αντιπολίτευσης και της άρχουσας τάξης. Όλοι μαζί σε αγαστή συνεργασία, θέλουν να τσακίσουν οποία φωνή αντίστασης μπορεί να υπάρξει ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και την νεολαία. Την ίδια στιγμή που αγανακτούν με τους τοξικοεξαρτημενους στην ΑΣΟΕΕ, προωθούν μια ναρκοκουλτουρα με την αποποινικοποίηση των “μαλακών” ναρκωτικών. Οικοδομούν ένα Κράτος Έκτακτης Ανάγκης για να μας επιβάλλουν τα μνημόνια στα οποία όλος ο λαός πρέπει να υποτάσσεται διαφορετικά θα τιμωρείται παραδειγματικά από τις δυνάμεις καταστολής. Έτσι θέλουν να επιβάλλουν το δόγμα «Νόμος και Τάξη» στους πανεπιστημιακούς χώρους, ένα κυνήγι των «καταχρηστικών» και «εκδικητικών» καταλήψεων, καθώς πρόσφατα η κυβέρνηση μέσω της διαβόητης επιτροπής Παρασκευόπουλου δήλωσε ότι αυτές διώκονται «βάσει του κοινού ποινικού δικαίου».

Το πρόβλημα με την τραγική κατάσταση των τοξικοεξαρτημένων είναι προφανώς υπαρκτό. Ποτέ και κανείς δεν το αρνήθηκε. Για όποιον λοιπόν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις, είναι ξεκάθαρο πως η αύξηση της αστυνόμευσης γύρω από την περιοχή της ΑΣΟΕΕ, όπως προτείνει η Πρυτανεία και οι καθεστωτικές παρατάξεις(π.χ. ΠΑΣΠ) δεν το αντιμετωπίζει παρά το οξύνει. Η αστυνομία είναι αυτή που μετέφερε τους τοξικοεξαρτημένους σαν τα σκουπίδια, από το Πεδίο του Άρεως στην Αντωνιάδου και στην στοά της Πατησίων. Αυτή είναι που βρίσκεται πίσω από κάθε διακίνηση ναρκωτικών.

H νεολαία πρέπει να απορρίψει την ναρκοκουλτούρα, την οποία προωθεί το καπιταλιστικό σύστημα και οι κυβερνήσεις σε περιόδους βαθιάς οικονομικής και πολιτικής κρίσης, όπως η σημερινή, για να αποπροσανατολίσει τους νέους και τους εργαζόμενους από τους αγώνες. Το πρόβλημα των ναρκωτικών στα πανεπιστήμια και έξω από αυτά , είναι κάτι που μπορεί να λύσει μόνο το οργανωμένο φοιτητικό και εργατικό κίνημα και οι αγώνες του. Κανείς να μην πατήσει την «μπανανόφλουδα» της αστυνόμευσης και της «εύρυθμης» λειτουργίας. Μόνο μέσα από τις συνελεύσεις, τις καταλήψεις και την κινητοποίηση μας –για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και της δημόσιας και δωρεάν παιδείας-, μέσα από το ξαναζωντάνεμα των πανεπιστημίων και την μετατροπή τους σε έναν χώρο αγώνων, πολιτικών, ιδεολογικών και πολιτιστικών αναζητήσεων, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα, όπως έχει γίνει στο παρελθόν, όπου σε κατειλημμένες σχολές σταματάει και η διακίνηση ναρκωτικών. Σημαντικός είναι επίσης ο συντονισμός με άλλους συλλόγους φοιτητών για να υπερασπιστούμε το άσυλο και τις δημοκρατικές μας ελευθερίες! Γι αυτό καλούμε κάθε φοιτητή της ΑΣΟΕΕ να συμμετάσχει στη γενική συνέλευση του συλλόγου, για να οργανώσουμε όλοι μαζί αγώνες και να παλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση.

  • ΟΧΙ στην κατάργηση του ασύλου.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης των δομών στήριξης (ψυχολογικής κ.α.) των χρηστών ναρκωτικών ουσιών.
  • Κάτω το Κράτος έκτακτης ανάγκης και η μνημονιακη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

https://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.com/2018/10/blog-post_72.html