Συνεχίζεται η κυβερνητική επιχείρηση εξόντωσης του Π. Λαφαζάνη και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας: Τρίτη 9/10, 11:30 πμ, ειρηνοδικείο (Κ. Λουκάρεως 14)

Να μην περάσει η βιομηχανία διώξεων που έχουν στήσει οι ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ

Αγώνας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών

Μετά την προηγούμενη, προκλητική κλήση σε απολογία του ηγετικού στελέχους της ΛΑΕ Π. Λαφαζάνη από το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» (!), με πάρα πολλές κατηγορίες του ποινικού κώδικα (ακόμα και για οπλοφορία και οπλοχρησία), που συνδεόταν με την παρουσία του στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και στις ιδιωτικοποιήσεις στο Υπερταμείο, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών στάλθηκε νέα κλήση σε απολογία. Αυτή τη φορά πρόκειται για αυτεπάγγελτη δίωξη της εισαγγελίας Πλημμελειοδικών, που όπως όλα δείχνουν έγινε μετά από μήνυση ενός από τα γνωστά οικονομικά αρπακτικά–funds με έδρα τη Λιβερία και αφορά «διατάραξη οικιακής ειρήνης» και «παρακώλυση συναγωνισμού».

Αυτό το ασφαλίτικο τμήμα έχει συσταθεί πατώντας σε νόμο της μεταξικής δικτατορίας. Λειτουργεί από το 2000 με αυτό το όνομα, αλλά μόλις επί ΣΥΡΙΖΑ και Τόσκα δείχνει τέτοιο…ζήλο! Πυκνώνουν οι καταγγελίες ότι έχει επιστρατεύσει όλο το οπλοστάσιο ηλεκτρονικού χαφιεδισμού, για να «δέσει» αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Δεν εκπλήσσει ο ρόλος του fund. Έχουν πέσει σαν όρνια να ξεσκίσουν τα κουφάρια που δημιουργεί η κρίση και χρεοκοπία του ελληνικού καπιταλισμού. Γίνονται βασικός μέρος των νέων αφεντικών της ελληνικής οικονομίας, με όλο και πιο αρπακτικά χαρακτηριστικά. Όποιος αντιστέκεται, πρέπει γι’ αυτούς τους σύγχρονους μαυραγορίτες να παταχθεί αμείλικτα, να καεί στις πυρές της νέας «Ιεράς Εξέτασης» για παρακώλυση της ελευθερίας–ασυδοσίας του «απαγορεύεται το απαγορεύεται για το κεφάλαιο».

Παράλληλα, ο εκπαιδευτικός Ηλίας Σμήλιος (γγ του Ζ΄ Συλ­λόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσ­σαλονίκης, δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων–Μενεμένης, μέλος του Συ­ντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης), παραπέμπεται στις 15/5/2019 για συμμετοχή σε κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμούς. Κατηγο­ρείται ως «υποκινητής» ομάδας που κατευθύνονταν «απειλητικά σε βάρος αστυνομικού φραγμού κτυπώντας αστυνομικούς», με «αποτέλεσμα να τραυμα­τιστεί αστυνομικός». Ότι εμπόδισαν τον «ελεύθερο συναγωνισμό», οδήγησαν στη «ματαίωση του πλειστηριασμού» και άλλων προγραμματισμένων την ίδια μέρα. Μηνύτρια και μάρτυρας η πρόεδρος των Συμβολαιο­γράφων Θεσσαλονίκης, που διενεργούσε τον πλειστηριασμό. Μάρτυρες κατηγορίας είναι επίσης αστυνομικοί που συμμετείχαν στην καταστολή της κινητοποίησης.

Η ευθύνη γι’ αυτές τις επικίνδυνες αντιδημοκρατικές ενέργειες ανήκει στην κυβέρνηση αθλίων του ΣΥΡΙΖΑ και στον ίδιο τον Τσίπρα. Η κατρακύλα τους δεν έχει όρια. Δίνουν για μια ακόμα φορά εξετάσεις στο μνημονιακό καθεστώς και στους ιμπεριαλιστές. Ότι θέλουν να παραμείνουν οι πιο πιστοί υπηρέτες τους, αν τυχόν και επιβιώσουν στο πολιτικό σκηνικό. Κάνουν όλο και χειρότερο το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Οι κρατικοί μηχανισμοί (όλο και πιο ανεξέλεγκτοι στην υπηρεσία των μνημονιακών πολιτικών) γίνονται εργαλείο ανοιχτής τρομοκράτησης και καταστολής. Την ίδια περίοδο έχουμε τη δίωξη συντρόφων μας με χαλκευμένες κατηγορίες στα Χανιά, την υπόθεση των Περικλή και Ηριάννα, την προκλητική απόφαση δικαστηρίου που μιλούσε ανοιχτά για απαγόρευση συναθροίσεων. Δικαστές, αστυνομία, ασφαλίτες χτυπάνε παντού τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες, ενώ αφήνουν κάθε «υγιή» ιδιώτη καπιταλιστή να αλωνίζει, έχουν δώσει ασυλία στο μνημονιακό πολιτικό προσωπικό, προστατεύουν τους δολοφόνους χρυσαυγίτες. Κινούμενοι ενάντια στον Π. Λαφαζάνη (εμφανώς και για λόγους προεκλογικής… «πυγμής»!), θέλουν να φιμώσουν τη δημόσια ζωή, να καλούν όποιον θέλουν «δια υπόθεσή του», όπως γινόταν μετεμφυλιακά. Ο Τσίπρας συναντάει έτσι και μεγαλώνει στη διαπασών το μίσος των Βορίδηδων, των «Μένουμε Ευρώπη», των πιστών φίλων και συμμάχων των ΗΠΑ–ΝΑΤΟ, ενάντια στα… «εγκλήματα της Αριστεράς» (!), δηλαδή ενάντια στους ταξικούς αγώνες, στους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Είναι επίσης φανερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ τηρεί τη μνημονιακή δέσμευσή της για επιτάχυνση των πλειστηριασμών, κυρίως το τελευταίο τρίμηνο του 2018, καθώς και για τα επόμενα τρία χρόνια (130.000 πλειστηρια­σμοί). Ενώ με την 3η αξιολόγηση, όλη η δημόσια περιουσία μπήκε ενεχυριάστηκε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), ιδιωτικοποιούνται  τα πάντα. Η κυβέρνηση επιχειρεί με την κα­ταστολή και τις διώξεις να κάμψει τις αντιστά­σεις, για να μπορέσει να εφαρμόσει την πολι­τική της.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη. Εργαζόμενοι και νεολαία με αγώνες, να ορ­θώσουμε ένα μέτωπο μαχητικής υπεράσπισης των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευ­θεριών. Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στην απεργία, στη διαδήλωση και κάθε μορφής κινητοποίηση ενάντια σε όλους τους Μνημο­νιακούς, σε κάθε κυβέρνηση και κόμμα τους, στο ταξικό κράτος τους και τους μηχανισμούς του, που μας έχουν κηρύξει έναν αμείλικτο πόλεμο. Να απαιτήσουμε να καταργηθούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, να προστατευ­τεί η πρώτη κατοικία, να διαγραφούν τα λαϊκά χρέη.

8.10.2018

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ