Άμεση αθώωση των συντρόφων της ΟΚΔΕ στα Χανιά. Συγκέντρωση στα δικαστήρια Παρασκευή 28/9

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΤΗΣ ΟΚΔΕ

Όλοι στα δικαστήρια στα Χανιά Παρασκευή 28/9 ώρα 9:00

Στις 27η Απρίλη 2014 κατά την προεκλογική καμπάνια  της Ο.Κ.Δ.Ε.  στα Χανιά, δύο αστυνομικοί της ασφάλειας  επιτέθηκαν αναίτια σε μέλος της οργάνωσης. Οι αστυνομικοί επιτέθηκαν σχεδιασμένα  στον σύντροφο (πιθανότητα ενημερώθηκαν από κάποιο καλοθελητή/χαφιεδάκο) χωρίς να επιδείξουν αστυνομική ταυτότητα και χωρίς καν να ανακοινώσουν την ιδιότητα  τους. Μάλιστα η αναίτια και βίαιη επίθεση αυτή στην οδό Τζανακάκη (λίγα μέτρα κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής) προκάλεσε και την έντονη διαμαρτυρία αρκετών περαστικών που σοκαρίστηκαν από το περιστατικό. Παρότι ο σύντροφος αιμορραγούσε ύστερα από χτυπήματα από τους αστυνομικούς στο κεφάλι κρατήθηκε για ώρες στο αστυνομικό τμήμα κατηγορώντας τον για αντίσταση κατά της αρχής. για απρόκλητη επίθεση, για ξυλοδαρμό,  ακόμα και για την κλοπή του πορτοφολιού του ενός αστυνομικού ζητώντας να ομολογήσει τις κατηγορίες και να καταδώσει κάποιο  «συνεργό»! Πρόκειται για τη γνωστή τακτική της αστυνομίας που για να «τυλίξει» τους αγωνιστές σε μια κόλλα χαρτί διαστρεβλώνει τα πραγματικά γεγονότα, αποκρύπτει την αλήθεια  και δημιουργεί φανταστικά γεγονότα για να στηρίξει το κατηγορητήριο! Ύστερα από την παρέμβαση και την πίεση τοπικών πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων η αστυνομία αναγκάστηκε να οδηγήσει τον σύντροφο σε εξέταση από ιατροδικαστή και σε εισαγωγή του για εξετάσεις σε νοσοκομείο, όμως  από την πίσω πόρτα για να μην γίνει αντιληπτός από κανένα. Ταυτόχρονα, όπως φαίνεται από το κλητήριο θέσπισμα  ο ιατροδικαστής ανακάλυψε μώλωπες, αμυχές, εκχυμώσεις…στα όργανα της αστυνομίας για να κάνει το παραμύθι αληθοφανές. Ο σύντροφός πέρασε την διαδικασία του αυτοφώρου και πέρασε την επόμενη ημέρα από την εισαγγελέα, ταυτόχρονα οι αστυνομικοί τροποποίησαν την κατάθεση τους και “υποσχέθηκαν” ότι το περιστατικό έχει λήξει.

Τρία χρόνια μετά η Αστυνομία Χανίων με την συνενοχή της κυβέρνησης ξεθάβει και επαναφέρει το περιστατικό με ακόμα περισσότερα ψέματα, οδηγώντας τους δύο συντρόφους μας στα δικαστήρια και κατηγορεί:

  • τον ένα σύντροφο που συνελήφθη, για αντίσταση κατά της αρχής και πρόκληση σωματικής βλάβης στους δύο αστυνομικούς
  • τον δεύτερο σύντροφο που δεν ήταν καν στην Κρήτη και δεν συνελήφθη ποτέ για κλοπή πορτοφολιού αστυνομικού
  • και τους δυο μαζί για φθορά ξένης ιδιοκτησίας στο υποκατάστημα του Ο.Τ.Ε. !


Στης 28 Σεπτέμβριου υπάρχει εκ νέου το νέο δικαστήριο (έχει πάρει ήδη δύο αναβολές λόγω φόρτου του πινακίου) και πρέπει οι δύο σύντροφοι να απαλλαγούν από τις χαλκευμένες κατηγορίες. Αντί να βρίσκονται μέσα στις φυλακές δολοφόνοι σαν το χρυσαυγίτη Ρουπακιά που σκότωσε τον Παύλο Φύσσα, τους υπεύθυνους της Κυβέρνησης για τις μαζικές δολοφονίες στην Μάτι και στην Μάντρα Αττικής, τους εργοδότες που ευθύνονται για τις δολοφονίες από τα εργατικά δυστυχήματα σέρνονται στα δικαστήρια και φυλακίζονται αγωνιστές των εργατικών και κοινωνικών κινημάτων. Οι διώξεις αυτές είναι καθαρά πολιτικές και η κατασκευή αυτών των περιστατικών έχει σαν σκοπό να τρομοκρατήσει όσους θέλουν να αγωνιστούν για το τσάκισμα των μνημονίων, την διάλυση της αντιδραστικής και ιμπεριαλιστικής Ε.Ε.  Καλούμε όλους τους αγωνιστές και τις οργανώσεις κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων στα δικαστήρια στα Χανιά την Παρασκευή 28 Σεπτέμβριου ώρα 9.00 να εκφράσουν την στήριξη και την αλληλεγγύη στους δύο συντρόφους και να πέσουν οι χαλκευμένες κατηγορίες της αστυνομίας και τις αστικής δικαιοσύνης.

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ