Αντεπίθεση των Εργαζομένων: Σοβαρό εργατικό ατύχημα στον ΟΤΕ. Άλλοι δύο εργαζόμενοι κινδύνεψαν να χάσουν τη ζωή τους

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στον ΟΤΕ: Άλλοι δύο εργαζόμενοι κινδύνεψαν να χάσουν τη ζωή τους

Όχι άλλες θυσίες για τα αφεντικά

 –
Το Σάββατο 21 Ιουλίου, εργαζόμενος στο τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ, καθώς δούλευε μόνος του στο Περιστέρι, έπεσε και χτύπησε πολύ σοβαρά όταν έσπασε η καινούρια σκάλα που η εταιρία του προμήθευσε. Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας με ασθενοφόρο που κάλεσαν κάποιοι περαστικοί (!) και νοσηλεύεται με πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι.
Επίσης, πριν λίγες μέρες στην Τρίπολη, εργαζόμενος και μέλος του Δ.Σ. της ΟΜΕ/ΟΤΕ  – μονομελές συνεργείο πάλι – όπως οδηγούσε ένα καινούριο υπηρεσιακό αυτοκίνητο, το τιμόνι κλείδωσε μόνο του με αποτέλεσμα να τρακάρει και να χτυπήσει.  Παρά το γεγονός ότι είναι μέλος του, το Δ.Σ. αποσιώπησε το συμβάν. 

Από καθαρή τύχη δε σκοτώθηκαν οι εργαζόμενοι!

 –
Τα συμπεράσματα είναι προφανή. Οι εργοδότες, εντελώς απροκάλυπτα πια, θυσιάζουν τους εργαζόμενους στο βωμό του κέρδους και απαξιώνουν πλήρως την ανθρώπινη ζωή. Αδιαφορούν για τη σωματική ακεραιότητα των εργαζόμενων που απασχολούν είτε αγοράζοντας φτηνιάρικους εξοπλισμούς, είτε προσπαθώντας να γλιτώσουν τα έξοδα των προσλήψεων με διάφορους τρόπους (π.χ. μονομελή συνεργεία όπως στα παραπάνω περιστατικά). Αυτή η απαράδεκτη τακτική των εργοδοτών ενισχύεται και συντηρείται από τις  γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες, που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να μην διαταράξουν τις σχέσεις τους με την εργοδοσία. 
 Για να αντεπεξέλθουμε αξιοπρεπώς απέναντι στις συνθήκες που επικρατούν πρέπει να οργανωθούμε στους χώρους δουλειάς σε σωματεία, ξεπερνώντας με τους αγώνες μας τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, που δεν έχουν κολλήσει στη λάσπη της γραφειοκρατίας ή αν δεν υπάρχουν δημιουργώντας επιτροπές εργαζομένων για να μπορούμε να απαιτούμε καλύτερο εξοπλισμό, καλύτερες συνθήκες εργασίας και για να μπορούμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας με συλλογικό τρόπο.
Είναι αυτονόητο και στοιχειώδες ότι και το παραμικρό εργατικό ατύχημα, εμείς οι εργαζόμενοι, πρέπει να το δηλώνουμε σαν τέτοιο αδιαφορώντας για τις κυρώσεις που θα επιβληθούν στον εργοδότη την ίδια στιγμή που αυτός κυριολεκτικά αδιαφορεί για την ίδια μας τη ζωή.
 –
Αντεπίθεση των Εργαζομένων