Αντιρατσιστικά Φεστιβάλ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 29-30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου

Το 21ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ της Αθήνας, θα διεξαχθεί φέτος στο Πάρκο Γουδή, από την Παρασκευή 29 Ιουνίου έως την Κυριακή 1 Ιουλίου.

Το 21ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τις ίδιες μέρες στον κήπο των εποχών στην νέα παραλία.

Το τριήμερο πρόγραμμα των φεστιβάλ περιλαμβάνει, κάθε χρόνο, μεταξύ άλλων: Πρόγραμμα συζητήσεων, που καλύπτει θέματα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών στην Ελλάδα ως τον πόλεμο, τον μεσαίωνα στην αγορά εργασίας, τις εργατικές αντιστάσεις, την αντιρατσιστική/αντιφασιστική πάλη κ.ά. – Πρόγραμμα συναυλιών που καλύπτει πολλά είδη μουσικής ενώ κάθε μέρα υπάρχει σκηνή αφιερωμένη στην πολιτιστική έκφραση των μεταναστευτικών κοινοτήτων (μουσική, παραδοσιακοί χοροί κ.λπ.). – Φαγητό και ποτό από τις εθνικές κουζίνες μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα. Στο χώρο του φεστιβάλ λειτουργούν περίπτερα/σταντ αντιρατσιστικών, πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων. 

Στην Αθήνα 

 Εκπρόσωπος της ΟΚΔΕ θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στο πάνελ της κεντρικής συζήτησης με θέμα «ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός και πόλεμος», η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 29 Ιουνίου. Η Αντεπίθεση των Εργαζομένων θα συμμετέχει στην συζήτηση «Εργατικοί αγώνες και νίκες στην εποχή των μνημονίων» την Κυριακή 1 Ιουλίου. Οι συζητήσεις ξεκινούν κάθε μέρα στις 19:00.

Στη Θεσσαλονίκη η ΟΚΔΕ  συμμετέχει/συνδιοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

 Παρασκευή 29/6 – 19:30
 Εργαστήριο: Οι εργατικοί αγώνες απέναντι στο νέο καθεστώς εκμετάλλευσης
Σάββατο 30/6 – 19:30 (χώρος συζητήσεων 2)
Μέση Ανατολή. Η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου
Κυριακή 1/7 – 19:30 (χώρος συζητήσεων 3)
Ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός, αντίπαλοι εθνικισμοί και η ζητούμενη διεθνιστική απάντηση

Ο αντιρατσισμός, η έμπρακτη αλληλεγγύη και οι κοινοί αγώνες των εργαζομένων ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας και φυλής είναι πιο αναγκαίοι από ποτέ σήμερα, που το δράμα της προσφυγιάς χτυπάει εκατομμύρια ανθρώπων, ο πόλεμος και οι επεμβάσεις καταστρέφουν χώρες και λαούς. Ο ρατσισμός χρησιμοποιείται για τη διαίρεση των εργαζομένων και των λαών, για την καλλιέργεια κλίματος φόβου και κοινωνικού κανιβαλισμού.

Η Ο.Κ.Δ.Ε. στηρίζει και συμμετέχει στα Αντιρατσιστικά Φεστιβάλ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στον χώρο των φεστιβάλ θα υπάρχουν τραπεζάκια με υλικό της Ο.Κ.Δ.Ε. και των παρατάξεων της καθώς και βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Εργατική Πάλη.