Κάτω τα χέρια απ’ την Κυριακάτικη αργία! 10/6 απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Κάτω τα χέρια απ’ την Κυριακάτικη αργία!

Απεργιακή Συγκέντρωση την Κυριακή 10/6 – 10πμ, Τσιμισκή με Αριστοτέλους


Από την 1
η Κυριακή (23/7/2017) εφαρμογής του μέτρου των “32 Κυριακών” αποτράπηκε το άνοιγμα αρκετών μεγάλων καταστημάτων. Τα PUBLIC παρέμειναν κλειστά με την άμεση αντίδραση των εργαζομένων και την πίεση που ασκήθηκε από την Αντεπίθεση των Εργαζομένων στο Εμπόριο (άμεση ανακοίνωση, κάλεσμα σε κινητοποίηση έξω από το κατάστημα) καθώς και του Συντονισμού δράσης εναντία στην Κυριακάτικη εργασία στον οποίο συμμετέχουμε. Στα καταστήματα του ομίλου INDITEX με τους αποκλεισμούς που πραγματοποιήσαμε και την αντίδραση των εργαζομένων κόψαμε την όρεξη της εργοδοσίας, αναγκάζοντάς την να μεταθέσει το άνοιγμα των καταστημάτων για μετά το καλοκαίρι. Σε αυτήν την σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων του εμπορίου, προστέθηκε η απόλυτα επιτυχημένη και με καθολική συμμέτοχη απεργία των εργαζομένων του NOTOS. Αυτοί οι αγώνες πλαισιώθηκαν με αποκλεισμούς και στο κέντρο της Αθήνας, όπως μαζική ήταν και η άρνηση των εργαζομένων του κλάδου (ανακοινώσεις εργαζομένων LIDL, ΙΚΕΑ,MediaMarkt, κ.τ.λ.) να εργαστούν 32 Κυριακές τον χρόνο!Συνάδελφοι-ισσες: 
Την Κυριακή 6/5 ξεκίνησε το συνεχές κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων μέχρι το τέλος Οκτώβρη. Δυσκολεύονται να το εφαρμόσουν γιατί φοβούνται τις αντιδράσεις μας. Δεν πρέπει να τους χαρίσουμε καμία από τις Κυριακές μας, αλλά να συνεχίσουμε τον αγώνα από εκεί που τον αφήσαμε πέρυσι το καλοκαίρι.

Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε! Οι εργοδότες έδειξαν το πραγματικό πρόσωπό τους, ανακοινώνοντας την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματα. Τσαλαπατώντας την αξιοπρέπειά μας, την προσωπική μας ζωή, αποδεικνύουν ότι μπροστά στα κέρδη τους δεν λογαριάζουν τίποτα! Ανταγωνίζονται ποια εταιρία θα κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά, με θύματα εμάς τους εργαζόμενους. Εργοδοσία, παλιοί και νέοι μνημονιακοί, με τα ψέματα περί αύξησης του τζίρου και μείωσης της ανεργίας, θέλουν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας πανελλαδικά, για όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα των εργοδοτών που προσπαθούν να μας διασπάσουν με δόλιους τρόπους. Ανοίγουν εναλλάξ τα καταστήματα. Βάζουν τους μισούς να δουλεύουν 5ωρο χωρίς ρεπό και τους υπόλοιπους 8ωρο με ρεπό. Ζητάνε να δουλεύουν μόνο όσοι θέλουν, στοχοποιώντας τους υπόλοιπους που θα αρνηθούν.

Δεν περιμένουμε τίποτα από την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων και το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ), 5 χρόνια μετά τον νόμο για τις “7 Κυριακές” δεν έχει κηρύξει καμία κλαδική απεργία, σχεδόν όλες τις Κυριακές ήταν εξαφανισμένοι από τους αποκλεισμούς καταστημάτων, αρκούνται σε κομματικές παρελάσεις και προεκλογικές εκστρατείες. Αδυνατούν να οργανώσουν έναν νικηφόρο αγώνα, όπως έδειξε η κατάληξη των αγώνων στα σούπερ μάρκετ Καρυπίδη και Μαρινόπουλος. Το ίδιο ισχύει για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ), που “ξύπνησε” την τελευταία στιγμή και προκήρυξε για τις επόμενες 32 Κυριακές απεργία, αλλά αδιαφορεί για την οργάνωση τους.

Φέτος, πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι μαζί, σε κάθε κατάστημα να συγκροτήσουμε επιτροπές αγώνα, να έρθουμε σε επαφή με τους συναδέλφους από τα άλλα καταστήματα και τους αλληλέγγυους. Γιατί όταν είμαστε ενωμένοι, με αλληλεγγύη, αυτοοργάνωση και πίστη στις δυνάμεις μας, μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας. Σε κάθε κατάστημα, όλοι οι εργαζόμενοι να ξαναδηλώσουμε συλλογικά, ότι δεν δεχόμαστε να δουλεύουμε Κυριακές! Να προετοιμάσουμε με κάθε τρόπο την συμμετοχή μας στην απεργία. Όλοι εμείς, εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι, που πιέσαμε για την κήρυξη των απεργιών, είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να τις οργανώσουμε, για να ακυρώσουμε στην πράξη την κυριακάτικη εργασία!

Την Τρίτη 12/6, στις 21:30, θα μαζευτούμε εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι για να συζητήσουμε πως μπορούμε να οργανώσουμε μαζί επιτυχημένα τις επόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στέκι ΙΣΚΡΑ, Αμύντα 12, δίπλα στην Αρχαία Αγορά


ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ 
των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΕΜΠΟΡΙΟ

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να οργανώσουμε όλοι μαζί την αντίστασή μας

τηλ: 2310265730blogwww.antepithesitonergazomenon.blogspot.gr