Από τις 28 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου, η Ο.Κ.Δ.Ε., η Αντεπίθεση των Εργαζομένων, η Μαθητική Αντεπίθεση και η Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη οργανώνουν για 16η συνεχόμενη χρονιά το Αντικαπιταλιστικό camping. Χώρος διεξαγωγής θα είναι το camping «Πανόραμα» στο Μονολίθι Πρέβεζας.

c6

Το Μονολίθι είναι μια μεγάλη παραλία αμμουδιάς στις ακτές του Νομού Πρέβεζας με μήκος περίπου 25χλμ. Όπως σε όλες τις παραλίες του Ιονίου είναι πολύ έντονο το πράσινο στοιχείο με τα δέντρα να φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα. Πολύ κοντά στην Παραλία βρίσκεται το προστατευόμενο δάσος του Μονολιθίου και η αρχαία Νικόπολη. Το camping απέχει μόλις 11χλμ από την Πρέβεζα και 36χλμ από την Λευκάδα.

Το κόστος συμμετοχής είναι 70€ για μαθητές-φοιτητές-άνεργους, 85€ για τους υπόλοιπους & σ’ αυτό περιλαμβάνονται 8 διανυκτερεύσεις (με δική σας σκηνή) και 8 γεύματα στην αυτοοργανωμένη κουζίνα του camping. Για όσους θέλουν να μείνουν λιγότερες μέρες το κόστος διαμορφώνεται αντίστοιχα στα 9 & 11€ την ημέρα. Για την μετακίνηση σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέχρι τις 20 Ιουλίου. Διαφορετικά υπάρχει πρόσβαση με ΚΤΕΛ μέσω Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας.

 –

 

Πρόγραμμα Συζητήσεων

1. 70 χρόνια απ’ την παλαιστινιακή Νάκμπα («καταστροφή»).
Ο αγώνας για Ελεύθερη Παλαιστίνη σήμερα. Οι απειλές ΗΠΑ και Ισραήλ για νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή. Η απάντηση του αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

2. Η ελληνική λογοτεχνία μεταπολεμικά. Μαθαίνουμε τα βασικά ρεύματα και ιδέες, έργα και συγγραφείς. Η αξία της σήμερα.

3. Σε Ελλάδα και Τουρκία: Πόλεμος στον πόλεμο, με όπλο τον Εργατικό Διεθνισμό! Η πορεία του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού. Η κοινή πάλη και απ’ τις δύο πλευρές του Αιγαίου για την αποτροπή του πολέμου, ενάντια στις αντιδραστικές αστικές τάξεις και τους ιμπεριαλιστές. Η πολιτική και τα καθήκοντα του εργατικού κινήματος, ενάντια σε αστούς και «αριστερούς» πατριδοκάπηλους. Η στάση των κομμουνιστών διεθνιστών.

4. «Έξοδος απ’ τα Μνημόνια»: ο ελληνικός καπιταλισμός σε μια νέα φάση της χρεοκοπίας του. Οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις. Οι κίνδυνοι που απειλούν τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Οι δυνατότητες για ένα νέο κύμα αγώνων.

Όπως κάθε χρόνο θα διοργανωθούν εργαστήρια εργαζομένων, φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών για τον σχεδιασμό της παρέμβασης στους διάφορους κοινωνικούς χώρους.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Εκτός από τις συζητήσεις, πλούσιο θα είναι και το ψυχαγωγικό μέρος του camping, με live μουσικές βραδιές, προβολές ταινιών, party, αθλητικές δραστηριότητες, εκδρομές, παιχνίδια κ.α.
Για τα παιδιά θα γίνουν ξεχωριστές προβολές παιδικών ταινιών και θα λειτουργεί παιδότοπος για τη δημιουργική απασχόληση τους.
Ακόμα στο χώρο του camping θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο με πλούσια συλλογή βιβλίων πολιτικού και λογοτεχνικού περιεχομένου.

Πληροφορίες Επικοινωνίας

e–mail: [email protected]

Τηλέφωνα: 

Αθήνα: 6975691293, 210 5247227
Θεσσαλονίκη: 6940812917, 2310 237 938
Ιωάννινα – Ήπειρος: 6972728101
Αλεξανδρούπολη – Θράκη: 6936941470
Κρήτη: 6976226525

SONY DSC

10 χρόνια μετά την εκδήλωσή της, η κρίση του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος βαθαίνει και παίρνει μορφές πολιτικο-στρατιωτικών συγκρούσεων που απειλούν την ανθρωπότητα με έναν γενικευμένο πόλεμο. Στην Ελλάδα, η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα συνεχίζουν να πληρώνουν την χρεοκοπία του ελληνικού καπιταλισμού με τα απανωτά μνημόνια. Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με τους τοκογλύφους ιμπεριαλιστές (ΕΕ/ΔΝΤ) και τη ντόπια ελίτ επιδιώκουν την εγκαθίδρυση ενός Νέου Συστήματος Εκμετάλλευσης των εργαζομένων που μεταφράζεται σε εργαζόμενους που δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα πέρα από αυτά που ορίζει ο εργοδότης. Αυτή την πραγματικότητα προσπαθούν να καλύψουν με την «Έξοδο από τα μνημόνια», ενώ οι παλιοί μνημονιακοί υπερθεματίζουν και προβάλλονται σαν ικανότεροι να εφαρμόζουν τη μνημονιακή βαρβαρότητα. Επιπλέον, η κυβέρνηση υποταγμένη στα σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή (βάσεις, νέοι γύροι εξοπλισμών, συμμετοχή στον άξονα Ισραήλ-Αιγύπτου) απειλεί να μας οδηγήσει στο σφαγείο του πολέμου. Όμως η άγρια αυτή επίθεση είναι και το έδαφος πάνω στο οποίο θα αναπτυχθούν οι αντιστάσεις της νέας περιόδου. Η ΟΚΔΕ, η ΣΣΠ και η Αντεπίθεση των Εργαζομένων παλεύουμε για την ανασυγκρότηση των δυνάμεων των εργαζομένων και της νεολαίας, με την οργάνωση ανυποχώρητων αγώνων ακόμη και για τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα μας. Να σπάσουμε την ηττοπάθεια, την ατομικοποίηση, τον φόβο. Να οργανώσουμε την πάλη μας ώστε να απαλλαχθούμε από μνημόνια, χρέος, ιμπεριαλιστές και πόλεμο. Με την εξέγερση της εργατικής τάξης και της νεολαίας, με τους κοινούς αγώνες των εργαζομένων και των λαών της περιοχής, παλεύουμε για μια επαναστατική κυβέρνηση των Εργαζομένων που θα επιβάλλει ένα πρόγραμμα πραγματικών λύσεων, για τον Σοσιαλισμό, για να σωθούμε από την κρίση και χρεοκοπία του καπιταλιστικού συστήματος.