Καταγγελία της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων για την Τραμπούκικη επίθεση της Ταξικής Ενότητας (ΠΑΜΕ/ΚΚΕ) στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του ΠΑΣΕ VODAFONE

 Τραμπούκικη επίθεση της Ταξικής Ενότητας (ΠΑΜΕ/ΚΚΕ) σε  εργαζόμενους και μέλητου Σωματείου στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του ΠΑΣΕ VODAFONE

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου, ήταν προγραμματισμένη η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων Vodafone – Πάναφον (ΠΑΣΕ Vodafone). Τα έκτροπα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, ανέσυραν μαύρες μνήμες από το σκοτεινό παρελθόν του εργατικού κινήματος.

Δεκάδες εργαζόμενοι -αριθμός ρεκόρ- είχαν μαζευτεί στο χώρο της συνέλευσης και ενώ επιχειρήθηκε να ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής προεδρείου, τα μέλη της Ταξικής Ενότητας (ΤΕ), σαν πραγματικοί τραμπούκοι, πρώτα με βρισιές, σεξιστικές εκφράσεις σε γυναίκες εργαζόμενες και σπρωξιές επιχείρησαν να εμποδίσουν τη διαδικασία.

Απαιτούσαν να γίνει η εκλογοαπολογιστική διαδικασία και η ανάδειξη εφορευτικής επιτροπής με τον τρόπο που μόνο αυτοί ήθελαν, εμπόδιζαν τον πρόεδρο του Σωματείου να μιλήσει και επέλεξαν να μην υπογράψουν στη λίστα συμμετεχόντων σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συναδέλφους. Η διαδικασία προχώρησε με την αποφασιστικότητα των συναδέλφων και έφτασε στην εκλογή εφορευτικής επιτροπής με κάλπη. Όταν αντιλήφθηκαν ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που επιθυμούσαν, τα μέλη της ΤΕ, πραγματικά, οργίασαν. Πρώτα, έσπασαν την κάλπη για να ακυρωθεί η διαδικασία και συνέχισαν με βρισιές του πεζοδρομίου και απειλές: «Ασφαλίτες», «χρυσαυγίτισες», «πουτάνες», «καριόλες», «απεργοσπάστες», «θα σε βρούμε έξω από εδώ και θα σε θάψουμε», «εμείς υποστρίζουμε  τη βία και θα σας δείρουμε». Ακολούθησαν κλωτσιές, μπουνιές, κεφαλοκλειδώματα, χειρολαβές πνιγμού σε γυναίκες και άντρες του ΔΣ του Σωματείου. Επιτέθηκαν μέχρι και στον δικηγόρο που παρευρίσκονταν εκεί για τη διαδικασία.

Λίγο πριν την καταμέτρηση των ψήφων, και ενώ οι περισσότεροι συνάδελφοι είχαν αποχωρήσει, οι τραμπούκοι της ΤΕ ζήτησαν να ξεκινήσει η διαδικασία εκ νέου, σαν να μη είχε μεσολαβήσει απολύτως τίποτα! Όταν αυτό -όπως ήταν φυσικό- δεν έγινε αποδεκτό, άρχισαν πάλι, με ακόμη περισσότερη λύσσα αυτή τη φορά, να κλωτσάνε, να βρίζουν, να ρίχνουν μπουνιές κυρίως σε γυναίκες συναδέλφους για να μην γίνει η καταμέτρηση.

Το ΠΑΜΕ, δύο μέρες νωρίτερα έσερνε το Σωματείο στα αστικά δικαστήρια για να κάνει μέλη του, μέσω της δικαστικής οδού, 13 μέλη τους (κομματικά μέλη, στην πραγματικότητα «μεταφερόμενους ψηφοφόρους») στο Επιχειρησιακό Σωματείο Vodafone, που ίσως θα επέτρεπαν στην ΤΕ να κερδίσει τη Συνέλευση, την Εφορευτική και κατ’ επέκταση, ενδεχόμενα, τις εκλογές αφού μ’ αυτό τον άθλιο δικαστικό τρόπο «βάφτιζε» μέλη μερικές δεκάδες ακόμη. Αφού το δικαστήριο απέρριψε του κάλπικου αιτήματός τους, έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο της  ωμής βίας!

Οι μεθοδεύσεις της θρασύδειλης συμμορίας των τραμπούκων της Ταξικής Ενότητας/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ απέτυχαν παταγωδώς. Οι εργαζόμενοι υπερασπίστηκαν με σθένος και αποφασιστικότητα τη δημοκρατική διαδικασία της συνέλευσης και τελικά το ίδιο το Σωματείο σαν όργανο των συμφερόντων των εργαζομένων και όχι σαν σφραγίδα του γραφειοκρατικού μηχανισμού του ΠΑΜΕ στην αντιπαράθεση του με τις άλλες γραφειοκρατικές δυνάμεις που δρουν και έχουν καταστρέψει το συνδικαλιστικό κίνημα..

Αυτή η βίαιη και επαίσχυντη επίθεση πρέπει να καταδικαστεί από όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλους τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Η Ταξική Ενότητα πρέπει να απομακρυνθεί από το ΠΑΣΕ VODAFONE. Πρέπει να απομονώσουμε και να στείλουμε μια και καλή, στα σκιώδη άδυτα της ιστορίας, αυτές τις γκανγκστερικές, φασίζουσες, τραμπούκικες πρακτικές που εφάρμοζε ανέκαθεν ο σταλινισμός.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση/καταγγελία του ΠΑΣΕ Vodafone για τα γεγονότα:

https://www.pasevodafone.gr/public/30march2018_epithesiPAME.doc

και του Ενιαίου Σωματείου Vodafone-Wind-Victus:

https://www.eniaioswmateio.gr/notices/29march2018_VFepithesiPAME.doc