Νίκη στον αγώνα της Χαλκιδικής! Να απαλλαγούν όλοι οι κατηγορούμενοι αγωνιστές. Συγκέντρωση Τρίτη 27 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη

ΚΑΤΩ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ – ΕΞΩ Η Eldorado

ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ – ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Συγκέντρωση: Τρίτη 27 Μάρτη – 6μμ – ΚΑΜΑΡΑ

Η ελληνική πραγματικότητα συνεχίζει να εξελίσσεται κάτω απ’ τον ζυγό των μνημονίων. Δεν υπάρχει προοπτική για έξοδο στις αγορές, έξοδο από τα μνημόνια, όσο κυβερνάνε οι εντολοδόχοι της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. οι οποίοι έκλεισαν την 3η αξιολόγηση, ετοιμάζουν και το κλείσιμο της 4ης με περεταίρω μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα κλπ. Τα αρπακτικά της Ε.Ε. , χεράκι- χεράκι με την δωσίλογη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, κοιτάν πως θα αρπάξουν και θα ξεπουλήσουν και την τελευταία σπιθαμή γης και τον δημόσιο πλούτο(ΔΕΗ,ΕΛΒΟ,ΟΛΘ κλπ.)Εφαρμόζουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς καταληστεύοντας τη λαϊκή περιουσία, χτυπάν τους εργατικούς αγώνες με κάθε τρόπο , βγάζουν στην «παρανομία» τον συνδικαλισμό και τα εργατικά σωματεία, επαναφέρουν ένα άτυπο «ιδιώνυμο» καταδικάζοντας ανθρώπους για τα πιστεύω και τις κοινωνικές τους συναναστροφές (π.χ. Θεοφίλου, Περικλής, Ηριάννα). Η αστική δικαιοσύνη, αποκούμπι αυτής της ξεδιάντροπης κυβέρνησης, δεν είναι τυφλή· είναι ανοιχτομάτα και βαθιά ταξική! Έχει στραμμένο το βλέμμα της συνεχώς πάνω στους εργατικούς, κοινωνικούς και φοιτητικούς αγώνες, κυνηγά κάθε φωνή αντίστασης. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να τους εμπιστευόμαστε!
Να υπενθυμίσουμε πως μία απ’ τις σημαντικότερες διακηρύξεις/ υποσχέσεις του Τσίπρα, για να υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού το 2015, ήταν η θέση του για την εξορυκτική δραστηριότητα στην Χαλκιδική και μάλιστα των μεταλλείων της Eldorado στις Σκουριές. Χαρακτηριστική φράση μετά απ’ το «θα σκίσουμε τα μνημόνια», ήταν η «25 Γενάρη βγαίνουμε κυβέρνηση, 26 Γενάρη η Eldorado φεύγει!». Τρία χρόνια μετά, όχι μόνο η εταιρεία δεν έχει φύγει, αλλά συνεχίζει ανεμπόδιστη από πλευράς του κράτους το καταστροφικό της έργο, με μόνο μοχλό αντίστασης ό,τι έχει απομείνει απ’ τα πιο αποφασισμένα στοιχεία του κινήματος. Κατακρεουργήθηκε ένα ολόκληρο βουνό, κυνηγήθηκε η ζωή κι εκατοντάδες αγωνιστές σύρθηκαν και συνεχίζουν να σέρνονται στα δικαστήρια σαν εγκληματίες.
Κι ενώ όσοι αντιστέκονται περνούν από δίκες με δυσβάσταχτα δικαστικά έξοδα, η κυβέρνηση, πιστή στις ντιρεκτίβες της Ε.Ε., παραπέμπει την εταιρεία στην διαιτησία. Το ΣτΕ αποποιούμενο των ευθυνών του, αποχώρησε από την διαδικασία εξέτασης των αδειών της Eldorado. Σε καθεστώς- στημένης- διαιτησίας μεταξύ κράτους κι εταιρείας ήδη γνωρίζουμε τους νικητές και τους χαμένους. Από το «την επόμενη των εκλογών, φεύγει η εταιρεία», η συζήτηση τώρα στρέφεται γύρω όχι από την –παράνομη- αδειοδότηση, αλλά στο πόσες άδειες θα δοθούν. Η Διαιτησία, σύμφωνα με τον υπουργό Γ. Σταθάκη, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα επίσπευσης. Το επίμαχο ζήτημα είναι η μεταλλουργική μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί στις Σκουριές, και ειδικότερα η επιτόπου δοκιμή σε ημιβιομηχανική κλίμακα της μεθόδου της ακαριαίας τήξης (flash smelting) που προβλέπεται στη σύμβαση. Δεν περιλαμβάνεται στο αντικείμενο της Διαιτησίας η εγκατάσταση της Ολυμπιάδας, η αδειοδότηση της οποίας έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 100%. Τα εργατικά ατυχήματα στην εταιρεία δίνουν και παίρνουν, τα τοξικά απόβλητα διαρρέουν στο δρόμο σε κατοικημένες περιοχές, καταστρέφεται ο πραγματικός πλούτος της περιοχής (τουρισμός, γεωργία, ιχθυοκαλλιέργεια, αλιεία, μελισσοκομεία κλπ.),γεμίζει καρκινογόνες ουσίες το υπέδαφος κι ο υδροφόρος ορίζοντας κι οδηγούνται στον αφανισμό ολόκληρες περιοχές.
Τέτοια «ανάπτυξη» δεν τη θέλουμε! Τα κέρδη τους κοστίζουν τις ζωές όλων μας. Οι εργαζόμενοι ,οι άνεργοι, οι νεολαίοι κι όλα τα φτωχά, λαϊκά στρώματα, δεν έχουμε κανέναν λόγο να δείχνουμε ανοχή απέναντι στις εταιρείες που εμπορεύονται το θάνατό μας και στις κυβερνήσεις τους. Δεν έχουμε λόγο να δείχνουμε καμιά εμπιστοσύνη στο αστικό κράτος κι τη δικαιοσύνη τους. Να τελειώνουμε με τα μνημόνια και όλο το βάρος της οικονομικής κρίσης που έχει μετακυληθεί στις πλάτες μας όλα αυτά τα χρόνια. Να τελειώνουμε με τον βάρβαρο καπιταλισμό που μας εξοντώνει. Συνεχίζουμε στον μόνο δρόμο που ξέρουμε, των αγώνων και της αυτοοργάνωσης μας, ως μόνη λύση σωτηρίας, και του περιβάλλοντος. Μόνο μέτρο των προβλημάτων είναι οι ανάγκες μας και μόνη λύση του προβλήματος είμαστε εμείς.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ