Αντεπίθεση των Εκπαιδευτικών: Καταγγελία για τη μήνυση στο ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

σχετικά με τη μήνυση που άσκησε η εργοδοσία της Vresnet προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Α’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης και την προσαγωγή της Προέδρου και του Αντιπροέδρου.

Το διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Α΄ ΕΛΜΕ στις 6/3 είχε εκδώσει καταγγελία για τις απολύσεις, από τον εργοδότη της συγκεκριμένης εταιρείας τηλεφωνικού καταλόγου, εργαζόμενης που ήταν στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της, αλλά και τριών ακόμα συναδέλφων της που διαμαρτυρήθηκαν. Επίσης κατήγγειλαν τις μηνύσεις που άσκησε ο εργοδότης στην ίδια την εργαζόμενη, σε ένα μέλος του ΔΣ του συνδικάτου ΣΕΤΗΠ και σε μία συνάδελφο που κατέθεσε υπέρ της απολυμένης στην επιθεώρηση εργασίας.

Στη συνέχεια δεν δίστασε να στραφεί και κατά συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (πρωτοβάθμιο σωματείο εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) μηνύοντας και τα 9 μέλη του Δ.Σ. για «συκοφαντική δυσφήμηση μέσω διαδικτύου». Η αυτόφωρη διαδικασία ενεργοποιήθηκε στις 16/3, με αποτέλεσμα την προσαγωγή της προέδρου και του αντιπροέδρου του σωματείου. Οι συλληφθέντες μετά από πολύωρη κράτηση αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από παρέμβαση εκπαιδευτικών και συνδικαλιστών από όλους τους χώρους.

Το παραπάνω περιστατικό δεν αποτελεί ένα κακόγουστο αστείο, είναι μία ακόμη προσπάθεια φίμωσης σωματείου, ποινικοποίησης της έκφρασης αλληλεγγύης και κατάργησης του δικαιώματος της ελεύθερης άσκησης συνδικαλιστικής δράσης. Είναι η νέα κατάσταση που προσπαθούν να διαμορφώσουν κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΔΝΤ μέσα στην οποία οι εργοδότες ανεξέλεγκτοι έχουν κυριολεκτικά εκτραχυνθεί. Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι άλλωστε πλήρως εναρμονισμένο με την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που ανοίγει την κερκόπορτα για απολύσεις εγκύων!!!

Με την ολοκλήρωση και παγίωση όλων των Μνημονίων, επιχειρείται μια βίαιη προσαρμογή των εργαζομένων σε μια νέα σκοτεινή πραγματικότητα, όπου ο εργαζόμενος θα είναι κυριολεκτικά χωρίς δικαιώματα και πραγματικό μισθό, δηλαδή λίγο – πολύ με σχέσεις δουλοπάροικου. Μια πραγματικότητα που θα κυριαρχεί μόνο ο Δεσποτισμός του εργοδότη και ένα Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης της Εργασίας. Για να επιβληθούν αυτά, πρέπει να τσακιστούν όλα τα κοινωνικά, πολιτικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων. Οι δικαστικές αποφάσεις που κηρύσσουν τις απεργίες παράνομες ή/και καταχρηστικές είναι ο κανόνας, ενώ οι δίκες και οι καταδίκες σωματείων και συνδικαλιστών πληθαίνουν. Στην ίδια κατεύθυνση είναι η ενεργοποίηση του συγκεκριμένου αυτόφωρου, είναι τα χτυπήματα αγωνιστών και συλλήψεις έξω από το υπουργείο Παιδείας και στους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς. Ανοίγει λοιπόν ο δρόμος για την ποινικοποίηση της συλλογικής δράσης και οποιασδήποτε διεκδίκησης. Η εξόντωση του εργατικού κινήματος και των οργάνων του, ώστε η εργατική τάξη αφοπλισμένη να μη μπορεί να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις που θα ακολουθήσουν, είναι απώτερος στόχος για να εφαρμοστούν οι μνημονιακές πολιτικές.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις τακτικές που επιλέγει η εν λόγω εργοδοσία για να προστατεύσει τα συμφέροντά της, δηλαδή τις προσχηματικές μηνύσεις και διώξεις που στόχο έχουν τη φίμωση κάθε αλληλέγγυου στον εργατικό αγώνα που διεξάγει η απολυμένη έγκυος εργαζόμενη και το χτύπημα του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος

Καταδικάζουμε το κράτος έκτατης ανάγκης (δικαστές – ΜΑΤ κ.α.) που επιχειρεί να εγκαθιδρύσει εκ νέου, η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ προκειμένου να τσακίσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων

Απαιτούμε: Την άμεση απόσυρση όλου του κατηγορητηρίου από τα μέλη του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Απαιτούμε: Την άμεση επαναπρόσληψη της απολυμένης εγκύου και των τριών συναδέλφων της και την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών από όλους εργαζόμενους και συνδικαλιστές

Απευθυνόμαστε σε όλα τα εργατικά σωματεία και σε όλες και όλους τους εργαζόμενους να υπερασπιστούμε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζομένων.

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ & ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ. ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ