Αντεπίθεση των Εργαζομένων: Τα εργατικά δυστυχήματα-δολοφονίες συνεχίζονται

Τα εργατικά δυστυχήματα-δολοφονίες συνεχίζονται… Να τελειώνουμε με τους υπαίτιους!

Στις 3 Μάρτη, στη Θεσσαλονίκη, ένας εργαζόμενος την ώρα που τοποθετούσε διαφημιστική πινακίδα σε ταράτσα, έπαθε ηλεκτροπληξία με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό από τα εφτά μέτρα και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Υπαίτιοι για τα εργατικά δυστυχήματα-δολοφονίες είναι οι μνημονιακές κυβερνήσεις και οι εργοδότες που εκμεταλλευόμενοι όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψηφίζονται τα τελευταία χρόνια, καταστρατηγούν ακόμη και τα πιο υποτυπώδη μέτρα ασφαλείας και υγιεινής.

Οι άθλιες συνθήκες με τις οποίες όλοι εμείς οι εργαζόμενοι δουλεύουμε: ανασφάλιστη εργασία, μισθοί πείνας, ωράρια λάστιχο, εντατικοποίησης της εργασίας κτλ, έχουν εκτοξεύσει τα εργατικά ατυχήματα-δυστυχήματα: Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat, τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα συμβαίνουν περίπου 35.000-40.000 εργατικά ατυχήματα ετησίως, με περισσότερους από 120 νεκρούς!

Εμείς οι εργαζόμενοι, πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με αλληλεγγύη, πρέπει να οργανωθούμε και να διεξάγουμε μαχητικούς αγώνες για να απαλλαγούμε για πάντα από τα μνημονιακά αρπακτικά και το σάπιο καπιταλιστικό σύστημά τους.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

https://antepithesitonergazomenon.blogspot.gr/