Ανακοίνωση της Αντεπίθεσης των Εκπαιδευτικών για τα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια στις 2 Μάρτη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ για τα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια στις 2 Μάρτη

Η Τρομοκρατία δεν μας Σταματά, Στο Δρόμο του Αγώνα Βαδίζουμε Ξανά!

Η Αντεπίθεση των Εκπαιδευτικών χαιρετίζει τις μαζικές και μαχητικές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών την Παρασκευή 2 Μάρτη στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. Χιλιάδες αναπληρωτές, αλλά και μόνιμοι δάσκαλοι και καθηγητές διαδήλωσαν ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων που οδηγούν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του δημόσιου σχολείου, στο πάγωμα των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών εδώ και 8 χρόνια καθώς και στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων αναπληρωτών και μόνιμων. Η αγανάκτηση από τον εμπαιγμό που υφίσταται οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί τόσα χρόνια από το υπουργείο Παιδείας και η συνειδητοποίηση από πλευράς τους ότι όλα τα μέτρα που εφαρμόζονται στην εκπαίδευση θα οδηγήσουν στην οριστική τους απόλυση και μόνο λίγοι από αυτούς θα παραμείνουν στα σχολεία και μάλιστα κάτω από πολύ χειρότερες συνθήκες, είναι οι αιτίες που τους κάνουν να θέλουν να παλέψουν και να αγωνιστούν για το αυτονόητο δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Καταγγέλλουμε την άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την αστυνομία που αντιμετώπισε τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς με βίαιους ξυλοδαρμούς και δακρυγόνα στο Υπουργείο Παιδείας. Όμως με αποφασιστικότητα οι συγκεντρωμένοι αψήφησαν και αντιμετώπισαν την κρατική καταστολή και εισέβαλαν στο υπουργείο Παιδείας όπου στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε μαζικότατη συνέλευση αγώνα.

Καταγγέλλουμε επίσης τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ και την παράταξη της ΔΑΚΕ(την οποία εκπροσωπεί) όπου έξω από το υπουργείο διατυμπάνιζε ότι «διεκδικούμε 7,500 διορισμούς εκπαιδευτικών», τη στιγμή που σήμερα εργάζονται περίπου 28.000 αναπληρωτές σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το πρώτο αγωνιστικό βήμα έγινε. Η συνέχεια πρέπει να είναι άμεση. Τα εκπαιδευτικά σωματεία πρέπει να καλέσουν στις αρχές της εβδομάδας γενικές συνελεύσεις που θα αποφασίσουν νέα απεργία και θα καλέσουν σε νέα συλλαλητήρια την Παρασκευή 9/3. Μέσα από τις συνελεύσεις να συγκροτηθούν κοινές επιτροπές αγώνα αναπληρωτών- αδιόριστων και μόνιμων εκπαιδευτικών για την οργάνωση και την συνέχιση του αγώνα.

Εκπαιδευτικοί- γονείς και μαθητές να παλέψουμε μαζί για::

  • Αύξηση των Δαπανών για τη Παιδεία στο 15% του Προϋπολογισμού Άμεσα.
  • Μαζικοί Διορισμοί Εκπαιδευτικών Τώρα.
  • Μονιμοποίηση όλων των Αναπληρωτών.
  • Κατάργηση του Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ν. 3848. Όχι στο προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ για το σύστημα πρόσληψης.
  • Ενιαίο Δημόσιο Δωρεάν 12χρονο Σχολείο για όλους. Δίχρονη Προσχολική Αγωγή!
  • Κατάργηση όλων των νόμων και υπουργικών αποφάσεων που κόβουν μαθήματα, καταργούν τμήματα και εργασιακά δικαιώματα μονίμων – αναπληρωτών, επιβάλλουν υποχρεωτικές μετακινήσεις.
  • Κατάργηση όλων των μνημονίων. Διαγραφή του Χρέους. Έξω από Ε.Ε και Ευρώ.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ