Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση κατά των πλειστη- ριασμών, Τετάρτη 21/2, 12:30 – Άγ. Βενιζέλου

ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ
Συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών, Τετάρτη 21/2, 12:30μμ – Άγαλμα Βενιζέλου
Μπήκαμε σε άλλη μια χρονιά που ο Τσίπρας και η παρέα του φρόντισαν να αποδείξουν και πάλι την βαρβαρότητα τους. Ενώ παπαγαλίζουν το δικό τους παραμύθι ότι έρχεται η ανάπτυξη, ότι βγαίνουμε από τα Μνημόνια το 2018 κλπ., η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Κρύβουν (και με το πέπλο των εθνικών κινδύνων) από τις εργατικές και λαϊκές μάζες τα πιο σημαντικά μέτρα της 3ης και 4ης αξιολόγησης που είναι:
– εισπράξεις από το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου (διωτικοποιήσεις) – Το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2018 που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει νέα μέτρα 1,8 δις ευρώ – Εφαρμογή μειωμένου αφορολόγητου, μείωση των συντάξεων και των εργαζομένων στο δημόσιο, κατάργηση πολλών επιδομάτων από το 2018, χωρίς να αποκλείονται και «εκπλήξεις», που δεν έχουν ακόμη δει το φως της δημοσιότητας (π.χ. μειώσεις μισθών, επιπλέον περικοπές δαπανών κ.λπ.) – H πλήρης διάλυση των εργασιακών σχέσεων, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και η κατάργηση στην πράξη του δικαιώματος της απεργίας. – Η αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος των «κόκκινων» δανείων, γίνετε με την «πώλησή» τους σε «γύπες», δηλαδή σε funds που ειδικεύονται σ’ αυτού του είδους τις συναλλαγές, μήπως και καλυφθεί ένα μέρος της κεφαλαιακής «τρύπας» των τραπεζών.
Όλα αυτά επιβάλονται με διάφορες τρομοκρατικές μεθόδους όπως οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και κατασχέσεις.
ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΜΑΣ
Μέσα στην μνημονιακή χούντα, παλεύοντας για να έχουμε απλά μία αξιοπρεπή ζωή (ρεύμα, νερό, τροφή, υγεία, παιδεία κλπ) πρέπει να δώσουμε μία ακόμη μεγαλύτερη μάχη, αυτήν των πλειστηριασμών. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτό που αναμένεται να έρθει, θα σκάσει σε μετεωρίτης. Πρόκειται άμεσα για 20.000 περιπτώσεις ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κατοικιών, καθώς οι τράπεζες προσπαθούν να πιάσουν τους στόχους για την μείωση των «κόκκινων» δανείων.
Ήδη η καταστολή έχει αυξηθεί και από τα Ειρηνοδικεία, μεταφέρετε στις γειτονιές. Και φυσικά όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να μας πείσει ότι δεν πρόκειται να διεξαχθούν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας τα γεγονότα αποδεικνύουν το αντίθετο. Δεν πρέπει να αφήσουμε λοιπόν κανέναν εργαζόμενο, φτωχό, γείτονα, ανυπεράσπιστο ενάντια στα κοράκια. Να μην αφήσουμε κανένα λαϊκό σπίτι να πλειστηριαστεί. Να μην αφήσουμε κανέναν, άστεγο και μόνο. Είναι συλλογικός ο κίνδυνος και συλλογικά πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε. Να μην σκύψουμε το κεφάλι από την απογοήτευση για την προδοτική ανικανότητα παλιών και νέων μνημονιακών, να μην ατομικοποιηθούμε. Δεν υπάρχουν σωτήρες, εμείς οι ίδιοι, με την οργάνωση και τον αγώνα μας, μπορούμε να σώσουμε τα σπίτια μας, την αξιοπρέπειά μας, τις ζωές μας.
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
Για όλα τα παραπάνω, αυτή την κρίσιμη στιγμή, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία της περιοχής μας πρέπει να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να δράσουμε ομαδικά και συντονισμένα. Να δημιουργήσουμε επιτροπή αγώνα κατοίκων ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σπιτιών, με σκοπό να προασπίσουμε με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Ο αγώνας που δόθηκε με τις συγκεντρώσεις κάθε Τετάρτη στα δικαστήρια για διακοπή των πλειστηριασμών, πρέπει να επεκταθεί με οργάνωση και μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών στις γειτονιές.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ