ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αυτή η άθλια χούντα που μαζί με την τρόικα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν επιτεθεί σε όλα τα δικαιώματά μας,
έχουν μειώσει το εισόδημα των γονιών μας και μας έχουν οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού, αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να επιτεθούν και στα σχολεία, αλλάζοντας ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
Στα σχολεία όλης της  χώρας, από δημοτικά μέχρι λύκεια:
1)    Δεν έχουν δοθεί καθόλου βιβλία, αλλά…φωτοτυπίες και DVD. Και μάλιστα χωρίς να υπάρχει ούτε η προοπτική ότι θα δοθούν κάποια στιγμή.

2)    Υπάρχουν τρομερές ελλείψεις καθηγητών, οι οποίες θα αυξηθούν ακόμα παραπάνω, αφού πολλοί βγήκαν στη σύνταξη, ενώ οι προσλήψεις έχουν σταματήσει και με τα νέα μέτρα πολλοί θα μπουν σε εργασιακή εφεδρεία ή θα απολυθούν.

3)    Η χρηματοδότηση μειώνεται συνεχώς, ενώ οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων που πέρυσι φτάσαν τις 1000 , θα πολλαπλασιαστούν, αφήνοντας ολόκληρες γειτονιές χωρίς σχολεία.

 Η κατάσταση αυτή, όσο τραγική κι αν φαίνεται, δεν είναι ούτε η αρχή μπροστά σε αυτά που μας ετοιμάζουν. Όπως μας στερούν τα δικαιώματά μας σα μαθητές, έτσι μας στερούν και τα αυριανά μας δικαιώματα. Από τη μία, με το νόμο Διαμαντοπούλου για τα πανεπιστήμια μας απαγορεύουν να σπουδάσουμε, αφού για να μπεις πλέον στο πανεπιστήμιο θα πρέπει να βρεις χρήματα για να πληρώσεις τα ακριβά δίδακτρα, πράγμα το οποίο αποκλείεται με την οικονομική κατάσταση που έχουν οι οικογένειές μας.

 Από την άλλη όσοι από μας ψάξουν να βρουν δουλειά μετά το σχολείο, θα διαπιστώσουν ότι εκεί η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Δύο στους τέσσερις νέους είναι άνεργοι, ένας στους τέσσερις υποαπασχολούμενος, ενώ οι… πιο τυχεροί δουλεύουν για 480 ευρώ το μήνα! Και μάλιστα τώρα πρόκειται να περάσουν κι άλλα μέτρα που
θα μειώσουν κι άλλο τους μισθούς και θα αυξήσουν την ανεργία.

     Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η τρόικα έχουν πλέον αποδείξει ότι δεν είναι τίποτα άλλο από μία χούντα που μας έχει οδηγήσει στη φτώχεια και την εξαθλίωση και από μέρα σε μέρα θα μας οδηγήσουν και στην επίσημη χρεωκοπία. Για αυτούς οι μαθητές και όλη η νεολαία είναι μια γενιά που πρέπει να την πετάξουν στα σκουπίδια. Ειναι διατεθειμένοι όχι μόνο να μη μας φέρουν βιβλία, αλλά και να κλείσουν τα σχολεία, να τα πουλήσουν όσο όσο για να δώσουν τα λεφτά στους δανειστές. Είναι έτοιμοι να μας κόψουν το ρεύμα στα σπίτια μας αν δε βρούμε λεφτά για τους νέους φόρους που μας βάζουν. Έχουν σκοπό να μας βάλουν να δουλεύουμε για 200 ευρώ, αρκεί να σώσουν τις τράπεζες και τους επιχειρηματίες.

      Εμείς, σαν μαθητές, σαν νέοι άνθρωποι που θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια πρέπει να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για να σώσουμε κατ’ αρχήν τα σχολεία και την παιδεία μας, αλλά και για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Άλλωστε δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Πρέπει με αποφασιστικότητα να εξαπλώσουμε παντού τις καταλήψεις μας, να δείξουμε ότι δεν υπάρχει ένας μαθητής που θα ανεχτεί αυτήν την κατάσταση. Να κάνουμε σε όλα τα σχολεία συνελεύσεις όπου θα αποφασίσουμε τις κινητοποιήσεις μας και να ενώσουμε όλα τα σχολεία σε ένα συντονιστικό ώστε ο αγώνας μας να είναι ενιαίος και αποτελεσματικός. Να βγούμε στις γειτονιές και στους δρόμους, να ενημερώσουμε και να καλέσουμε τους γονείς μας, τους καθηγητές μας, τους εργαζόμενους και τους άνεργους, όποιον είναι δυσσαρεστημένος με αυτήν την κατάσταση να παλέψει μαζί μας. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για μας είναι τώρα. Οι φοιτητές συνεχίζουν τις καταλήψεις τους, οι οποίες είναι περίπου 100 πανελλαδικά. Το κίνημα των πλατειών, όπου συμμετείχαν και πολλοί μαθητές, έφτασε την κυβέρνηση ένα βήμα πριν από την κατάρρευση τον Ιούνη. Με αυτούς πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να δημιουργήσουμε μαζί μία εξέγερση που θα διώξει την κυβέρνηση την τρόικα και το μνημόνιο που διαλύουν το μέλλον μας.

Η Μαθητική Αντεπίθεση είναι μία ομάδα μαθητών η οποία έχει σκοπό να βοηθήσει το μαθητικό κίνημα να σταθεί στα πόδια του και να τα βάλει μ’ αυτούς που ευθύνονται για το αβέβαιο μέλλον των νέων. Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν σωτήρες κι ότι ο μόνος τρόπος για να έχουμε δικαιώματα είναι να τα κατακτήσουμε με τους αγώνες μας, και μάλιστα με αγώνες αποφασιστικούς κι ανυποχώρητους, γιατί και ο εχθρός είναι μεγάλος, και εμείς δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε.
Έχουμε όμως να κερδίσουμε τη ζωή και το μέλλον μας!

Είμαστε πολλοί και είμαστε αποφασισμένοι!

Ή ΕΜΕΙΣ  Ή ΑΥΤΟΙ!

· Να δοθούν άμεσα όλα τα βιβλία σε όλα τα σχολεία. Να καλυφθούν όλα τα κενά καθηγητών.
· Καμια συγχώνευση-κατάργηση σχολείου.
· Κάτω ο νόμος Διαμαντοπούλου για τα πανεπιστήμια. Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους.
· Αύξηση των δαπανών για την παιδεία.
· Κάτω η χούντα ΠΑΣΟΚ-Τρόικας. Έξω το Μνημόνιο και το ΔΝΤ.

 ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ