Ιωάννινα: Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της 21 Φλεβάρη 2017. Διαδήλωση και συγκέντρωση στα δικαστήρια 12 και 16 Ιανουαρίου

ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ 21ης ΦΛΕΒΑΡΗ

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Διαδήλωση: Παρασκευή 12/01/2018, 18:00, Περιφέρεια

Συγκέντρωση: Τρίτη 16/01/2018, 09:00, Δικαστήρια

Στις 21/2/2017 ημέρα επετείου για την «απελευθέρωση των Ιωαννίνων» οι τοπικές αρχές για άλλη μια φόρα έστησαν μια φιέστα «εθνικής υπερηφάνειας», καλώντας ως επίτιμους προσκεκλημένους όλα τα μνημονιακά κατακάθια καθώς και τον χρυσαυγίτη βουλευτή Χ. Παππά και κλιμάκιο της φασιστοσυμμορίας.

Μια ομάδα αντιφασιστών παρενέβη κατά την διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου, προκειμένου να απομακρυνθεί ο χρυσαυγίτης βουλευτής από την εκδήλωση. Η αστυνομία με ζήλο προσπάθησε να προστατέψει τους νεοναζί. Το αποτέλεσμα ήταν ο άγριος ξυλοδαρμός ενός εκ των αντιφασιστών (μεταφέρθηκε με τις χειροπέδες στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος) και η σύλληψη 4 εκ των 6 προσαχθέντων.

Όμως οι μηχανισμοί καταστολής δεν σταμάτησαν εκεί. Μετά τις συλλήψεις, τους ξυλοδαρμούς και τα δακρυγόνα επιτέθηκαν απροειδοποίητα σε ομάδα αλληλέγγυων πριν καν ξεκινήσει η παράσταση διαμαρτυρίας για την απελευθέρωση των συλληφθέντων έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων . 

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τα γεγονότα στις 16/1/2018 θα πραγματοποιηθεί η δίκη των τεσσάρων διωκόμενων αγωνιστών στους οποίους έχουν απαγγελθεί πέντε βαρύτατες και ανυπόστατες κατηγορίες κατασκευασμένες από την αστυνομία.

Κι ενώ οι συναγωνιστές κινδυνεύουν να φορτωθούν με σοβαρότατες ποινές σε άλλη μια δίκη-παρωδία όπως αυτές που μας έχουν συνηθίσει τα ελληνικά δικαστήρια – ειδικά στα χρόνια των μνημονίων- όταν στο ειδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται εργαζόμενοι, απολυμένοι, αγωνιστές, και γενικότερα όποιος αντιστέκεται, οι δολοφόνοι -φασίστες της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ελεύθεροι και έχουν ξεκινήσει νέο πογκρόμ επιθέσεων.

Η αποθράσυνση της Χρυσής Αυγής ευνοείται από την μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που προσπαθεί να «ξεπλύνει» και να «ενσωματώσει» τη Χ.Α. στο πολιτικό σύστημα. Πατάει πάνω στην συγκάλυψη και ατιμωρησία από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Η ναζιστοσυμμορία παραμένει μια «χρυσή εφεδρεία» του μνημονιακού καθεστώτος.

Το συγκεκριμένο περιστατικό στα Ιωάννινα δεν είναι ούτε μεμονωμένο, ούτε τυχαίο. Όλα αυτά σηματοδοτούν την επαναφορά του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης (βιομηχανία συλλήψεων και διώξεων, περιορισμό και ποινικοποίηση του συνδικαλισμού, ξύλο και δακρυγόνα κ.ά.) που προσπαθούν να επιβάλλουν οι μνημονιακές δυνάμεις. Η καταστολή είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα δίπλα στα αντεργατικά νομοσχέδια-τέρατα όπως το πολυνομοσχέδιο που φέρνει η συγκυβέρνηση Σύριζα- Ανέλ τις επόμενες μέρες.

Αυτές οι διώξεις χτυπούν την εργατική τάξη και την νεολαία. Είναι μια προσπάθεια παραδειγματισμού, «συμμόρφωσής» της, για να μην αντιδρά. Καθήκον μας είναι να αντισταθούμε σ’ αυτή την κατάσταση. Η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και κάθε διωκόμενου αγωνιστή, είναι βασικό καθήκον όλων μας.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ – ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

Πρέπει να οργανωθούμε για να τους σταματήσουμε και να τους ανατρέψουμε! Απέναντι στην τρομοκρατία και την καταστολή, απέναντι στο φασισμό, ο μόνος δρόμος είναι η ενίσχυση των αγώνων μας, ένα ταξικό μέτωπο υπεράσπισης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών. Με συνελεύσεις και επιτροπές, με τα σωματεία και τους συλλόγους, να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις!

  • ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ
  • ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
  • ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ