Σάββατο 9 Δεκέμβρη, Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση στην Ιεράπετρα

1917-2017: 100 Χρόνια Οκτωβριανή Επανάσταση
1917 – 2017: 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ 

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: Σάββατο 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 18:30, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου

Ομιλητές: Αναστασάκης Αντρέας (ΛΑΕ),

Κιτσώνης Ευάγγελος (ΟΚΔΕ)

Το 1917, εν μέσω του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που είχε προκληθεί από τη δίψα των καπιταλιστών για μοίρασμα του κόσμου μεταξύ των ιμπεριαλιστικών χωρών, ο πλανήτης συγκλονίστηκε από ένα γεγονός που έμελλε να είναι το σημαντικότερο όλου του 20ου αιώνα και μέχρι σήμερα: Σε μια από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου, την τσαρική Ρωσία, μέσα σε ένα αυταρχικό και ανελεύθερο καθεστώς, οι εργάτες και οι αγρότες όχι μόνο ανέτρεψαν τον τσαρισμό και την αστική εξουσία, αλλά επέβαλαν για πρώτη φορά ένα δικό τους κράτος, ένα κράτος εργατικό, για να υπερασπίζεται στο εξής τα συμφέροντα των ανθρώπων που ζουν από την εργασία τους, τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του έθνους!

Σήμερα, που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το σάπισμα του χρεοκοπημένου καπιταλιστικού συστήματος, που γεννά μνημόνια, ανεργία, φτώχεια, πολέμους και Κράτη Έκτακτης Ανάγκης, είναι απαραίτητη η μελέτη της νικηφόρας Ρωσικής Επανάστασης, καθώς και η συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να εφαρμοστούν τα διδάγματά της στις νέες συνθήκες.

Τιμάμε την 100ή επέτειο της μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης, συνεχίζοντας τη συζήτηση που άνοιξε τον περασμένο Φλεβάρη για την οργάνωση και νίκη της Ρώσικης Επανάστασης, τον ρόλο των μπολσεβίκων του Β. Ι. Λένιν, την οικοδόμηση της 3ης Διεθνούς, τον σταλινικό εκφυλισμό της επανάστασης και τον αγώνα του Λέον Τρότσκι για τον παγκόσμιο σοσιαλισμό και τη συνέχιση του επαναστατικού μαρξισμού.

Στέλνουμε μήνυμα συνέχισης του αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού και της βαρβαρότητάς του. Αναδεικνύουμε την επικαιρότητα της εναλλακτικής λύσης του Σοσιαλισμού, που θέτει στο επίκεντρο μια σχεδιασμένη παραγωγή και οικονομία, τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, την εργατική δημοκρατία, τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, τη σωτηρία από τον εφιάλτη του πολέμου και της οικολογικής καταστροφής.

Τιμάμε τους μαρξιστές επαναστάτες Μπολσεβίκους, που οδήγησαν το ρωσικό λαό στη νίκη ενάντια στον τσαρισμό, τον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό.

Καταγγέλλουμε την αστική και ιμπεριαλιστική μαύρη προπαγάνδα συκοφάντησης του Κομμουνισμού, την ταύτισή του με τον ναζισμό και την αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων».

Αγωνιζόμαστε ενάντια σε παλιούς και νέους μνημονιακούς, τους ιμπεριαλιστές και τους πολέμους τους.

Οργανώνουμε τους αγώνες μας, σημερινούς και αυριανούς, ως την ανατροπή του καπιταλισμού στη χώρα μας, στην Ευρώπη, παγκόσμια.

Προωθούμε στην πράξη την κοινή δράση των αριστερών δυνάμεων για να απαλλαγούμε μια και καλή από τα μνημόνια και τα δεσμά της ευρωζώνης και της ΕΕ, για να ανοίξει ο δρόμος για τον σοσιαλισμό.

Λαϊκή Ενότητα

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας