Τα σκουπίδια της Αθήνας επιτίθενται στη Νατάσα Μποφίλιου

Τα σκουπίδια της Αθήνας επιτίθενται στη Μποφίλιου

Η Νατάσα Μποφίλιου για τα όσα είπε στην πρόσφατη συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών (2/12/17), δέχτηκε αισχρή επίθεση από μια ομάδα τυχάρπαστων υπανθρώπων.  Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντα που είπε αυτά που φαίνεται να τους «ενόχλησαν» περισσότερο ήταν:

1ο Απόσπασμα, «Δεν το συζητώ. Αλλά σε αυτό το σύστημα, από τη στιγμή που είσαι μέσα στο σύστημα, δεν μπορείς να κάνεις την ανατροπή. Η επανάσταση γίνεται μόνο από τον λαό. Ψηφίζω ΚΚΕ, αν και διαφωνώ σε πολλά σημεία, για δύο λόγους: επειδή το νιώθω ως τιμή για την οικογένειά μου και τους παππούδες μου που ήταν στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και σκοτώθηκαν στην Αντίσταση κι επειδή πιστεύω στην οργανωμένη πάλη».

 –

2ο Απόσπασμα, (στην ερώτηση του δημοσιογράφου, Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δικτατορίας; απάντησε) «Φυσικά και είναι. Θα ήταν ωραίο να γινότανε μια παγκόσμια επανάσταση. Εγώ στα βάθη της ψυχής μου είμαι τροτσκίστρια».

 —

3ο Απόσπασμα, «Μακάρι να υπήρχε ένας ηγέτης να τα παρατήσω όλα και να πάω μαζί του στο βουνό. Αλλά τώρα αισθάνομαι εντελώς παροπλισμένη».

 –

Αυτές οι καθαρές και σταράτες απαντήσεις και με αρκετά σωστό πολιτικό περιεχόμενο (που όσες αντιρρήσεις μπορεί να έχει κάποιος, είναι αρκετά σπάνιο στην εποχή μας) της Ν. Μποφίλιου στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου της Εφημερίδας των Συντακτών, συνάντησαν την απροκάλυπτη εχθρότητα, μοχθηρία και ειρωνεία των γνωστών σκουπιδιών της Αθήνας και του «Μένουμε Ευρώπη». Ποιος είναι αυτός ο συρφετός των σκουπιδιών, θαυμάστε τους  Τατσόπουλος, Μπογδάνος, Γ. Λοβέρδος, Μ. Βουλαρίνος, Μαρία Χούκλη. Ο κύριος τίποτα Τατσόπουλος γνωστός από το «έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα», έγραψε: «Νατάσα, γλυκιά μου. Δεν είσαι τροτσκίστρια. Μια χαζοβιόλα είσαι. Οι άνθρωποι που ανέβαιναν στο βουνό ρίσκαραν τη ζωή τους. Εσύ δεν ρισκάρεις τίποτε. Μην σε κρατάμε όμως. Εάν νιώθεις τόσο άσχημα στη δικτατορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορείς να δοκιμάσεις την τύχη σου κάπου αλλού. Τα σύνορα είναι ανοιχτά ακόμη…» και στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι αθλιότητες των άλλων της παραπάνω ομάδας.

 Αναμφίβολα οι απαντήσεις της Ν. Μποφίλιου ενόχλησαν, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η Ν. Μποφίλιου είναι μια καλλιτέχνης που ανήκει στη αριστερά και όχι μόνο στα λόγια.  Έχει πάρει μέρος σε πολλές αντιφασιστικές συναυλίες, σε αντιρατσιστικές δράσεις,  ενάντια στην καταστολή κτλ. Γι’ αυτές της τις ενέργειες δέχτηκε επιθέσεις από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής αλλά και από άλλα κοινωνικά κατακάθια, όπως τα σκουπίδια του «Μένουμε Ευρώπη».

Αν και άργησαν, μια μεγάλη ομάδα καλλιτεχνών συναδέλφων της Ν. Μποφίλιου έβγαλαν ανακοινώσεις συμπαράστασης: Αγγέλακας, Τσανακλίδου, Πασχαλίδης Γραμμένος, Αρβανίτης Ραπτόπουλος κ.ά. Ελπίζουμε η καταδίκη των νεοφιλελεύθερων σκουπιδιών να συνεχιστεί …