Ιωάννινα: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του σούπερ μάρκετ “Καρυπίδης”

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ «Market in»

Την Πέμπτη 26/10 έξω από το κατάστημα Market in στα Ιωάννινα, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας απολυμένων-εργαζομένων και αλληλέγγυων του σούπερ μάρκετ «Καρυπίδη» και προχώρησαν σε 3 συλλήψεις συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Οι εργαζόμενοι   διεκδικούν δεδουλευμένα και επαναπρόσληψη από την νέα εταιρία Market in , στην οποία έχει μεταβιβαστεί η «Καρυπίδης».

Η εργοδοσία στα Market in δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένη να επαναπροσλάβει τους εργαζόμενους της επιχείρησης που εξαγόρασε, παρά τις προφορικές της υποσχέσεις μπροστά στις κάμερες. Καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να δείξουν οι εργαζόμενοι σε αυτήν την εργοδοσία που τους περιπαίζει και που στέλνει τα ΜΑΤ εναντίον τους.

Εδώ και δυο χρόνια σχεδόν, οι 1400 περίπου εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» είναι απλήρωτοι, παρά τις κούφιες υποσχέσεις από τα δικαστήρια και την άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της απόγνωσης στην οποία σπρώχνουν καθημερινά τους εργαζόμενους είναι η φρικιαστική ιστορία της απλήρωτης επί 15 μήνες 42χρονης εργαζόμενης στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης», που την οδήγησαν στην  αυτοκτονία.

Απέναντι σε αυτή την ζοφερή κατάσταση, την απάντηση πρέπει να δώσουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με την αλληλεγγύη μας και τον μαχητικό, ανυποχώρητο αγώνα μας. Οργάνωση και αγώνας σε κάθε χώρο δουλειάς ενάντια σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία. Με όπλο μας την απεργία και τους αγώνες μας πρέπει να βάλουμε τέλος στο κράτος έκτακτης ανάγκης (δηλαδή στην αστυνομία και στα δικαστήρια), που είναι ο μόνος τρόπος  που έχουν  για να επιβάλλουν τον κανιβαλισμό των μνημονίων. Πρέπει να οργανωθούμε και να παλέψουμε  ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που προσπαθεί να φορτώσει την κρίση του στις πλάτες μας.

– ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ  ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ,

– ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ

– Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ