Αντεπίθεση των Εργαζομένων στο Εμπόριο: Κάτω τα μνημόνια! Ποτέ δουλειά την Κυριακή!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ! ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!

Όλοι/ες στη Διαδήλωση της ΔΕΘ

Συγκέντρωση Σάββατο 9/9, 17:30, Εγνατία με Αγίας Σοφίας

Όλοι/ες την Κυριακή 10/9, Τσιμισκή-Αριστοτέλους, Συγκέντρωση 10πμ και Πορεία 12μ ενάντια στην Κυριακάτικη Εργασία

Την πρώτη Κυριακή (23/7) εφαρμογής της υπουργικής απόφασης για την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, οι εργοδοσίες της PUBLIC και του ομίλου INDITEX (zara, bershka, pull&bear, massimo dutti, oysho, stradivarius), ανακοίνωσαν, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματά τους, τσαλαπατώντας για μια ακόμη φορά την αξιοπρέπεια των εργαζομένων τους, απαξιώνοντας την προσωπική ζωή τους και αποδεικνύοντάς τους ότι μπροστά στα κέρδη τους δεν λογαριάζουν τίποτα!

Η εναντίωση των εργαζομένων με την αμέριστη συμπαράσταση της Αντεπίθεσης Των Εργαζομένων (ανακοίνωση στήριξης, κάλεσμα σε κινητοποίηση κ.τ.λ.), κράτησαν τα καταστήματα της PUBLIC κλειστά. Ο όμιλος INDITEX λειτούργησε, όμως με τους αποκλεισμούς που πραγματοποιήσαμε, στείλαμε ξεκάθαρο μήνυμα: Ποτέ δουλειά την Κυριακή! Τα παραπάνω καταστήματα παρέμειναν κλειστά τόσο την Κυριακή 30/7, όσο και τις επόμενες Κυριακές.

Ήταν μια πρώτη νίκη, που έδωσε δύναμη και θάρρος και στους υπόλοιπους εργαζόμενους του κλάδου (δείτε ανακοινώσεις εργαζομένων LIDL, ΙΚΕΑ, MediaMarkt κ.τ.λ.).

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο τελικός σκοπός τους είναι να παγιώσουν το άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του έτους! Να εφαρμόσουν παντού την επταήμερη εργασία! Να μας μετατρέψουν σε δουλοπάροικους!

Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα των εργοδοτών που θα προσπαθήσουν να μας διασπάσουν με δόλιους τρόπους. Ζητώντας να δουλεύουν μόνο όσοι θέλουν ή μπορούν, στοχοποιούν τους υπόλοιπους εργαζόμενους που θα αρνηθούν. Σε κάθε κατάστημα, όλοι οι εργαζόμενοι να ξαναυπογράψουν ότι δεν δέχονται να δουλεύουν Κυριακές!

Το μέτρο της Κυριακάτικης εργασίας, είναι μέρος της άθλιας ταξικής επίθεσης σε όλους τους εργαζόμενους! Οι κανίβαλοι της ΕΕ, του ΔΝΤ και της άθλιας κυβέρνησης Τσίπρα, ετοιμάζουν νέα επίθεση μέχρι τον Δεκέμβρη, με την ψήφιση 113 μέτρων! ενόψει της 3ης αξιολόγησης: χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, νέο Συνδικαλιστικό Νόμο, για να κάνουν αδύνατη την απεργία, να καταργήσουν επί της ουσίας τα Σωματεία, τη συνδικαλιστική δράση, το ξήλωμα όλων των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες! Έχουν στόχο να ποινικοποιήσουν και να απαγορεύσουν την οποιαδήποτε αγωνιστική διεκδίκηση ή κινητοποίηση, ώστε να μένουν οι εργαζόμενοι έρμαιο στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Προσπαθούν να επιβάλλουν ένα νέο σύστημα εκμετάλλευσης των εργαζομένων, με συνεχή μνημόνια (τουλάχιστον μέχρι το 2060!), νέες μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις κ.τ.λ.

Έχουμε τη δύναμη εμείς οι εργαζόμενοι, όπως έδειξε κι αυτή η πρώτη νίκη, ότι όταν είμαστε ενωμένοι, με αλληλεγγύη και αυτοοργάνωση μπορούμε να υπερασπίζουμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας. Επιβάλλεται να μην επαναπαυτούμε, αλλά μαζί με τους άλλους εργαζόμενους να τους σταματήσουμε. Να οργανωθούμε με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, για να σταματήσουμε συντονισμένα τη νέα επίθεση που θα μας επιβάλει ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα.

Ως Αντεπίθεση των Εργαζομένων καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να διαδηλώσουμε μαζικά στη ΔΕΘ. Δίνοντας ηχηρό μήνυμα ότι θα αντισταθούμε με κάθε μέσο απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία, απέναντι στο περιβάλλον κανιβαλισμού, ατομικοποίησης και απώλειας κάθε ίχνους αξιοπρέπειας που προσπαθούν να μας επιβάλλουν!

Αντεπίθεση των Εργαζομένων στο Εμπόριο