ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ: Διαδήλωση: Παρασκευή 14/7, 19:00, Σύνταγμα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας: Δευτέρα 17/7, 9:00, Εφετείο

Όχι στην ποινικοποίηση των φρονημάτων και των κοινωνικών σχέσεων

Την 1η Ιουνίου 2017, η φοιτήτρια Ηριάννα Β.Λ. καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση για «συμμετοχή και ένταξη» στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ) με ανεπαρκή και πλαστά στοιχεία. Από τότε βρίσκεται στις φυλακές της Θήβας. Το 2011, σε έφοδο της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι όπου διέμενε με τον σύντροφό της, της είχαν πάρει δακτυλικά αποτυπώματα και δείγμα DNA. Εκείνη την περίοδο είχε μπει στο στόχαστρο ο σύντροφός της, κατηγορούμενος επίσης για συμμετοχή στη ΣΠΦ (εντέλει αθωώθηκε). Σύμφωνα με κατάθεση «μάρτυρα» (που δεν ξαναεμφανίζεται ποτέ στο εξής, ούτε στο δικαστήριο), ανακαλύπτονται όπλα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου (που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ) και σε γεμιστήρα τους βρίσκεται χαμηλής ποσότητας και κακής ποιότητας δείγμα DNA που οι αρχές ισχυρίζονται ότι είναι της Ηριάννας.

Το 2013, η Ηριάννα συνελήφθη και κατηγορήθηκε ως μέλος της ΣΠΦ και για οπλοκατοχή, με βάση τα παραπάνω. Σε έρευνα στο σπίτι της, στο αυτοκίνητο, παντού, δεν βρέθηκε το παραμικρό στοιχείο. Αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, που αργότερα άρθηκαν. Κι ενώ ο σύντροφός της αθωώνεται αμετάκλητα, η ίδια οδηγείται σε δίκη, χωρίς κανένα επιβαρυντικό στοιχείο, κανέναν μάρτυρα κατηγορίας και μόνο «στοιχείο» το δείγμα DNA που οι αρχές ισχυρίζονται ότι είναι δικό της. Δείγμα σε ποσότητα που, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι απόλυτα ανεπαρκής ως ένδειξη ή τεκμήριο. Παρόλα αυτά το δικαστήριο την καταδίκασε σε 13 χρόνια κάθειρξη, μάλιστα χωρίς ελαφρυντικά, με μόνο στοιχείο το αμφιλεγόμενο δείγμα και μόνο κριτήριο τις σχέσεις της με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στις 17/7 εκδικάζεται στο Εφετείο η αίτηση αναστολής της.

Διώξεις και δίκες με χαλκευμένα στοιχεία οδηγούν στην επαναφορά του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης από την άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλο το μνημονιακό καθεστώς. Η περίπτωση της Ηριάννας δεν είναι η πρώτη, ούτε η μοναδική: Φυλακίσεις Σακκά και Σεϊσίδη. Απαγωγή ανήλικων παιδιών κατηγορούμενων για «τρομοκρατία». Κυνήγι μαγισσών ενάντια σε όσους σχολιάζουν την επίθεση στον δοτό, λαομίσητο Παπαδήμο. Στημένες κατηγορίες και δίκες ενάντια σε αγωνιστές (ανάμεσά τους και συντρόφους της ΟΚΔΕ). Μόνιμο φόβητρο της Αντιτρομοκρατικής και των ΜΜΕξαπάτησης/Τρομοκράτησης, τα κατασκευάσματα για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» – παραβιάζοντας κάθε νομικό, συνταγματικό, δημοκρατικό και ανθρώπινο δικαίωμα. Στόχος η τρομοκράτηση του κινήματος και των αγωνιστών, η ταύτιση του κινήματος και των αγωνιστών με την «τρομοκρατία», η προετοιμασία της πιο άγριας καταστολής.

Αυτή η πρακτική είναι απαραίτητη για την εφαρμογή των Μνημονίων. Η ποινικοποίηση των απεργιών και κάθε συνδικαλιστικής δράσης, των πολιτικών και κοινωνικών κινημάτων, η κατάργηση του ασύλου, η καταστολή στους δρόμους είναι απαραίτητα για να επιβάλλουν τη μείωση μισθών και συντάξεων, τις ελαστικές/δουλικές σχέσεις εργασίας, τις ομαδικές απολύσεις, την αρπαγή σπιτιών και εισοδημάτων του ελληνικού λαού… το καθεστώς της Αποικίας Χρέους και των Μνημονίων Διαρκείας. Με την πλήρη συστράτευση της ελληνικής αστικής τάξης με τους αμερικάνους/νατοϊκούς ιμπεριαλιστές και τα πιο αντιδραστικά καθεστώτα στην περιοχή μας.

Μόνο με αγώνες διαρκείας, απεργίες και καταλήψεις μπορούμε να αποτρέψουμε αυτά τα σκοτεινά σχέδια. Ορμώμενοι από την πρόσφατη, πανηγυρική αθώωση του Τ. Θεοφίλου, να μην αφήσουμε κανένα αγωνιστή ανυπεράσπιστο στα χέρια της μνημονιακής/αστικής «δικαιοσύνης» τους. Για να μπορούμε να αγωνιζόμαστε, ως την ανατροπή της ρίζας του κακού, του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

  • Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Ενωτική, μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών.
  • Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάθε «πρόθυμο» των Μνημονίων.

 OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ