Αντεπίθεση των Εργαζομένων: ή με τα σκουπίδια ή με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα

Ή ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

 –

Κάτω τα χέρια απ’ τους Συμβασιούχους!

Καμία απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

 –

Η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα, που στέλνει στην ανεργία περίπου 10.000 εργαζόμενους στην  ανεργία και ζητάει  να επιστρέψουν δεδουλευμένα μεροκάματα, είναι κατάπτυστη, κατάφωρα άδικη, αντιανθρώπινη και κατά συνέπεια παράνομη!

Την Τρίτη 20 Ιουνίου, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. συναντήθηκε με τον Υπ. Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος, εντελώς ξεδιάντροπα, παρουσίασε ένα “σχέδιο” της κυβέρνησης για το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει, δήθεν τη δυνατότητα δίμηνων συμβάσεων στους Δήμους, που μετά την απόλυση τόσων εργαζόμενων θα έχουν σχεδόν κατακερματιστεί.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους, αντιδρώντας σε αυτήν την κατάσταση, έχουν προχωρήσει, ήδη, σε κατάληψη όλων των γκαράζ των Δήμων και έχουν προχωρήσει σε απεργίες για τα δίκαια  αιτήματα τους:

Την άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, 
Την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και προσλήψεις με σταθερές εργασιακές σχέσεις που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των υπηρεσιών των Δήμων,
Καμία περικοπή ή μείωση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
 Η επαίσχυντη απόφαση του άθλιου Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι προϊόν του μνημονιακού φασισμού που επέβαλαν όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις-σκουπίδια και που συνεχίζει επάξια η υποτακτική/νεομνημονιακή  κυβέρνηση του Τσίπρα και της παρέας του, αδιαφορώντας πλήρως για τις τύχες όλων αυτών των εργαζομένων.

Από τη μια πλευρά τα μνημονιακά σκουπίδια παλιά και νέα που απολύουν εργαζομένους, ζητάνε πίσω χρήματα που έχουμε δουλέψει, μας πληρώνουν με μισθούς 200-300 ευρώ, ξεπουλάνε την περιουσία μας (δημόσια και ιδιωτική), και υπογράφουν μνημόνια που μυρίζουν θάνατο για τους εργαζόμενους. Από την άλλη οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα που ξεκίνησαν έναν αγώνα και πρέπει όλοι να συμμετάσχουμε για  να στείλουμε μια για πάντα στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλο το μνημονιακό συρφετό. Υπάρχουν βέβαιά και τα βρωμερά Μ.Μ.Εξαπάτησης μαζί και μια ελίτ που τους μυρίζουν τα σκουπίδια ενώ τα μνημόνια και οι νόμοι τους  δεν τους μύριζαν ποτέ. Δεν λείπουν βέβαια και οι βρωμεροί εκβιασμοί: ο δήμαρχος Μπουτάρης και άλλοι δήμαρχοι εκβιάζουν με ιδιωτικές εταιρίες, η κυβέρνηση με εισαγγελείς  που θα ποινικοποιήσουν τον δίκαιο αγώνα. Δεν πρέπει να τους φοβηθούμε, δεν πρέπει να κάνουμε ούτε μισό βήμα πίσω.

Πρέπει όλοι να στηρίξουμε τον αγώνα των εργαζομένων στους Δήμους και να τον επεκτείνουμε σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Να ξεπεράσουμε τις ξεπουλημένες ηγεσίες, μαζί και του ΚΚΕ που διασπούν τον αγώνα και σχεδιάζουν την αποκλιμάκωσή του. Ή με τα σκουπίδια ή με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα! Να κηρύξουν όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κλπ)) απεργία, να στήσουμε παντού επιτροπές αγώνα για να οργανώσουμε τον αγώνα μας να βάλουμε ένα τέλος σε όλη αυτή τη βαρβαρότητα, σε όλα τα μνημονιακά σκουπίδια. Να προχωρήσουμε σε δυναμικούς και μαχητικούς αγώνες, να οργανώσουμε Γενική Απεργία Διαρκείας, για να πέσει η άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  ενάντια στα φρικτά αντεργατικά μέτρα, καταργώντας τα μνημόνιά τους στην πράξη.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων