Νίκη στον Παλαιστινιακό λαό! Διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη: Πέμπτη 15 Ιούνη, 19:00 Αγ. Βενιζέλου

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ!
ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ!


Νίκη στον Παλαιστινιακό λαό! Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: Πέμπτη 15 Ιούνη – 19:00 Άγαλμα Βενιζέλου



Στις 15 Ιουνίου πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη η τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, με συμμετοχή του Τσίπρα, του κύπριου προέδρου Αναστασιάδη και του πρωθυπουργού του Ισραήλ Νετανιάχου. Η Αστυνομία προαναγγέλλει τη για πολλοστή φορά μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε πόλη-φρούριο, κάνοντας μάλιστα παραλληλισμούς με τα μέτρα που είχαν ληφθεί το 2003, κατά τη διάρκεια της συνόδου της ΕΕ στη Χαλκιδική! Ο κατασταλτικός παροξυσμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπογραμμίζεται από την παρουσία της Μοσάντ, των μυστικών υπηρεσιών του σιωνιστικού καθεστώτος.
Η συνεργασία σε όλους τους τομείς με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ αποτελεί στρατηγική επιλογή της άθλιας μνημονιακής συγκυβέρνησης. Η τριμερής συνάντηση είναι η τρίτη κατά σειρά και η πρώτη σε ελληνικό έδαφος, μετά από αυτές της Λευκωσίας τον Γενάρη του 2016 και της Ιερουσαλήμ τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς. Οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδας-Ισραήλ είναι πια πολύ συχνό φαινόμενο, ενώ αυτές τις ημέρες ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ πραγματοποιούν κοινές ασκήσεις με την κυπριακή εθνοφρουρά. Το προκάλυμμα του άθλιου συνεταιρισμού είναι το διαβόητο θέμα των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών και η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου, που βέβαια έτσι κι αλλιώς θα γίνει με τους όρους των ΗΠΑ, του Ισραήλ και των πετρελαϊκών και άλλων πολυεθνικών. Η κύρια όμως ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνει ό,τι πιο αντιδραστικό και επικίνδυνο για τους λαούς της πολύπαθης περιοχής μας: απομόνωση του παλαιστινιακού λαού και πνίξιμο της αντίστασής του, στενή συνεργασία στον στρατιωτικό και κατασταλτικό τομέα, ευθυγράμμιση με τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ. Αποτελεί τεράστια πρόκληση η απροκάλυπτη στήριξη του Τσίπρα και της άθλιας παρέας του στους σιωνιστές δολοφόνους, την ίδια περίοδο που αυτοί καθημερινά μεταχειρίζονται απάνθρωπα τους παλαιστίνιους απεργούς πείνας, που αγωνίζονται ηρωικά για στοιχειωδώς ανθρώπινες συνθήκες κράτησης!
Μόνο για λόγους τήρησης κάποιων προσχημάτων, στη συνάντηση δεν συμμετέχει ο τέταρτος «εταίρος», η χούντα του στρατηγού Σίσι στην Αίγυπτο. Η ανεκδιήγητη ελληνική κυβέρνηση έχει και με αυτό το αιματοβαμμένο καθεστώς αγαστή συνεργασία, φτάνοντας στο σημείο να αναλαμβάνει τη διπλωματική εκπροσώπηση της Αιγύπτου στο Κατάρ (!!), μετά τον αποκλεισμό που έχει επιβληθεί σε αυτό από τους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή.
Μετά την πλήρη υποταγή τους στους τοκογλύφους ΕΕ-ΔΝΤ και τη διαρκή εξαθλίωση που επιβάλλουν στον ελληνικό λαό, ο Τσίπρας και η συμμορία του ετοιμάζονται να μας βυθίσουν και στην πολεμική άβυσσο που συνεπάγεται η όξυνση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας στην περιοχή και παγκόσμια. Συμμετέχουν σε νατοϊκή άσκηση στη Ρουμανία κατά της Ρωσίας, δίνουν στους Αμερικάνους βάση βατραχανθρώπων στη Σούδα και βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Καστέλλι της Κρήτης, βάζουν απροκάλυπτα πλάτη σε κάθε βρώμικο σχεδιασμό των ΗΠΑ και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Η πλήρης μετατροπή της χώρας σε υποχείριο του ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού εκθέτει τον ελληνικό λαό και στον τεράστιο κίνδυνο των τρομοκρατικών επιθέσεων.
Ο αγώνας για τη σωτηρία μας από την απειλή του πολεμικού ολέθρου πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας. Μόνο ένα ρωμαλέο αντιπολεμικό κίνημα μπορεί να βάλει φρένο στην πολεμοκάπηλη και φιλοϊμπεριαλιστική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΖΑ/ΑΝΕΛ και να αποτρέψει την εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικά σφαγεία, δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για τη διεθνιστική αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των λαών της περιοχής ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

Καμία εμπλοκή σε πολεμικούς σχεδιασμούς
Καμία συνεργασία με τα αιματοβαμμένα καθεστώτα Ισραήλ-Αιγύπτου-Ουκρανίας
Έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ – Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο – Κλείσιμο των βάσεων
Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Νίκη στους αντιϊμπεριαλιστικούς αγώνες των λαών