Εργατική Πρωτομαγιά 2017 – Χρέος μας η Εξέγερση! Ενάντια σε Μνημόνια – Πόλεμο – Κυβέρνηση – ΕΕ. Δευτέρα 1η Μάη όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Εργατική Πρωτομαγιά 2017 – ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Ενάντια σε Μνημόνια – Πόλεμο – Κυβέρνηση – ΕΕ

Δευτέρα 1η Μάη όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Αθήνα: 10:30 Πολυτεχνείο (Πατησίων & Στουρνάρη)

Θεσσαλονίκη: 10:00 Αγ. Σοφίας με Εγνατία

Ιωάννινα: 10:30 Εργατικό Κέντρο

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την βαθύτατη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και την φτώχεια, την κατάργηση των ελευθεριών και των δικαιωμάτων μας, την απειλή του πολέμου. Στον δρόμο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα μας.

 –

Να ανατρέψουμε τα μνημόνια και όσους τα εφαρμόζουν

Η λαομίσητη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ για ακόμη μια φορά βυθίζει στην εξαθλίωση την ελληνική κοινωνία, έχοντας συμφωνήσει με τους τοκογλύφους δανειστές μέτρα ύψους 3,6 δις, ουσιαστικά ένα 4ο Μνημόνιο. Ενώ έχουν πνίξει την ελληνική κοινωνία στους φόρους και ξεπουλάνε όλη την δημόσια περιουσία που παράχθηκε με τον ιδρώτα τον εργαζομένων, έχουν το θράσος και πάλι να μιλάνε για «σκληρή διαπραγμάτευση και δημοσιονομικά αντισταθμιστικά»! Οι δανειστές έχοντας βρει μια κυβέρνηση και μια αντιπολίτευση κλοτσοσκούφια, ζητάνε όλο και πιο πολύ αίμα. Ενώ τα λεγόμενα «αντίμετρα» είναι μια αισχρή νεοφιλελεύθερη ελεημοσύνη, πάντα υπό την αίρεση των εκβιαστών δανειστών – και ούτε κατ’ ελάχιστο δεν θα μπορέσουν να απαλύνουν την νέα κοινωνική καταστροφή, που θα προκαλέσει το 4ο Μνημόνιο.

Χωρίς ίχνος ντροπής προσπαθούν να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό, αλλά η ζοφερή πραγματικότητα και η αναλγησία των νέων μέτρων δεν κρύβεται. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει τις νέες απαιτήσεις των δανειστών για προκαταβολικά μέτρα για το 2018–2020 (αν όχι και νωρίτερα), όπως:

α) Νέα μείωση του αφορολογήτου περίπου στα 5.000 ευρώ, από 8.636 σήμερα για τον άγαμο. Πρακτικά, όλοι οι φορολογούμενοι με εισόδημα φτώχειας 5.000–8.636 ευρώ θα επιβαρυνθούν από μερικές δεκάδες ως και 600 ευρώ, ενώ οι φορολογούμενοι με εισόδημα πάνω από 8.636 ευρώ θα πληρώσουν περίπου 600 ευρώ επιπλέον φόρο.

β) Νέα μείωση συντάξεων. Οι δανειστές πρακτικά απαιτούν το ξήλωμα ακόμα κι αυτού του αντιδραστικού νόμου Κατρούγκαλου, λιγότερο από 1 χρόνο μετά την ψήφισή του. Η ελεεινή «εθνική σύνταξη» των 384 ευρώ θεωρείται υψηλή. Άμεσα στο στόχαστρο μπαίνουν οι «προσωπικές διαφορές», που ο Κατρούγκαλος και οι άλλοι απατεώνες των ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ ορκίζονταν ότι δεν θα πειραχτούν! Άμεσα απειλούνται 1,2 εκ. συνταξιούχοι. Σε κάποιες περιπτώσεις οι μειώσεις μπορεί να είναι ως 40%!

γ) Ανοιχτή αποδοχή των ομαδικών απολύσεων και υπόλοιπων μέτρων στα «Εργασιακά» – που είναι οι πιο αντιδραστικές απ’ τις λεγόμενες «Μεταρρυθμίσεις». Κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, πλήρης ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, απαγόρευση του συνδικαλισμού και της απεργίας – μια εκστρατεία μετατροπής των εργαζόμενων σε δουλοπάροικους.

Για να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κυβέρνηση λίγους ακόμα μήνες, η ανελέητη κυβέρνηση Τσίπρα καταδικάζει τον ελληνικό λαό στην φυλακή της χρεοκοπημένης και καταρρέουσας Ε.Ε. και είναι έτοιμη να ξεπουλήσει και τις εναπομένουσες δημόσιες επιχειρήσεις (λιμάνια, ΔΕΗ, κ.ά.), ενώ η διαβόητη ελάφρυνση χρέους που θα επιτυγχάνονταν έχει παραπεμφθεί στις καλένδες. Παλιοί και νέοι μνημονιακοί, η ζάμπλουτη ελίτ και οι επιχειρηματίες καπιταλιστές φορτώνουν την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν στις πλάτες μας. Ο ελληνικός καπιταλισμός βλέπει τα μνημονιακά δάνεια να στερεύουν και θέλει να διασωθεί τρώγοντας τις σάρκες της εργατικής τάξης. Πρέπει να τους σταματήσουμε, με αγώνες παντού, με Γενική Πολιτική Απεργία, τη δική μας εξέγερση.

Όχι στα πολεμοκάπηλα σχέδια κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΝΑΤΟ!

Η κολοσσιαία σύγκρουση των ΗΠΑ–Ε.Ε. με την Ρωσία, την Κίνα και γενικότερα τις αναδυόμενες οικονομίες των BRICS, φέρνει το ελληνικό εργατικό κίνημα και την ανθρωπότητα συνολικά μπροστά σε τρομακτικούς κινδύνους. Οι αμερικάνοι και ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές προσπαθώντας να ξεπεράσουν την βαθύτατη κρίση τους, γίνονται όλο και πιο επιθετικοί και πολλαπλασιάζουν τις στρατιωτικές τους επεμβάσεις σε όλο τον πλανήτη. Πρόσφατα επεισόδια η επίδειξη δύναμης των Αμερικανών με την ρήψη της μεγαλύτερης συμβατικής βόμβας στο Αφγανιστάν αλλά και ο σφοδρός βομβαρδισμός εναντίον στρατιωτικής βάσης των Ρώσων στην Συρία – και η επικίνδυνη όξυνση σε μέτωπα της Ασίας και του Ειρηνικού. Η κίνηση αυτή αποσταθεροποιεί ακόμα περισσότερο την περιοχή και αυξάνει τρομακτικά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου. Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και οι προκάτοχοί της και η ελληνική αστική τάξη συνολικά, είναι επίσης συντριπτικά συνυπεύθυνες. Το χτύπημα στη Συρία είχε πολύ μεγάλη υλικοτεχνική υποστήριξη από τη βάση της Σούδας (που θέλουν να αναβαθμίσουν), ενώ οι διευκολύνσεις των ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων στην Ελλάδα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο εδώ και πολλά χρόνια! Ο καταρρέων ελληνικός καπιταλισμός και το πολιτικό προσωπικό του προσπαθούν να διασωθούν παίζοντας το ρόλο του «πόλου σταθερότητας» και συμμαχώντας με ότι πιο αντιδραστικό υπάρχει στην περιοχή (Ισραήλ, Αίγυπτος, φασιστικό καθεστώς του Κιέβου στην Ουκρανία). Ταυτόχρονα φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης πρόσφυγες ή τους αφήνουν να θαλασσοπνίγονται, πλήρως συντονισμένοι με το άρμα της αντιδραστικής Ε.Ε. Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους! Η αλληλεγγύη των λαών, η αντιιμπεριαλιστική/αντιπολεμική πάλη και ο εργατικός διεθνισμός,  είναι το όπλο μας απέναντι στα σχέδιά τους.

 

Στον δρόμο της Πρωτομαγιάς, για μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων

Σωτηρία απ’ τον σημερινό Αρμαγεδδώνα δεν υπάρχει με αυταπάτες για κοινοβουλευτικές λύσεις (όπως έδειξε και το ναυάγιο και η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ) ούτε αφήνοντας τα πράγματα στα χέρια ανίκανων και προδοτικών ηγεσιών, όπως της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ: όλο το προηγούμενο διάστημα, παρά τα παχιά λόγια, έκαναν όλοι τους το παν για να μην ενωθεί, να μην κλιμακωθεί η πάλη ενάντια στα νέα μνημονιακά μέτρα. Μάλιστα το ΚΚΕ κινείται όλο και πιο σταλινικά, ασκώντας και φυσική βία ενάντια σε αγωνιστές, ενώ λιβανίζει ύπουλα –με τις ευλογίες των ΜΜΕ– την παραμονή μας στο Ευρώ!

Για να βγούμε από την κινούμενη άμμο των μνημονίων, της ανεργίας και της φτώχειας, για να σωθούμε από τα σύννεφα του πολέμου που πυκνώνουν, για να διώξουμε όλους αυτούς τους ανίκανους ντόπιους και ξένους υποστηρικτές των μνημονίων που μας καθυβρίζουν σε κάθε ευκαιρία, χρειάζονται αγώνες ενωτικοί, μαζικοί, αποφασισμένοι για σύγκρουση μέχρι τέλους, μέχρι τη νίκη.

Αυτό είναι το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, των ηρώων του Σικάγο, της εξέγερσης του Μάη 1936 στη Θεσσαλονίκη, των 200 εκτελεσμένων της Καισαριανής (Πρωτομαγιά 1944). Μόνο αν στηριχτούμε στις ανεξάντλητες δυνάμεις της τάξης μας, στη δική μας ενότητα, αυτοοργάνωση και μαχητικότητα, μπορούμε να νικήσουμε. Μας το θυμίζουν οι αγώνες που γίνονται σήμερα σ’ όλο τον κόσμο, στη Γαλλία, τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Ασία. Αγώνες όπου συμμετέχουν και παλεύουν εκατομμύρια εργαζόμενων, νέων, φτωχών.

Δεν αρκεί να παλέψουμε ενάντια στα Μνημόνια. Πρέπει να φτάσουμε στη ρίζα του κακού. Να ανατρέψουμε το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, που στην κρίση του ξερνάει φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά, βαρβαρότητα. Να εγκαθιδρύσουμε μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που θα βγει μέσα απ’ τους αγώνες μας και θα στηρίζεται σ’ αυτούς. Που θα επιβάλλει το δίκιο μας και τις δικές μας λύσεις, εφαρμόζοντας ένα ριζοσπαστικό, ταξικό Πρόγραμμα Σωτηρίας, ανοίγοντας τον δρόμο για τον Σοσιαλισμό, για μια Εργατική Δημοκρατία. Να χτίσουμε μια μαζική επαναστατική δύναμη στην Ελλάδα και την Ευρώπη, εγγύηση στη σύγκρουσή μας με το κεφάλαιο, τους ιμπεριαλιστές, το κράτους τους ― αυτός είναι ο καλύτερος φόρος τιμής στην Εργατική Πρωτομαγιά.

  • Άμεση κατάργηση παλιών και νέων Μνημονίων. Διαγραφή του Χρέους.
  • Έξω από Ευρώ/ΕΕ – Κοινοί αγώνες των εργαζομένων σ’ όλη την Ευρώπη. Για τη διάλση της αντιδραστικής ΕΕ. Για μια Ευρώπη ενωμένη, δημοκρατική, ριζοσπαστική, σοσιαλστική.
  • Εθνικοποιήσεις με Εργατικό Έλεγχο στην οικονομία.
  • Καμία συμμετοχή στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Έξω από το ΝΑΤΟ. Έξω οι βάσεις.
  • Ανοιχτά σύνορα με ελεύθερη, οργανωμένη, ασφαλή διέλευση για πρόσφυγες/μετανάστες.

 –

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ