Να δοθούν άμεσα οι άδειες σε όλους τους κρατούμενους. Διαδήλωση: Τετάρτη 15/3, 17:00, Προπύλαια

ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Διαδήλωση: Τετάρτη 15/3, 17:00, απ’ τα Προπύλαια στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Τα τελευταία περίπου 15 χρόνια, το αστικό κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί ασκούν μία πολιτική εξαίρεσης στα δικαιώματα των κρατουμένων, με αποκορύφωμα τα τελευταία χρόνια αφότου ξεκίνησε η εφαρμογή των μνημονίων, που έφερε μαζί και το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, με σκοπό να καταστείλει τις κοινωνικές αντιδράσεις. Από τη φυλάκιση των μελών της 17Ν το 2002, αλλά και του ΕΛΑ αργότερα, ξεκίνησε το όργιο της «αντιτρομοκρατικής» υστερίας και της αυθαιρεσίας των κρατικών μηχανισμών, απέναντι κυρίως σε όσους δεν προχώρησαν σε ατιμωτικές πράξεις υποταγής και αποκηρύξεις. Για τον κρατικό μηχανισμό, η απομόνωση πλέον θεωρείται το αναμενόμενο επακόλουθο της σύλληψης για «τρομοκρατία», όπως και τα ειδικά δικαστήρια, τα οποία έχουν ειλημμένη την τελική απόφαση των ισόβιων καθείρξεων πριν καν ξεκινήσει η δίκη, για κάθε περίπτωση οργάνωσης και ανθρώπων που καταδικάζονται για «τρομοκρατία». Το ίδιο έδειξε και η απόπειρα εξόντωσης και ταπείνωσης του Νίκου Ρωμανού, όταν έκανε απεργία πείνας. Αντίθετα οι ανέσεις για κάθε πρώην πολιτικό στέλεχος της άρχουσας τάξης, που πρόσφερε για χρόνια τις υπηρεσίες του σε αυτήν, για κάθε εφοπλιστή ή για κάθε μεγαλοναρκέμπορο, για κάθε δολοφόνο ειδικό φρουρό ή χρυσαυγίτη είναι δεδομένες, στις ελάχιστες περιπτώσεις που θα φυλακιστούν.

Εδώ και 15 χρόνια ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται φυλακισμένος στην απομόνωση της ειδικής πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού. Τα  7 χρόνια από αυτά δικαιούται άδειες, όπως όλοι οι κρατούμενοι, βάσει της σωφρονιστικής νομοθεσίας. Πρόσφατα το συμβούλιο αδειών της φυλακής, ενώ πλειοψήφησε η πρόταση να του δοθεί άδεια, με βέτο (με νόμο που πέρασε η ΝΔ και συντηρεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) από την εισαγγελέα απορρίφθηκε το αίτημα. Ενώ με λοκ άουτ και την συνδρομή από διμοιρίες των ΜΑΤ απαγορεύθηκε εκδήλωση στη Νομική όπου ο Δ. Κουφοντίνας θα παρέμβαινε τηλεφωνικά. Στην ουσία και πέρα από κάθε τυπική προϋπόθεση του ίδιου του νόμου τους, ζητάνε απ’ αυτούς τους κρατούμενους να αποκηρύξουν την δράση τους και να υπογράψουν σύγχρονες δηλώσεις μετάνοιας, ώστε να τους χορηγηθεί άδεια που δικαιούνται.

Για να εφαρμοστούν τα νέα μνημόνια, που έχει υπογράψει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα χρειαστεί τη βάναυση βοήθεια των κατασταλτικών μηχανισμών. Είναι έτσι κι αλλιώς σαφές ότι η εφαρμογή των μνημονίων πάει πακέτο με το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το επαναφέρει, όπως όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Χωρίς να το έχει αφοπλίσει και καταργήσει ποτέ, γνωρίζοντας τη χρησιμότητά του, έφτασε η ώρα να το ξαναβγάλει στο προσκήνιο. Είναι αυτό που απαγάγει ως ομήρους τα 6χρονα παιδιά των πολιτικών του αντιπάλων, όπως στην περίπτωση των επίσης πολιτικών κρατούμενων  Ν. Μαζιώτη και Π. Ρούπα. Αλλά και πιο πρόσφατα, με την συντονισμένη κατασταλτική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Βίλας Ζωγράφου και της κατάληψης στέγης μεταναστών/προσφύγων στην οδό Αλκιβιάδου στο κέντρο το πρωί της Δευτέρας (13/3). Την ίδια μέρα ο υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» Τόσκας δήλωσε με θράσος ότι οι επεμβάσεις και εκκενώσεις είναι  «απόλυτα δικαιολογημένες» και «η δουλειά της αστυνομίας δεν σταματάει ποτέ».

Αυτήν την περίοδο, που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προετοιμάζεται για να επιτεθεί σε εργαζόμενους, άνεργους, φτωχούς, μετανάστες , πρόσφυγες και νέους με το νέο πακέτο μέτρων που θα φέρει προς ψήφιση, προνοεί και εξαπολύει το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης ενάντια σε όσους αγωνίζονται αλλά και στα πιο αδύναμα κομμάτια των εργαζομένων. Η έκτακτη ανάγκη μετατρέπει την εξαίρεση σε κανόνα. Τώρα είναι η ώρα να υπερασπιστούμε πιο μαχητικά από ποτέ τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, που με αγώνα και αίμα έχουν κατακτηθεί. Να σπάσουμε το καθεστώς εξαίρεσης για όλους τους κρατούμενους. Να οργανώσουμε μαζικά και από τα κάτω την αντεπίθεση μας στο ακόμα πιο μαύρο μέλλον μας ετοιμάζουν.

Το κίνημα αλληλεγγύης και οι πολιτικοί κρατούμενοι με τον αγώνα τους μέσα από τις φυλακές σταμάτησε την εφαρμογή των ειδικών φυλακών–κολαστηρίων τύπου Γ’. Μόνο με τον ίδιο τρόπο θα επιτύχουμε την άμεση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις χορήγηση αδειών σε όλους του κρατούμενους, την απαρέγκλιτη τήρηση ίσων, καθολικών δημοκρατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων για όλους.

Άμεση χορήγηση άδειας στους Δημήτρη Κουφοντίνα και Κώστα Γουρνά

Άμεση χωρίς όρους και προϋποθέσεις χορήγηση αδειών σε όλους τους κρατούμενους

Μαζική, μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών. Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ