Κάτω τα χέρια από τις Καταλήψεις. Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για την εκκένωση καταλήψεων στις 13/3

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Τη Δευτέρα 13/3, η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά επαναφέρει τις πρακτικές της περιόδου Σαμαροβενιζέλων και του κράτους έκτακτης ανάγκης. Σε μια συντονισμένη επιχείρηση στις 7 το πρωί, οι καταλήψεις της Βίλα Ζωγράφου (κατειλημμένη από το 2011) και στην οδό Αλκιβιάδου, όπου ζούσαν μετανάστες και πρόσφυγες, εκκενώθηκαν από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της αστυνομίας με παράλληλη προσαγωγή όσων βρίσκονταν μέσα σ’ αυτές, προχωρώντας και σε 7 συλλήψεις.

Το αίτημα για τις εκκενώσεις αυτές το έκανε ο δήμος για τη Βίλα Ζωγράφου, επειδή, λέει, ήθελε να την κάνει ωδείο(!) και ο Ερυθρός Σταυρός, για να βάλει μέσα σε αυτήν πρόσφυγες. Κράτος, δήμος, ΜΚΟ και φερέφωνα του συστήματος συνεργάζονται όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να καταστείλουν όλους τους κοινωνικούς χώρους που αποτελούν κοιτίδες αντίστασης απέναντι στη μνημονιακή βαρβαρότητα, στο αντιμεταναστευτικό και ρατσιστικό δηλητήριο που χύνουν στην κοινωνία.

Από τις πρώτες ώρες, ο κόσμος της περιοχής γύρω από τη Βίλα Ζωγράφου αφυπνίστηκε και κινητοποιήθηκε και στη πλατεία Γαρδένιας ξεκίνησε το απόγευμα συγκέντρωση και στη συνέχεια πορεία  με περίπου 1500 κόσμου. Ακολούθησε σύγκρουση των δυνάμεων καταστολής με τους διαδηλωτές, με τα ΜΑΤ να ρίχνουν χημικά και να κυνηγάνε διαδηλωτές ακόμα και ανάμεσα από κινούμενα αυτοκίνητα! Την ίδια ώρα συγκεντρώσεις αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις.

Ο άθλιος υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» Τόσκας δήλωσε με τσαμπουκά ότι οι επεμβάσεις και εκκενώσεις είναι  «απόλυτα δικαιολογημένες» και «η δουλειά της αστυνομίας δεν σταματάει ποτέ»! Αυτή η συντονισμένη επίθεση είναι ένα ακόμη επεισόδιο της μνημονιακής χούντας, που θέλουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να διαιωνίσουν, για να μείνουν όσο ακόμα μπορούν στην εξουσία – και μαζί τους επιχαίρουν όλες οι αστικές/μνημονιακές δυνάμεις, όλοι οι αντιδραστικοί των «Μένουμε Ευρώπη». Με αυτόν τρόπο θέλουν να τελειώσουν, με κάθε τρόπο, με όλες τις δυνάμεις που αντιστέκονται στη βάρβαρη πραγματικότητα των μνημονίων ,των κέντρων κράτησης, των φυλακισμένων προσφύγων και μεταναστών, με όλους τους αγώνες των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων – να σταματήσουν οποιαδήποτε προσπάθεια ανατροπής της σημερινής άθλιας κατάστασης. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 –

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ