Αλληλεγγύη στον Τούρκο αγωνιστή Ερκάν

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΕΡΚΑΝ


Καταγγέλλουμε τη σύλληψη του Τούρκου αγωνιστή Ερκάν (Σερίφ Τουρούντς) στην τουρκική πόλη Τεκιρντάγκ (Ραιδεστός) το πρωί της Κυριακής 22/1.
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν μετά τη σύλληψη από την αστυνομία του καθεστώτος Ερντογάν δείχνουν πως ο Ερκάν έχει τραυματισμό στο πόδι και αμυχές στο πρόσωπο – και είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχει υποστεί την «ιδιαίτερη μεταχείριση» των μηχανισμών καταστολής.
Ο Ερκάν είναι γνωστός στην Ελλάδα, όπου έχει συμμετάσχει εδώ και χρόνια στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Είναι ενεργό μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν,κάτι για το οποίο τον παρουσιάζουν στα τουρκικά μέσα ως τρομοκράτη και υποστηρικτή της οργάνωσης «Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο – DHKP-C».
Είχε συλληφθεί στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2014 (σε μια περίοδο κλιμάκωσης της καταστολής του τουρκικού κράτους απέναντι στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες), με την κατηγορία ότι υποστήριζε την Επιτροπή. Έμεινε για μήνες στη φυλακή, πριν τελικά αθωωθεί ομόφωνα στο δικαστήριο, με τη βοήθεια και ενός πλατιού κινήματος αλληλεγγύης.
Όμως, μετά τη σύλληψή του στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική το 2014, τραβήχτηκε φωτογραφία του, που δημοσιεύτηκε (σε εμπορικά κέντρα, στάσεις μέσων μεταφοράς κ.λπ.) στην Τουρκία. Πράγμα που προφανώς αξιοποίησε η τουρκική αστυνομία για την τωρινή σύλληψή του.
Ο σύντροφος Ερκάν κινδυνεύει και δεν πρέπει να μείνει ανυπεράσπιστος, στα νύχια των δεσμοφυλάκων και δημίων του καθεστώτος Ερντογάν. Η υπεράσπισή του είναι αγώνας για την υπεράσπιση όλων των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που απειλούνται στην Τουρκία, αλλά και στη χώρα μας και σε όλη την περιοχή από μια τεράστια, σκοτεινή αντιδημοκρατική αναδίπλωση. Η εκρηκτική κατάσταση σε όλη την περιοχή της Μ. Ανατολής και ΝΑ Μεσογείου, η αστάθεια στην Τουρκία, οι ανταγωνισμοί γύρω από το Αιγαίο και την Κύπρο, οι επεμβάσεις και πόλεμοι των ιμπεριαλιστών, απειλούν να ρίξουν στην άβυσσο τους λαούς, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Μόνο η κοινή, συντονισμένη, διεθνιστική πάλη του εργατικού κινήματος μπορεί να τους σταματήσει.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις και η ελληνική μπουρζουαζία είναι συνυπεύθυνες, γιατί είναι κολαούζοι των ιμπεριαλιστών, στηρίζουν τη ρατσιστική πολιτική τους απέναντι στους πρόσφυγες και τις «αντιτρομοκρατικές» σταυροφορίες τους, θέλουν στενή συνεργασία με τα αντιδραστικά ή δικτατορικά καθεστώτα της περιοχής (Ισραήλ, Αίγυπτος) – και δεν διστάζουν να συντονιστούν σε επίπεδο μηχανισμών καταστολής και με τη «χούντα» Ερντογάν.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και νέους, τα συνδικάτα, τις οργανώσεις της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος, να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους.

Σε Τουρκία και Ελλάδα, κοινός διεθνιστικός αγώνας των εργαζομένων
Ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τον φασισμό, την καταστολή


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ