Αντεπίθεση των Εργαζομένων: Νίκη στην απεργία των ναυτεργατών

Νίκη στην απεργία των ναυτεργατών

Η ΠΝΟ (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία) συνεχίζει τις απεργιακές της κινητοποιήσεις αφού μετά τη 48ωρη απεργία που πραγματοποίησε στις 4-6 Δεκέμβρη και μετά τις άκαρπες διαπραγματεύσεις με το υπουργείο ναυτιλίας, αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα της με μια ακόμα 48ωρη απεργία από τις 6-8 Δεκέμβρη, που είναι και μέρα πανελλαδικής απεργίας, με προοπτική κλιμάκωσης του αγώνα. Έτσι τα πλοία θα παραμείνουν στα λιμάνια και δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΠΝΟ απαντάει με απεργία στις επιθέσεις των εκάστοτε μνημονιακών κυβερνήσεων, καθώς εδώ και πολλά χρόνια, ο συγκεκριμένος κλάδος μαστίζεται από μεγάλη ανεργία, μειώσεις μισθών, συνεχή παραβίαση του ωραρίου, διάλυση του ασφαλιστικού τους ταμείου που ήταν ένα από τα πιο πλούσια επικουρικά ταμεία.

Η άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά τα τόσα πολλά αντεργατικά χτυπήματα δίνει  ακόμη ένα χτύπημα με την υπερφορολόγησή τους και τους στέλνει ακόμα πιο βαθιά στο βούρκο της εξαθλίωσης. Βέβαια, δεν λείπουν και τα μέσα μαζικής εξαπάτησης που από το πρωί ως το βράδυ συκοφαντούν την απεργία, με προφάσεις όπως για τους μαθητές που μένουν αναγκαστικά στα νησιά γιατί δεν μπορούν να επιστρέψουν, οι αγρότες που καταστρέφονται οικονομικά λόγω της καταστροφής των προϊόντων στα λιμάνια, κλπ.  Ξεχνώντας ότι τα ίδια κανάλια έλεγαν τους μαθητές αλήτες την περίοδο των καταλήψεων και κατηγορούσαν τους αγρότες ότι «τρώγανε» τις επιδοτήσεις.

Η ξεπουλημένη κυβέρνηση του Τσίπρα και της παρέας του δεν έχει κανένα ενδοιασμό και δεν θα σταματήσει πουθενά μόνο και μόνο για να κρατηθεί στην εξουσία και όλα αυτά περί συμφωνίας για το χρέος και για καλύτερες μέρες που έρχονται, είναι ένα τεράστιο ψέμα. Το μόνο που θα φέρουν είναι περισσότερη βαρβαρότητα.

Η μόνη λύση στο πρόβλημα αυτό, είμαστε εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα,  είναι οι κινητοποιήσεις μας σύμφωνα με τις καλύτερες παραδόσεις του εργατικού κινήματος, με επιτροπές δράσης σε όλους τους χώρους δουλειάς και σε κάθε γειτονιά δημιουργώντας ένα ενιαίο μέτωπο που θα ξεκινήσει ένα κύμα μαζικών αγώνων, μια γενική πολιτική απεργία διαρκείας μέχρι τη νίκη. Ουσιαστικά είναι η μόνη σωτηρία μας γιατί πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι κανένας αντικαταστάτης του ή οποιοσδήποτε άλλος νεοφιλελεύθερος  κανίβαλος θα αλλάξει το οτιδήποτε. Μόνο με μια κυβέρνηση των εργαζομένων, με ένα πρόγραμμα σωτηρίας που κοιτάει τον άνθρωπο και όχι το κέρδος μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών μαζών και της νεολαίας! 

Αντεπίθεση των Εργαζομένων