Ιωάννινα: Όλοι στη διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας – Παρασκευή 18/11, 18:00, Νομαρχία

Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ’73
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ
18/11 6μμ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Στις 17/11 πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση μνήμης και αγώνα για τα 43 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Στη διαδήλωση συμμετείχαν ο Σύλλογος Εστιακών Δουρούτης και Δόμπολης και ο σύλλογος Ιατρικής, η ΕΛΜΕ, ο σύλλογος μελών ΔΕΠ, πολιτικές οργανώσεις (ΟΚΔΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ μλ, Δράσυ, ΛΑΕ) και αναρχικές συλλογικότητες.

Μετά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα και το δόγμα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», η συνέχιση της αστυνομοκρατίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του πολυτεχνείου πανελλαδικά, ήταν έντονη. Στα Ιωάννινα στο καταληκτικό σημείο της πορείας (Νομαρχία) είχαν παραταχθεί διμοιρίες των ΜΑΤ. Η πορεία άμεσα απαίτησε την αποχώρηση τους. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν, εκτός από τις διάφορες προκλήσεις και βρισιές (”βρωμοκομμούνια θα σας φάμε” κ.ά.), με ξύλο, δακρυγόνα και συλλήψεις. Προσήγαγαν με τη βία 25 αγωνιστές, γρονθοκόπησαν και τραμπούκισαν συνδικαλιστές και αγωνιστές και προχώρησαν στη σύλληψη 2 αγωνιστών, φορτώνοντάς τους τις γνωστές κατασκευασμένες κατηγορίες («διατάραξη», «αντίσταση» κ.α.).

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι ούτε μεμονωμένο, ούτε τυχαίο. Όλα αυτά σηματοδοτούν την επαναφορά του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης (βιομηχανία συλλήψεων και διώξεων, περιορισμό και ποινικοποίηση του συνδικαλισμού, ξύλο και δακρυγόνα κ.ά.), την οποία βιώσαμε σε όλη την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης της Σαμαροβενιζελικής χούντας. Οι άθλιοι νεομνημονιακοί του Τσίπρα θέλουν να περιορίσουν τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Το νέο αντεργατικό και αντιαπεργιακό νομοσχέδιο, οι απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι πλειστηριασμοί σπιτιών και οι κατασχέσεις κ.ά. δεν μπορούν να εφαρμοστούν παρά με το χτύπημα και την τρομοκράτηση των αγώνων, του εργατικού και του φοιτητικού κινήματος.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ-ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

Πρέπει να οργανωθούμε για να τους σταματήσουμε και να τους ανατρέψουμε! Απέναντι στην τρομοκρατία και την καταστολή, ο μόνος δρόμος είναι η ενίσχυση των αγώνων μας, ένα ταξικό μέτωπο υπεράσπισης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών. Με τα δικά μας όργανα πάλης, με τις συνελεύσεις και τις επιτροπές, με τα σωματεία και τους συλλόγους, να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ στους συλληφθέντες/προσαχθέντες

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

ΚΑΤΩ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ