Καμιά Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά! Από την κινητοποίηση στις 6/11 στα Ιωάννινα

 Από την κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στα Ιωάννινα

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση κατά της κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας. Η κινητοποίηση καλέστηκε από το συντονιστικό ενάντια στις Λευκές Νύχτες και την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, στο οποίο συμμετέχουν οργανώσεις και συλλογικότητες (ΟΚΔΕ., ΕΣΕ, ΛΑΕ. κ.α.). Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχε η ΟΚΔΕ με δικό της μπλοκ και πανό μαζί με μπλοκ και πανό της ΕΣΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ υπήρχε και πανό του συντονισμού. Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 11:00 με μικροφωνική ενημέρωση στην οδό Χαριλάου Τρικούπη (κεντρικό σημείο της αγοράς της πόλης) και συνεχίστηκε με αποκλεισμό των περισσότερων μεγάλων καταστημάτων στο κέντρο της πόλης (Public, Zara, Hondos Centre, H&M κ.α), γνωστών εργασιακών κάτεργων που ανοίγουν σταθερά τις Κυριακές και κινούν σε μεγάλο βαθμό τα νήματα για την πραγματοποίηση της Λευκής Νύχτας (η οποία έχει προς το παρόν αναβληθεί). Τελευταίος σταθμός των αποκλεισμών ήταν η επιχείρηση “ΧΑΡΤΕΞ”, ιδιοκτησία του προέδρου του Εμπορικού συλλόγου.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και το ξεχείλωμα του ωραρίου, είναι ένα από τα πολλά αντεργατικά χτυπήματα που αφορούν όλους τους εργαζόμενους. Μαζί με τα νέα αντεργατικά μέτρα των υποκατώτατων μισθών, των συμβολαίων μηδενικής απασχόλησης και των ομαδικών απολύσεων επιχειρείται η μετατροπή ολόκληρης της εργατικής τάξης σε σύγχρονους δουλοπάροικους.

Με ανυποχώρητους αγώνες, με οργάνωση στους χώρους της δουλειάς, με ενότητα και αλληλεγγύη, όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να τσακίσουμε τον παλιό και νέο μνημονιακό συρφετό ,να επαναφέρουμε στην πράξη «το νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

  • ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ