Ομόφωνα αθώοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Marfin. Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ

Ομόφωνα αθώοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του εμπρησμού της Marfin

Αθωώθηκαν ομόφωνα από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας οι δύο κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου και το θάνατο τριών εργαζομένων σε αυτό και για τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου Ιανός. Από την αποδεικτική διαδικασία δεν προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, αφού κανένας μάρτυρας δεν τους αναγνώρισε. Υπέρ της απαλλαγής των Θ. Σίψα και Π. Ανδρεάδη, τάχθηκε και η εισαγγελέας της έδρας, τονίζοντας δεν υπάρχουν σοβαρές και ικανές ενδείξεις για να οδηγήσουν στην ενοχή του πρώτου, ενώ για τον δεύτερο επισήμανε ότι δεν βρισκόταν καν στην πορεία εκείνη την μέρα. Απολογούμενοι και οι δύο κατηγορούμενοι είχαν αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν.

Το τραγικό περιστατικό με τον εμπρησμό και το θάνατο τριών εργαζομένων της Marfin είχε γίνει στις 5 Μαΐου 2010, μέρα Γενικής Απεργίας. Εκείνη τη μέρα εκατοντάδες χιλιάδες απεργούσαν και διαδήλωναν σε όλη τη χώρα ενάντια στη ψήφιση του 1ου Mνημονίου. Το τραγικό περιστατικό χρησιμοποιήθηκε απροκάλυπτα από τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση Παπανδρέου για να αποδυναμωθεί το αντιμνημονιακό κίνημα και να στοχοποιηθούν αγωνιστές και οργανώσεις/συλλογικότητες της αριστεράς και του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου. Σε αυτό το πλαίσιο ξεκίνησε και η δίωξη του Θοδωρή Σίψα, με μοναδικό στοιχείο ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία. Η συγκεκριμένη δίωξη είναι μια εξόφθαλμη περίπτωση κατασκευής ενόχων από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, προκειμένου να στοχοποιηθούν πολιτικοί χώροι και άνθρωποι που αντιστέκονται και αγωνίζονται.

Όσο για τα ΜΜΕ και διάφορους μνημονιακούς τηλε-μαϊντανούς που είχαν προλάβει να καταδικάσουν τους κατηγορούμενους: ας ψάξουν για ενόχους στα διευθυντικά στελέχη της και τους ιδιοκτήτες της τράπεζας, που δεν τηρούσαν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας (πυρασφάλεια, έξοδος κινδύνου κ.ά.) και είτε δεν κατηγορήθηκαν ποτέ είτε γλίτωσαν με μικρές ποινές.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ