Όχι άλλα εργοδοτικά εγκλήματα! Ανακοίνωση της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων

Όχι άλλα εργοδοτικά εγκλήματα!

Στα τραύματά του υπέκυψε την Τετάρτη εργαζόμενος στον ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στις 27 Σεπτέμβρη από την κατάρρευση εισόδου ακινήτου, κατά τη διάρκεια εργασιών καταμέτρησης στα Κύθηρα. Ο εργαζόμενος είχε διακομιστεί στο «Αττικό» νοσοκομείο και νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ένας 55χρονος εργάτης έχασε χτες τη ζωή του από ηλεκτροπληξία την ώρα που δούλευε σε εργολαβία ασφαλτόστρωσης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας κοντά στο χωριό Κανάλια. Ο εργάτης «κεραυνοβολήθηκε» από το ρεύμα όταν ακούμπησε στην πλατφόρμα του φορτηγού, το οποίο, κάνοντας ανατροπή για να αδειάσει στο μηχάνημα που έκανε στην ασφαλτόστρωση, ακούμπησε τα καλώδια των στύλων της ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ασθενοφόρο που πήγε να τον παραλάβει, ξεκίνησε από τον Βόλο, γιατί εκείνο του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου ήταν «καθηλωμένο» από βλάβη. Να σημειώσουμε ότι είναι το τρίτο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» που συμβαίνει στη Μαγνησία στη διάρκεια ενός μήνα, με συνολικό απολογισμό τέσσερις νεκρούς και τρεις τραυματίες.

Σοβαρό εργατικό «ατύχημα» που συνέβη την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της πρωινής βάρδιας, στο εργοστάσιο της επιχείρησης «Elbisco» στο Πικέρμι, και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό νεαρής σε ηλικία συμβασιούχου εργαζόμενης, που έχασε μέρος από δύο της δάχτυλα. στο εργοστάσιο υπάρχει μεγάλη εντατικοποίηση της δουλειάς στην παραγωγή της φρυγανιάς, ενώ επεκτείνονται και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Τέλος σοβαρά εργατικά «ατυχήματα» σημειώθηκαν στα εκκοκκιστήρια μέσα σε τρεις μέρες, το ένα μάλιστα εξ αυτών θανάσιμο, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός εργαζόμενου, οδηγού 48 χρονών, κατά τη διάρκεια φορτοεκφόρτωσης βαμβακόσπορου σε εκκοκκιστήριο στο Δήμο Σοφάδων το άλλο είχε ως αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό εργαζομένου (έχασε τρία δάχτυλα) στην πρέσα εκκοκκισμού, σε εκκοκκιστήριο στη περιοχή των Φαρσάλων.

Πρόκειται για συνειδητά εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης, που θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους των καπιταλιστών/αφεντικών. Αυτή η κατάσταση θα οξυνθεί στο έπακρο, με τα νέα αντεργατικά μέτρα που μέσα στο Φθινόπωρο, θα κατεβάσει προς ψήφιση η δωσίλογη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το μόνο χρέος η οργάνωση και αντίστασή μας σε κάθε χώρο δουλειάς, οι μαχητικοί και ανυποχώρητοι αγώνες για να τιμήσουμε τους νεκρούς συναδέλφους μας, για να υπερασπίσουμε τα δκαιώματά μας , τις ζωές μας.

Απαιτούμε την άμεση και παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων για όλες αυτές τις εργατικές δολοφονίες.

Aντεπίθεση των Εργαζομένων